مذهبی

مریم نقاش زرگران زندانی عقیدتی با بیماری و درخواست اعاده دادرسی

این زندانی نوکیش مسیحی که اکنون بیش از سه سال است زندانی می باشد مشکل بیماری قلبی دارد طی نامه ای از رئیس قوه قضائیه درخواست بررسی مجدد پرونده خود را دارد.

به گزارش پناهنده نیوز، مریم نقاش زرگران ۳۸ ساله یک زندانی نوکیش مسیحی است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده درحالی که تاکنون تفهیم اتهام نشده است. ولی اکنون ۳۹ ماه متوالی است که در زندان اوین به سر می برد. او که در اعتراض به عدم رسیدگی به بیماریش، وضعیت پرونده، عدم آزادی مشروط و مخالفت با اعطای مرخصی از زندان در خردادماه امسال اعتصاب غذا کرده بود، این هفته در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار رسیدگی مجدد به پرونده‌اش شده است.

توجه به اصل سیزدهم قانون اساسی

خانم مریم نقاش زرگران معروف به “نسیم” در بخشی از نامه خود به شیخ صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نوشته است:

«من شهروند ایرانی هستم که در میان ادیان آسمانی به دین مسیحیت گرویده‌ام، هرگز هیچ‌گونه تخلفی را مرتکب نشده‌ام و سراسر پرونده‌ی من حکایت از صحت ادعای من دارد. مطابق اصل ١٣ اصول کلی (فصل اول) قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران، ایرانیان مسیحی جزء اقلیت‌های دینی شناخته شده‌اند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزاد بوده و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آئین خود می‌توانند عمل کنند. اما متأسفانه من به دلیل مسیحی بودن، بیش از ٣ سال و ٣ ماه است که در حبس هستم و حتی نهاد امنیتی بازداشت کننده من در پرونده نامشخص است و با آزادی مشروط من پس از ٣ سال و ٣ ماه از حبس ۴ ساله مخالفت می‌شود. سؤال من از جنابعالی به عنوان بالاترین مرجع قضائی در کشور ایران این است که آیا مسیحی بودن جرم است؟ آیا بازداشت، محاکمه و حبس ۴ سال اینجانب با اصل ١٣ قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران مغایرت ندارد؟»

رنجنامه بازداشت و اسارت

نقاش زرگران همچنین در این نامه با اشاره به نحوه بازداشت و رنجهای زندان خود برای رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی به تفصیل شرح داده است که:

«در سال ١٣٩١ توسط یکی از نهادهای امنیتی نامعلوم بازداشت شدم. پس از آزادی به قید وثیقه محاکمه شده و علی رغم عدم دفاع اینجانب و حتی داشتن وکیل، به طور حیرت انگیزی به ۴ سال حبس محکوم شدم. بدون ارائه لایحه‌ای برای تجدید نظر، حکم اینجانب قطعی شد و با اینکه آن زمان در کشور ترکیه بوده و اشتغال داشتم، به ایران فرا خوانده شدم و من با کمال صداقت به کشورم مراجعه کردم چون هیچ خطا و تخلفی مرتکب نشده بودم، اما متأسفانه ٢٨ تیر ماه سال ٩٢ زندانی شدم و از آن زمان تا کنون پیگیریهای پدر و مادر پیرم به هیچ سرانجامی نرسیده است. از شدت بی توجهی مسئولان به درخواستهای خانواده ام، ناچار در تاریخ ۶ خرداد ٩۵ دست به اعتصاب غذا زدم و مأموران امنیتی، به سراغم آمدند و با وعده‌هایی ، ١٧ خرداد مرا به مرخصی فرستادند، اما دوباره ٧ تیر به زندان فرا خوانده شدم ٢۵ تیر در اعتراض به وعده هایی که داده شده بود و عمل نکردند، دست به اعتصاب غذای مجدد زدم اما مجددا” مأموران به زندان آمدند و قول دادند که به اعتراضم رسیدگی خواهد شد و ٣١ تیر به مرخصی فرستادند اما حتی دوران بستری شدم در بیمارستان را جزء غیبتم لحاظ کردند و دوباره به زندان فرا خوانده شدم.»

زندانی عقیدتی بیمار

خانم نقاش زرگران بنا بر اخبار منتشره در سایت “محبت نیوز” که خبرهای مربوط به مسیحیان ایران را پوشش میدهد، به دلیل ابتلا به بیماری قلبی “ای اس دی” نزدیک به ٩ سال قبل تحت جراحی قلب قرار گرفته است و نیاز مبرم به مراقبت‌های ویژه و مستمر پزشکی دارد.

در همان خرداد ماه که مریم در زندان اعتصاب غذا کرده، حالش رو به وخامت نهاده بود، منصور برجی سخنگوی کمیته ماده ۱۸ وابسته به “شورای کلیساهای ایرانی همگام” در لندن، طی گفتگویی با رادیو فردا از وضعیت جسمانی مریم (نسیم) نقاش زرگران،نوکیش مسیحی که در زندان اوین بسر می برد به شدت ابراز نگرانی کرد.

به نقل از محبت نیوز، در پی انقلاب سال ۵۷ تاکنون چند رهبر کلیسا در ایران کشته شده‌اند و صد‌ها مسیحی نیز تحت بازجوئی بوده و زندانی شده اند. چاپ کتاب مقدس به زبان فارسی ممنوع شده و برخی از کلیسا‌ها تعطیل و از مراسم کلیسایی جلوگیری به عمل آمده است.

به گفته منصور برجی، از ابتدای سال ۲۰۱۶میلادی تا کنون ۹۲ مسیحی در ایران به خاطر ایمان مذهبیشان بازداشت شده اند که از این تعداد هنوز ۸۳نفر در زندانها هستند. او وضعیت نوکیشان مسیحی ایران را در دوران پسا برجام و توافق بزرگ ایران با قدرتهای جهانی بر سر برنامه هسته ای بدتر از پیش توصیف نمود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا