مذهبی

بازداشت یک نوکیش مسیحی ایرانی – آمریکائی دیگر توسط نیروهای امنیتی

اضافه شدن یک نفر دیگر به لیست ایرانی آمریکائی های زندانی در ایران می تواند قبولاندن توافق اتمی به ملت  و کنگره آمریکا  را برای  اوباما  پیچیده تر کند.

به گزارش پناهنده نیوز، در جریان هجوم به یک کلیسای خانگی در شهرستان کرج، حداقل ۸ نفر از نوکیشان مسیحی تهرانی که برای اجرای مراسم مذهبی خود در آنجا گرد آمده بودند توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت شدند. یکی از این افراد یک بانوی ۶۰ ساله ایرانی – آمریکائی به نام “هایده شادنیا” می باشد.

بعد این حمله که روز جمعه شانزدهم مرداد ماه ۱۳۹۴ (۷ اوت ۲۰۱۵) انجام شد، سه تن از بازداشت شدگان زن با سپردن تعهد و معرفی ضامن به طور موقت آزاد شدند. ولی پنج نفر شامل چهار مرد و یک زن همچنان در بازداشت به سر می بردند و از محل بازداشت و حال آنها هیچ خبری تا کنون منتشر نشده است.

به نقل از سایت هرانا ارگان خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران که اسامی این مسیحیان بازداشت شده را منتشر کرده، علاوه بر هایده شاد نیا، آقایان اسماعیل فلاحتی، نعمت الله یوسفی و فردی به نام رازمیک از دیگر بازداشت شدگان هستند. هرانا به نقل از شاهدان و همسایگان، بازداشت این افراد را با بی احترامی و همراه با ضرب و شتم آنها توصیف کرده است و اضافه نموده؛ ماموران امنیتی که بیسیم و سلاح کمری همراه داشتند بازداشت شدگان را با مقداری کتاب و جزوه به خودروهای ون انتقال دادند.

به گفته منابع خبری نزدیک به اطلاعات سپاه خانم هایده شاد نیا قبلا ساکن آمریکا بوده ولی سالها پیش وقتی مسیحی می شود زندگی خود را عوض می کند و به ایران برمی گردد. محافل حقوق بشر در ایران با توجه به اینکه این زن مسیحی دارای دو ملیت ایرانی و آمریکائی می باشد نگرانند که مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ممکن است مانند جریان پرونده “سعید عابدینی” کشیش ایرانی – آمریکائی، و دیگر زندانیان شهروند ایرانی آمریکایی تصمیم بگیرند تا وی را نیز به مدت طولانی در بازداشت نگه دارند .

حکومت جمهوری اسلامی با این عنوان که دو ملیتی بودن اتباع ایرانی را به رسمیت نمی شناسد، به کوچکترین بهانه ای آنها را در ایران دستگیر می کند و با اتهامات سنگین روبرو می سازد تا از آنها برای چانه زنی با ایالات متحده و سایر کشورهای غربی استفاده کند.

سابقه برخورد با دو ملیتی ها در جمهوری اسلامی

در سالهای پیش از این نیز سه زن دو ملیتی ایرانی تبار توسط مقامات جمهوری اسلامی به جرمهای گوناگون بازداشت و در ایران به زندان افتادند که پرونده آنها بسیار معروف شد و در رسانه های جهان بازتاب یافت. این سه زن به ترتیب عبارت بودند از زهرا کاظمی، رکسانا صابری و زهرا بهرامی.

زهرا کاظمی خبرنگار ایرانی – کانادائی در سال ۲۰۰۳ وقتی بازداشت شد که در حال عکاسی از خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین در تهران بود. او به دستور سعید مرتضوی دادستان وقت تهران به داخل زندان کشانده شد و پس از گذشت ۱۸ روز جسد نیمه جان او از زندان مذکور به بیمارستان بقیه الله العظم سپاه پاسداران در تهران منتقل شد و همانجا درگذشت. در حالی که خانواده این خبرنگار معتقد بودند که وی در زندان در معرض شکنجه و تجاوز شدید قرار گرفته است و پزشک معاینه کننده او در بیمارستان سپاه نیز این موضوع را تائید می کرد، مقامات قضائی جمهوری اسلامی مرگ او را در اثر تصادف ناشی از لیز خوردن و برخورد اتفاقی سرش با زمین عنوان کردند.

