ایران

وضعیت بد داروی کشور ناشی از فساد در بخش بهداشت و درمان

نهادهای قدرت فرادستی وزارت بهداشت و درمان ایران بر روی واردات پرسود دارو و لوازم پزشکی کشور دست انداخته اند و سودهای نجومی را روانه جیب بنیادها واشخاص غیر پاسخگو می کنند.

به گزارش پناهنده نیوز، در بحران ناشی از همه گیری جهانی بیماری کرونا، علی رغم همه تبلیغات و ادعاهای شگفت انگیز مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی، اشکالات بیشتری در نظام مدیریتی بهداشت و دارو و درمان ایران آشکار شد. در این راستا هفته گذشته، هفده تن از مقامات سابق وزارت بهداشت و اساتید دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور نامه‌ای خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران نوشتند و درباره فساد ساختاری در سیستم دارو و درمان و بهداشت ایران به او یادآوری کردند. این افراد با ذکر نمونه‌هایی به صدور مجوزهای غیرقانونی در زمینه تولید دارو به نهادهای غیر کارشناسی که دانش بنیان نیستند و فقط قصد سودجوئی دارند اشاره کرده اند. این گونه شرکتها که تقریبا همگی آنها وابسته به بنیادهای وابسته به سپاه و زیر نظر بیت رهبری هستند، بعد از گرفتن مجوز و دریافت ارز به تولید و واردات داروهای کم کیفیت به جای تولید با کیفیت آن اقدام می کنند و سودهای کلانی بدون زحمت می برند. این در حالی است که وزارت بهداشت و درمان از کمبود بودجه شکایت دارد و از کادر درمانی یعنی پزشکان و پرستاران زحمتکش که بار اصلی و کار سخت و پرخطر بر دوش آنهاست میخواهد که به علت نبود بودجه از شیفت کاری و اضافه کاری در شرایطی که نیاز به خدمات آنها وجود دارد خودداری کنند.

نویسندگان نامه به وزیر بهداشت همچنین تصریح کرده‌اند که نام برخی از مسئولین کشور و مدیران وزارت بهداشت به طور مستقیم یا نیابتی در بین سهامداران عمده این  شرکت‌ها وجود دارد. مدیران سابق وزارت بهداشت و درمان این شرکتهای خلق الساعه را محکوم می کنند که تنها با گذشتن کمتر از چند ماه از تاریخ تاسیس و ثبت رسمی شان پروانه تولید چندين قلم دارو و یا مواد اولیه دارویی را دریافت و برای رد گم کردن محصول با کیفیت پائین و بی اثر خود را به بازار هم عرضه کرده اند و پس از تولید این داروها بدون استاندارد لازم، قیمت فروش آنها را نیز مشابه قیمت داروی وارداتی تعیین می‌کنند تا از مردم پول زیاد برای داروهای بی کیفیتشان بگیرند. نویسندگان نامه به وزیر بهداشت مدعی شده اند که اعطای چنین پروانه‌های تولیدی به اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد شرایط تولید، به مثابه حذف و یا تضعیف تولیدکنندگان واقعی بوده، ضربات جبران ناپذیر بر پیکره تولید ملی کشور وارد ساخته است.

نویسندگان نامه به وزیر بهداشت ایران در بخش دیگری به واردات داروهایی اشاره کرده‌اند که در داخل تولید می‌شوند و اصولا نیازی به واردات آنها نیست. آنها در این مورد داروئی را نام برده اند که برای درمان کورونا از آن استفاده می‌شود و داروی بسیار گران قیمت وارداتی است و مدعی شده اند که این واردکنندگان رانت خور وابسته به نهادهای قدرت دارویی را که در داخل برای درمان این بیماری تولید می‌شود و هزینه بسیار پایین تری دارد از چرخه درمان کووید۱۹ حذف کرده اند تا بتوانند جای آن داروی گرانی را که خود واردات آن را بر عهده گرفته‌اند به مردم عرضه کنند.

در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۹ گزارشی در رسانه های فارسی زبان منتشر شد که نشان از یک تبانی بر سر خرید کیتهای بی کیفیت تشخیص کرونا از کشور کره جنوبی بود. مطابق این گزارش شرکتی به نام شرکت KBC وابسته به بنیاد برکتدر وسط پروسه خرید کیت آزمایشگاهی از یک شرکت کره‌ای توسط شرکت ارگان مهر، وارد این معامله شده و با استفاده از نفوذ خود قرارداد با شرکت کره‌ای را از ارگان مهر ربوده است. بعد معلوم شد که اساسا شرکت کره‌ای که کیت‌های تشخیص از آنجا خریده شده مجوز ساخت این کیت‌ها را در خود کره جنوبی هم ندارد. شرکت  KBC و شرکت مادر آن یعنی بنیاد برکت که متعلق به ستاد اجرائی فرمان امام است و سود آن به حسابهای زیر نظر علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی واریز میشود، نمونه شرکت‌های رانت خواری هستند که باعث گرانی و آشفتگی و کمبود دارو در بازار داخل ایران هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا