مذهبی

اردوگاه پناهجویان مسیحی عراق در اربیل کردستان+ویدیو

اکنون شهر اربیل در اقلیم خودمختار کردستان عراق به تنها پناهگاه مسیحیانی تبدیل شده که به زور دولت اسلامی از موصل آواره شدند و بر سر در اماکنشان علامت ن توسط داعش نقش بست.

به گزارش پناهنده نیوز، حمله غافلگیرانه نیروهای گروه دولت اسلامی به شهر موصل عراق و عقب نشینی عجیب ارتش تحت فرماندهی نوری المالکی نخست وزیر سابق آن کشور، موجی از پناهجویان عضو اقلیتهای قومی و مذهبی در منطقه به راه افتاد. مسیحیان بزرگترین اقلیت قومی – مذهبی در این شهر بودند که سابقه حضور دو هزار ساله در منطقه زندگی خود را داشتند.

به نقل از یورونیوز، دهها هزار نفر از مسیحیان عراق از شهر موصل و روستاهای اطراف آن در شمال عراق، پس از افتادن کنترل این مناطق به دست گروه موسوم به “دولت اسلامی” از تاریخ دهم ژوئن سال جاری، خانه و کاشانه خود را رها کرده و در کشورهای مختلف پناهجو شده اند. این اولین بار در تاریخ عراق است که مسیحیان وادار به ترک موصل و رها کردن خانه ها، کلیساها و فروشگاهها و مراکز کسب و کار خود می شوند.

به گفته رئیس کلیسای کلدانی عراق؛ در اوایل تیرماه داعش به مسیحیان هشدار داد تا مسلمان شوند و در غیر این صورت یا جزیه دهند یا از شهر و دیار خود خارج شوند، ضمن اینکه گروه دولت اسلامی در اطلاعیه خود تاکید کرد که در زمان خروج از شهر و دیار، مسیحیان فقط می توانند لباس هایشان را همراه ببرند زیرا اموال دیگر آنها در مالکیت دولت اسلامی خواهد بود. داعش برای این تهدیدات خود فرصت زمانی گذاشت و پس از انقضای این مدت منزل و اماکن کسب مسیحیان را با نقش کردن کلمه (ن) بر سر در آنها علامت گذاری نمود.

در طول این ضرب الاجل تقریبا تمام مسیحیان موصل به جز برخی افراد پیر و مریض که قادر به حرکت و جابجائی نبودند شهر خود را ترک کردند و به سوی سایر نقاط عراق رفتند. اکنون شهر اربیل در اقلیم خودمختار کردستان عراق، به تنها پناهگاه مسیحیانی تبدیل شده که از سوی داعش در برابر تهدید به مرگ، یا رها کردن دین خود و گرویدن به اسلام و یا پرداخت جزیه قرار گرفته اند.

{youtube}2dEUTzYNgi0{/youtube}

یورونیوز در یک گزارش تصویری به وضعیت این پناهجویان در اربیل پرداخته است. گزارشگر یورونیوز از اربیل می گوید: “این مردم بخشی از مناقشه سیاسی موجود نیستند. آنها در صلح و امنیت در خانه های خود زندگی می کردند اما اکنون به عنوان پناهجو شاهد بدترین نوع پاکسازی و جابجایی در کشورهای مختلف خاورمیانه اند.”

در این گزارش ضمن نشان دادن وضعیت روزمره زندگی پناهجویان مسیحی، اسقف اعظم کلدانیان در اربیل ستمی را که از طرف داعش بر اقلیت های مذهبی بویژه مسیحیان و ایزدیان تحمیل می شود، نسل کشی می داند و می گوید: “وقتی نام و تاریخ و همه چیز ما نابود می شود، این واقعا یک نسل کشی است. اغلب مردمی که از آنچه اتفاق افتاده در رنجند، براداران ایزدی و مسیحی ما هستند و من تعجب نمی کنم که داعشی ها هر آن کس را که به این مذاهب تعلق دارد می کشند. بنابر این آنها هیچ راهی برای تعامل با باورمندان به دیگر مذاهب یا آنها که مذهبی ندارند باقی نمی گذارند.”

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا