تلاشها برای تصویب قانون منع خشونت علیه زنان در افغانستان و مخالفان آن

نهاد های مدافع حقوق زنان در نامه ای به بانوی اول کشور ” رولا غنی” از وی خواستار حمایت از تصویب قانون منع خشونت علیه زنان شده اند.
به گزارش پناهنده نیوز، قانون منع خشونت علیه زنان افغانستان با وجود همه اصراری که تلاشگران دمکراسی و حقوق زنان درآن کشور کرده اند همچنان بلاتکلیف مانده، به تصویب نرسیده است. برخی از سازمانها و احزاب اسلامی افغانستان بخشهائی از این قانون را بر خلاف شریعت اسلام می دانند. به همین جهت با اعمال قدرت و فشار بر روی نمایندگان پارلمان از تصویب و قانون شدن آن جلوگیری می کنند. اکنون تاخیر در تصویب این قانون سر و صدای بسیاری از زنان افغان را موجب می باشد.
در حالی که در ماههای گذشته چندین بار کابل صحنه تجمع و راهپیمائی زنان ترقی خواه افغان به نفع تصویب این قانون بوده، احزاب اسلامی تند رو نیز با کشاندن زنان روبنده دار و برقع پوش به خیابانها شعارهای ضد این قانون را به دست آنان داده اند. در شعارهای آنها تکرار می شود که قانون منع خشونت علیه زنان بر خلاف شرع اسلام است و باعث از هم پاشیدن خانواده ها می شود.
اما به نقل از خبرگزاری زنان افغانستان، کانون هماهنگی زنان افغانستان، کمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان و خبرگزاری زنان افغانستان طی کنفرانس مطبوعاتی در کابل خواستار تصویب هر چه زودتر قانون منع خشونت علیه زنان، از سوی مجلس نمایندگان شدند.
این سه نهاد مدافع حقوق زنان که فراخوانی به حمایت از تصویب قانون منع خشونت را نیز راه اندازی کرده اند، تاکید نمودند تا مجلس نماینده گان قبل از ختم این دورۀ کاری، قانون منع خشونت علیه زنان را تصویب نمایند. همچنان این نهاد ها هشدار میدهند که در صورت تصویب نشدن این قانون از سوی مجلس، با هماهنگی همه نهاد های دفاع از حقوق زنان در کشور دست به اعتراضات مدنی گسترده خواهند زد.
در همین حال این نهاد های مدافع حقوق زنان در نامه ای عنوانی بانوی اول کشور ” رولا غنی” از وی خواستار حمایت از تصویب قانون منع خشونت علیه زنان شده اند.
از سویی هم این سه نهاد طوماری را به نمایش گذاشتند که در آن بیش از ۵۰ نهاد مدافع حقوق بشر و حقوق زنان در داخل و خارج از افغانستان و بیش از ۱۳۰۲ تن از شهروندان افغانستان در سراسر جهان با امضای شان خواستار تصویب هر چی زود تر این قانون از سوی مجلس نماینده گان افغانستان شده اند.
داکتر عالمه مسوول کمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: تصویب و اجرا شدن این قانون نیاز مبرم همۀ شهروندان بخصوص زنان افغانستان است.
“اگر قانون محو خشونت علیه زنان تصویب میشد ممکن محکمه عاملان قتل فرخنده بهتر از حالادر برابر آنهایی که فعلن برائت حاصل کرده اندعمل می کرد “
حمیرا ثاقب رییس خبرگزاری زنان افغانستان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی در مورد این قانون گفته است: ما معتقد هستیم که برای ریشه کردن خشونت علیه زنان و ایجاد یک جامعه عاری از خشونت وامن ساختن جامعه برای شهروان افغانستان، تصویب این قانون نهایت ضروری است. بانو ثاقب از حکومت وحدت ملی می خواهد تا با تصویب قانون منع خشونت علیه زنان اولین و مهمترین گام را در کاهش خشونت علیه زنان این کشور بردارد.