سکوت معنی دار مراجع تقلید و موافقت با مواضع بوکو حرام

به نظر می رسد مراجع تقلید شیعه غافلگیر شده اند و در بن بست گیر کرده اند. خیلی از آنها دارای نظرات مشابهی با بوکو حرام در مورد آموزش و پرورش سبک مدرن معروف به آموزش و پرورش غربی هستند.
پناهنده نیوز – با وجود گذشت چندین هفته پر هیاهو از جریان به گروگان گیری صدها دختر مدرسه ای در نیجریه توسط گروه اسلامی معروف به “بوکوحرام”، مراجع تقلید شیعه و علمای بنیادگرا در حوزه های علمیه قم و نجف تا کنون اظهار نظر روشن و قاطعی درباره آن نکرده اند.
چون گروه مذکور و رهبر آن می گویند بنا به دستور “الله” دست به این آدم ربائی گسترده زده اند و بنا بر شریعت اسلام و پیروی سیره محمد پیامبر آن می خواهند این اسرای خود را به عنوان برده بفروشند، این مسئله تبدیل به یک موضوع مهم برای همه مسلمان شده است.
از این رو نگاه مردم جهان به سوی رهبران مذهبی مسلمان دوخته شده تا ببینند که آنها نیز نظرات بوکو حرام در مورد آموزش به سبک غربی و نا لازم بودن درس خواندن برای دختران را تائید می کنند یا آن را رد می نمایند.
در حالی که علمای مهمی از اهل سنت چنین عقایدی را مربوط به اسلام ندانسته اند و نظرات مذهبی بوکوحرام را یک سره ساختگی و نامربوط به اسلام اعلام کرده اند، علمای شیعه و مراجع تقلید هنوز در این باره موضی نگرفته اند و به جز یکی دو نظر پراکنده، صدائی از آنها در این مورد به گوش نرسیده است.
به همین دلیل سایت عصر ایران از سایتهای نزدیک به میانه روهای حکومت جمهوری اسلامی این سوال را مطرح کرد که چرا علمای شیعه و مراجع تقلید در مورد دختران نیجریه ای سکوت اختیار کرده اند؟
عصر ایران در این باره نوشته است: به راستی از وقتی که ماجرای نیجریه به یک تیتر جهانی علیه اسلام تبدیل شده، حوزه علمیه قم که این همه امکانات در داخل و خارج کشور دارد ، چه اقدامات مؤثری برای رساندن صدای اسلام مهربان و معتدل به جهان کرده است؟ برای زهر “بوکوحرام”چه پادزهری تولید و عرضه کرده است؟شاید آنها جواب دهند که این موضوع چه ربطی به ما (مراجع تقلید شیعه) دارد؟
این موضوع به همه مسلمانان مرتبط می شود. چون که باعث شکل گیری ذهنیت منفی علیه همه مسلمانان و کشورهای اسلامی (تاکید می شود علیه همه مسلمانان و کشورهای اسلامی) می شود و در این میان ،ایران نیز به عنوان کشوری با اکثریت مسلمان، از آسیب این همراهی جهانی علیه اسلام مصون نمی ماند. آثار این نگرش سوء ، می تواند از مبادلات اقتصادی و توریسم گرفته تا تعاملات سیاسی و حتی حمله نظامی، در نوسان باشد و در هر زمینه ای، مستقیم یا غیر مستقیم ، به کشورمان ضرر بزند.
به نظر می رسد مراجع تقلید شیعه غافلگیر شده اند و در بن بست گیر کرده اند. خیلی از آنها دارای نظرات مشابهی با بوکو حرام در مورد آموزش و پرورش سبک مدرن معروف به آموزش و پرورش غربی هستند. همه می دانند که بسیاری از این مراجع به پیروان خود توصیه می کنند که سعی کنند دخترانشان را بعد از دوره ابتدائی به مدارس آموزش و پرورش نفرستند. برخی از آنها خودشان دخترانشان را اصلا به مدرسه نمی فرستند و در خانه تعلیم می دهند. موضعگیری علنی آنها علیه بوکو حرام میتواند تناقض گوئی آنها را به پیروانشان نشان دهد.
در رساله های بسیاری از این مراجع تقلید نظرات مشابهی با بوکوحرام در مورد رفتار با اسرای غیر مسلمان وجود دارد و آیشان نیز برده کردن و تصاحب جنسی اسرای موئنث را جایز می شمرند و این نیز یکی دیگر از مشکلات این مراجع تقلید برای محکوم کردن و رد علنی و صریح مواضع اسلامی بوکو حرام می باشد.