رکسانا صابری خبرنگار ایرانی – آمریکائی که با دریافت مجوز خبرنگاری در ایران مشغول به کار بود، ابتدا در ابتدای سال ۲۰۰۹ میلادی با عنوان یک جرم عمومی بازداشت شد. پس از مدتی چون اعتبار مجوز کارخبرنگاریش در ایران پایان یافته و تمدید نشده بود به فعالیت بدون مجوز متهم شد و در نهایت به جاسوسی محکوم گردید و حکم اولیه ۸ سال زندان در دادگاه انقلاب برای او صادر شد. محاکمه و حکم او سر و صدای زیادی در رسانه های جهان بر علیه وضعیت حقوق بشر در ایران راه انداخت. همین امر باعث شد تا در نهایت با وساطتهای سیاسی حکم سنگین قطعی او در دادگاه تجدید نظر به یک حکم سبک تعلیقی تخفیف یابد. او عاقبت چهارماه پس از بازداشت از زندان آزاد شد و به آمریکا برگشت.

زهرا بهرامی شهروند ایرانی – هلندی بود که در سه روز بعد از تظاهرات معروف عاشورای سال ۱۳۸۸ در تهران از روی عکسهای منابع اطلاعاتی از تظاهر کنندگان مخالف در روز عاشورا شناسائی و دستگیر شد. او که ابتدا با اتهامات امنیتی و ارتباط با “انجمن پادشاهی ایران” بازداشت شده بود در نهایت با اتهام قاچاق مواد مخدر در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه و بدون امکان دفاع موثر از خودش محکوم به اعدام شد. با وجود مخالفت شدید دولت هلند حکم اعدام وی در ابتدای سال ۲۰۱۱ در تهران اجرا شد.

اکنون نیز حداقل سه مرد ایرانی آمریکائی در تهران تحت بازداشت و زندان هستند. سعید عابدینی کشیش نوکیش مسیحی در حال گذراندن محکومیت هشت ساله خود می باشد. امیر حکمتی عضو سابق نیروی تفنگداران دریائی آمریکا نیز باید محکومیت ۱۰ ساله اش را سپری کند و جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست در تهران نیز در بازداشت آخرین مراحل محاکمه خود را به جرم جاسوسی برای بیگانگان می گذراند و باید منتظر اعلام حکمش از سوی دادگاه انقلاب اسلامی بماند.

پرده پوشی چندانی وجود ندارد که هر سه این افراد برای چانه زنی های جمهوری اسلامی بر سر مسائل سیاسی و امنیتی بسیار مهم هستند. حاکمان ایران تلاش می کند تا با استفاده از آنها خواسته های خود را به مقامات آمریکائی تحمیل کند. تلاشی که گویا تا کنون لقمه دندان گیری را نصیب آنها نکرده تا منجر به آزادی این سه نفر بشود.

در آمریکا درباره سرنوشت این سه تبعه ایالات متحده که در ایران زندانی هستند اعتراضات گسترده ای به دولت اوباما می شود. مخالفان اوباما از دولت و رئیس جمهور خود سوال می کنند که چطور حاضر به انجام توافق اتمی و رفع تحریمها از سر جمهوری اسلامی شده بدون اینکه بتواند کار موثری درباره آزادی این افراد دربند رژیم ایران بکند. اضافه شدن یک نفر دیگر به لیست ایرانی – آمریکائی های تحت بازداشت و زندان در ایران می تواند کار اوباما را برای قبولاندن توافق به ملت و کنگره آمریکا بیش از پیش پیچیده کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا