مذهبیمذهبی

افزایش فشار بر دولت آمریکا برای تسهیل پذیرش پناهندگان مذهبی ایرانی

سم براون بک نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهب با انتقاد شدید از جمهوری اسلامی به دلیل اعدام و سرکوب اقلیتهای مذهبی در ایران، خواستار پشتیبانی دولت آمریکا از قربانیان شد.

به گزارش پناهنده نیوز، با انتشار گزارش سالانه آزادی مذهبی در جهان که توسط وزارت خارجه آمریکا در پایان خردادماه سال جاری انجام شد، مشخص گردید که ایران یکی از بدترین کارنامه های آزادی مذهبی در جهان را دارد و حکومت جمهوری اسلامی مردم را به خاطر باورهای مذهبی تحت آزار و اذیت قرار می‌دهد و برخی را اعدام می کند. با استناد به آنچه که در سی صفحه از این گزارش سالانه بسیار مهم درباره سرکوب مذاهب مختلف در ایران آمده، برخی مقامات آمریکائی معتقدند که مستحق ترین پناهجویان ایرانی برای ورود به آمریکا پناهندگان مذهبی هستند.

طبق متن گزارش سالانه آزادی مذهبی وزارت خارجه آمریکا، کمتر از یک درصد جمعیت ایران را بهاییان، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان، صائبین (منداییان) و پیروان اهل حق تشکیل می دهند. شمار بهاییان دست کم ۳۰۰هزار نفر عنوان شده وشمار زرتشتیان حدود ۲۵ هزار نفر و شمار مسیحیان نیز حدود ۵۴۷هزار نفر گزارش شده است. این در حالی است که آمار دولت جمهوری اسلامی شمار مسیحیان در ایران را فقط ۱۱۷ هزار و ۷۰۰ نفر عنوان میکند. حکومت جمهوری اسلامی مسیحیان تبشیری پروتستان را مسیحی قلمداد نمی کند و به همین دلیل آنها را در آمار مسیحیان قرار نمیدهد.

در روز رونمائی گزارش آزادی مذهبی در جهان علاوه بر وزیر امورخارجه آمریکا که درسخنرانی خود از سرکوب بهائیان و مسیحیان در ایران ابراز تاسف کرد،سم براون بک نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهب در جهان نیز به مسئله اعدام دراویش توسط حکومت جمهوری اسلامی اشاره نمود. اشاره براون بک به محمد ثلاث درویش گنابادی بود که یک سال قبل (ژوئن ۲۰۱۸) اعدام شد.

پیش از انتشار این گزارش، در اولین روز خردادماه امسال نشست آزادی مذهب و حقوق بشر ایران در شهر واشنگتن پایتخت آمریکا برگزار شد. سام براون بک سفیر آمریکا در امور آزادی مذهب، با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ناقض حقوق بشر و آزادی مذاهب است، گفت: با استفاده از تمامی ابزارهای در اختیارمان برای محکومیت رژیم ایران در مجامع بین‌المللی و ادامه تحریم ناقضان حقوق بشر تلاش می‌کنیم.

در همین نشست واشنگتن بود که تونی پرکینز، کمیسیونر کمیسیون بین‌المللی آزادی مذهب، یکی دیگر از سخنرانان بود که از دولت آمریکا درخواست کرد تا پذیرش پناهندگان مورد آزار و اذیت رژیم ایران را تسریع کند. حرفهای پرکینز از سوی استیو‌ کینگ، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان نیز تکرار شد. اوگفت: جمهوری اسلامی دیکتاتوری مذهبی ایجاد کرده و مروج افراط‌گرایی است. از وزارت خارجه می‌خواهم فشار بر رژیم ایران برای آزادی نوکیشان مسیحی را ادامه دهد و تعداد بیشتری از پناهجویان مذهبی را بپذیرد.

سناتور تد کروز هم در نشست آزادی مذهب واشنگتن درباره تحت آزار و اذیت قرار گرفتن مسیحیان در دنیا گفت و مثال زد که رژیم ایران به منازل مسیحیان یورش می‌برد، آنها را بازداشت و زندانی می کند. این سناتور ایالت تکزاس همواره در کمپینهای حمایت از مسیحیان ایرانی شرکت فعال دارد و خواهان تسهیل ورود به ایالات متحده برای پناهجویان مسیحی ایرانی میباشد.

در اردیبهشت ماه امسال همچنین ناکس تیمز، مشاور ویژه وزارت خارجه در امور اقلیت های مذهبی در خاورمیانه، جنوب و مرکز آسیا، از تداوم آزار و اذیت اقلیت ها در ایران انتقاد کرد و خواستار آن شد که جمهوری اسلامی همه زندانیان عقیدتی را فورا آزاد کرده و به آزادی مذاهب احترام بگذارد. آقای تیمز که در نشست اتحادیه ضد افترا (ADL) در واشنگتن صحبت میکرد، گفت که وزارت خارجه آمریکا همه موارد آزار اقلیت‌ها در ایران را مستند می‌کند؛ از حصر خانگی رهبر دراویش تا زندانی کردن نوکیشان مسیحی، محرومیت از تحصیل و کار بهائیان و ترویج دولتیِ یهودی ستیزی. تیمز اضافه کرد که دولت آمریکا در قبال این موارد آشکار نقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران نباید بی تفاوت باشد.

کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی ایالات متحده آمریکا در جدیدترین گزارش سالانه خود درباره وضعیت آزادی‌های مذهبی در کشورهای مختلف جهان، ایران را مانند سال‌های گذشته در فهرست کشورهای مورد نگرانی ویژه قرار داد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا