موفقیت آلمان در راضی کردن مهاجران به بازگشت داوطلبانه

علاوه بر مهاجران غیر قانونی بالکان، مهاجران غیر قانونی خاورمیانه هم در لیست بازگشت داوطلبانه بودند. بیشترین تعداد از کشورهای عراق و افغانستان بودند.
به گزارش پناهنده نیوز، دولت آلمان موفق شده است که در سال ۲۰۱۶ تعداد قابل توجهی از مهاجران به این کشور را وادار به ترک داوطلبانه این کشور بکند. مطابق خبری که روزنامه معتبر “زود دویچه” به نقل از آمار اداره امور مهاجرت و پناهندگی آلمان منتشر کرده است این تعداد بالغ بر ۵۵هزار مهاجر غیر قانونی بوده است که این مقدار بیش از دو برابر مهاجرانی است که به زور از آن کشور اخراج شده اند. اداره مهاجرت آلمان تعداد مهاجران غیرقانونی اخراج شده از آن کشور را طی سال جاری میلادی بیست و پنج هزار نفر اعلام نموده است. در طی سال ۲۰۱۵ رقم بی سابقه ۸۹۰هزار مهاجر تحت عنوان پناهجو وارد آلمان شدند که این موضوع تنشهای زیادی را در جامعه آلمان به وجود آورد.
مطابق خبر مذکور، عمده مهاجران غیر قانونی بازگشت داده شده داوطلبانه و اجباری مردم کشورهای حوزه بالکان یعنی صربستان، کوزوو، آلبانی و بوسنی بوده اند. از سال گذشته در آلمان قوانینی به تصویب رسید که به مردم این کشورها در آلمان دیگر پناهندگی داده نخواهد شد. چون این مناطق اکنون امن هستند و هیچگونه جنگ و درگیری سیاسی و مذهبی در آنها مشاهده نمی شود. مجموعا از تعداد پنجاه و پنج هزار مهاجری که داوطلبانه برگشته اند آلبانیایی ها با ۱۵ هزار نفر بزرگترین گروهی بودند که آلمان را ترک کردند. شمار صرب ها و کوزوویی ها هر کدام پنج هزار بود.
البته علاوه بر مهاجران غیر قانونی بالکان، مهاجران غیر قانونی از کشورهای خاورمیانه هم در لیست بازگشت داوطلبانه بودند. بیشترین تعداد این افراد از کشورهای عراق و افغانستان بودند. عراق با ۵ هزار داوطلب بازگشت و افغانستان با ۳۲۰۰نفر داوطلب بازگشت مقامهای اول و دوم را در بین داوطلبان بازگشت به خاورمیانه از آلمان دارا بودند.
بیست هزار مهاجر غیر قانونی دیگر که داوطلبانه آلمان را ترک کرده اند متعلق به کشورهای شمال و مرکز افریقا از جمله لیبی، الجزایر و مراکش بودند که آمار آنها به تفکیک ارائه نشده است. عمده اخراجی ها نیز از همان کشورهای حوزه بالکان بوده اند. این افراد چون کشورهایشان امن شده است باید برگردند و حق اقامت بیشتر در آلمان را ندارند.
اداره مهاجرت آلمان می گوید که امیدوار است که در سال آینده شمار روزافزونی از پناهجویان را بتواند راضی کند که به طور داوطلبانه به عراق، ایران و افغانستان برگردند. دولت آلمان قول داده است شمار بیشتری از پناهجویان را که درخواست پناهندگیشان در آلمان رد می شود به کشورهایشان بازگرداند. این تصمیم به دلیل انتقادهای گسترده مخالفان از سیاست مهاجرتی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گرفته شده است.
اتحادیه اروپا هنوز بر سر فهرستی از کشورهای مبدا “امن” به توافق نرسیده و کشورهای عضو هر کدام معیارهای خود را برای تعیین سرنوشت متقاضیان پناهندگی دارند.اما قوانین بین المللی مانع اخراج پناهجویان به کشورهایی که در آنها در معرض خطر جنگ یا سرکوب قرار می گیرند می شود. به علاوه درخواست های پناهندگی باید به طور انفرادی ارزیابی شود و امکان تبعیض علیه گروه های مشخص وجود ندارد.
اداره مهاجرت آلمان برای تشویق مهاجران غیر قانونی به بازگشت اعلام کرده کسانی که داوطلبانه این کشور را ترک کنند از کمک مالی برخوردار می شوند و هر چه زودتر تصمیم به این کار بگیرند این رقم بالاتر است.
روزنامه زوددویچه خبر داده که این پول نقد برای یک خانواده پنج نفره – اگر پیش از رد درخواست پناهندگی تصمیم به ترک کشور آلمان بگیرند – می تواند به ۴۲۰۰ یورو برسد. این علاوه بر حمایت مالی اولیه ای است که بیشتر مهاجران از سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) برای بازگشت داوطلبانه دریافت می کنند.
مطابق همین خبربزرگترین گروه هایی که از ژانویه تا اکتبر ۲۰۱۶ در آلمان درخواست پناهندگی کردند سوری ها (۳۸ درصد)، افغان ها (۱۸ درصد) و عراقی ها (۱۳.۵ درصد) بودند. دولت آلمان می گوید که در همین مدت مانع ورود حدود ۲۰ هزار نفر مهاجر غیرقانونی در مرزهای خود شده است.