مذهبی

آیت الله مکارم شیرازی: حقوق بشر مبتلا کننده بشر است

این مرجع تقلید شیعه تاکید کرد: راهکار اصلی احقاق حقوق انسان ها، رواج اعتقادات مذهبی است و اگر اعتقادات مذهبی در دنیا رواج یابد، بسیار موثرتر از وضع و اجرای قوانین حقوق بشری است.

 

به گزارش پناهنده نیوز به نقل از خبرگزاری مهر،  آیتالله ناصر مکارم شیرازی، صبح سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار “پیتر مائور” رئیس کمیته صلیب سرخ جهانی گفت: قوانین حقوق بشری و نوع اجرای آن، نه تنها مرحمی بر دردهای بشر نیست، بلکه او را به بیماری های بیشتری مبتلا کرده است. پس باید به جای مانور دادن بر روی حقوق بشر، برای احقاق حق بشر، به دین و خدا روی آورد.

این مرجع تقلید شیعه تاکید کرد: راهکار اصلی احقاق حقوق انسان ها، رواج اعتقادات مذهبی است و اگر اعتقادات مذهبی در دنیا رواج یابد، بسیار موثرتر از وضع و اجرای قوانین حقوق بشری است.

وی یادآور شد: دستورات پیامبر اسلام در جنگهای ۱۴۰۰ سال پیش به قدری انسانی، بشردوستانه و حکیمانه است که امروز هم دنیا نتوانسته به این معیارها در رفتارش برسد، این امر بیانگر ظرفیت اسلام در زمینه حقوق بشر است.

مکارم با تاکید بر این که اسلام دارای بزرگترین و بهترین مجموعه حقوق بشری است، خاطرنشان کرد: رحمت و مهربانی سرلوحه کار ما قرار دارد و در قرآن نیز پیامبر اسلام به عنوان رحمت برای همه جهانیان معرفی شده اند.

او سپس در اظهاراتی کاملا متفاوت خطاب به رئیس کمیته صلیب سرخ جهانی گفت: فعالیت نهادهایی چون صلیب سرخ و هلال احمر مایه امیدواری است و این فعالیت‌ها بدون شک نشانه‌ای برای بیدار و زنده بودن وجدان بشر است.
وی با اشاره به این که همه ادیان و مذاهب و پیامبران، مروج رحم و مروت و انصاف هستند و هیچ دینی جلوی کمک به مظلومان را نمی‌گیرد، افزود: اگر امروز متاسفانه امدادگران صلیب سرخ و هلال احمر را می‌ربایند، نشانگر عمق بی‌اخلاقی بشر است که حتی به حامیان خود هم رحم نمی‌کند.

بنا بر آنچه که “مرکز خبر حوزه” از محتویات این دیدار منتشر کرده است، رئیس کمیته جهانی صلیب سرخ نیز در این دیدار با تقدیر از مواضع آیت الله مکارم در موضوع حقوق بشر، گفت: خوشبختانه یکی از مراکزی که همیشه ما را در  تحقق اهدافمان یاری کرده، نهاد روحانیت دینی است.

مائور سپس با اشاره به نگاه اسلام به حقوق بشر، افزود: اسلام نگاه بسیار خوبی به مسئله حقوق انسان دارد؛ صلیب سرخ هم در راستای وظایف خود، نگاه جامعی به ریشههای فرهنگی توسعه صلح و کمک به محرومان در جهان دارد که یکی از این حوزهها، دین اسلام است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا