سیاسی

اجلاس رهبران جهان صنعتی و نادیده گرفتن بحران جهانی پناهجویان

گروه جی ٧ اجلاس سران خود را در جزیره ای برگزار کرد که یکی از کانونهای بحران جهانی مهاجرت در دریای مدیترانه می باشد.

به گزارش پناهنده نیوز، با وجود این که نخست وزیر ایتالیا تلاش کرد تا بعد از ملاقات سران جی ۷ بیانیه مشترکی درخصوص جنبه‌های مثبت مهاجرت و مهار بهتر بحران مهاجرت صادر شود. اما مذاکره‌کنندگان آمریکایی با آن مخالفت کردند. این در حالی است که در چند صد متری محل برگزاری رهبران هفت کشور صنعتی جهان یعنی سواحل جزیره سیسیل ایتالیا، از آغاز ۲۰۱۷ تا به حال بیش از ۱۴۰۰ پناهجو غرق شده‌اند.

این موضوع را ادموند کارینز از موسسه آکسفام یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی که مرکز آن در انگلیس می باشد، گوشزد کرد. به گفته کارینز کشورهای پیشرفته صنعتی باید به کشورهای درحال توسعه کمک بیشتری بکنند، چون این کشورها بیش از ۹۰ درصد از پناهجویان را در کشورشان پذیرفته‌اند. این فعال نهاد آکسفام حاصل نشست سران جی ۷ در رابطه با مهاجرت را رسوایی توصیف می‌کند و می‌گوید چاره‌ای باید اندیشیده شود که مهاجرت از راه‌های امن انجام گیرد.

نمایندگان سایر نهادهای امدادرسانی جهان نیز از رهبران جی ۷ تقاضا کرده اند که به وظیفه‌ خود عمل کنند و علاوه بر رسیدگی به موضوعاتی که باعث وسیعتر شدن ابعاد مهاجرت و پناهجوئی می باشد، باید برای مبارزه با فقر و گرسنگی ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلاری که وعده داده‌ بودند را در اختیار سازمان ملل قرار دهند. در همین رابطه سیلویا هورتون از گروه امدادرسانی ورلد ویژن هشدار می‌دهد که وضعیت کنونی مهاجرت فاجعه‌‌بار است و کودکان زیادی می‌میرند. این امدادرسان از کشورهای بزرگ صنعتی جی ۷ درخواست می‌کند که نباید بیشتر از این دست روی دست بگذارند و منتظر باشند.

ایتالیا دروازه ورود مهاجرین آفریقایی به اروپا محسوب می‌شود و این کشور به میزان قابل توجهی تحت تاثیر مهاجرت به اروپا قرار گرفته است. در اواسط اردیبهشت ماه نیروی دریایی ایتالیا اعلام کرد که حدود ۶۰۰۰ تن طی دو روز دردریای مدیترانه به کشتی‌های های امن انتقال یافته‌اند .این منابع به ملیت مهاجران دریایی اشاره‌ای ای نکرده‌اند .اما عمده آنها را آفریقائی ها تشکیل می دهند.
گارد ساحلی لیبی نیز همزمان از نجات ۱۷۰ مهاجر خبر داد.به گفته سازمان بین المللی مهاجرت حدود ۴۳ هزار و ۴۹۰ مهاجر از آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی تاکنون از طریق دریای مدیترانه وارد اروپا شده‌اند وبه گفته مقامات اتحادیه اروپا، در مجموع بیش از ۴۵۰۰ تن در این سفرها در نقاط مختف ناپدید و یا غرق شده‌اند .

شاید توجه به همین مسائل بسیار عمده و مهم بود که رهبران جی ۷را واداشت تا در پایان نشست خود در سیسیل با نمایندگان کشورهای آفریقایی از جمله اتیوپی، کنیا، نیجریه، تونس و گینه هم ملاقات کردند و درباره فقر، گرسنگی و مهاجرت صحبت نمودند.پائولو جنتیلونی نخست وزیر ایتالیا نیز درخواست کرد که در نشست آتی جی ۲۰  که قرار است در هفتم و هشتم ماه ژوئیه ۲۰۱۷ در هامبورگ برگزار شود، روابط با کشورهای آفریقایی موضوع محوری باشد.

خبرگزاریهای جهان نوشتند که در هنگام سخنرانی نخست وزیر ایتالیا که میزبان اجلاس بود، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده به طرز آشکاری خود را بی علاقه به این موضوعات نشان میداد و حتی از گوشی مترجم تا پایان سخنرانی جنتیلونی استفاده نکرد. از این رو کارشناسان دلیل اصلی این انفعال و بی عملی رهبران جهان را به گردن سیاستهای ضد مهاجرتی و پناهندگان رئیس جمهور آمریکا گذاشتند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا