ایران

واکنشهای گوناگون درباره حمله مسلحانه مرگبار به رژه نیروهای مسلح در اهواز

گروهی مسلح به جایگاه مقامات در مراسم آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز حمله کردند. یک گروه جدائی طلب عرب و داعش بطور مجزا مدعی انجام این حمله شدند.

به گزارش پناهنده نیوز، در پی حمله خشونت بار چند فرد مسلح به مراسم سالگرد جنگ هشت ساله ایران و عراق در شهر اهواز مرکز استان خوزستان که منجر به کشته و زخمی شدن حدود صد نفر شد، مردم ایران ، سیاستمداران ایرانی و مقامات خارجی اظهار نظرهای بسیار متفاوتی درباره این حادثه غم انگیز از خود نشان دادند. در حالی که مقامات ایرانی از جمله حسن روحانی رئیس جمهور و جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی برای قدرتهای محلی مخالف خط و نشان میکشند و از جواب دندان شکن و لزوم پاسخگوئی سخت میگویند، یک مقام آمریکائی ضمن محکوم نمودن هرگونه حمله تروریستی، حکومت جمهوری اسلامی را نصیحت کرد که به جای ماجراجوئی در منطقه به فکر حفظ امنیت شهروندان خود باشند.

صبح روزشنبه، ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ برابر با ۲۲ سپتامبر مردم خوزستان در حال تماشای تلویزیون محلی استانشان که مراسم رژه نیروهای مسلح را به مناسبت آغاز هفته موسوم به دفاع مقدس بطور زنده نشان میداد بودند که ناگهان صدای تیراندازی از داخل تلویزیون بگوششان رسید و به زودی شاهد از هم پاشیدن صفوف رژه روندگان و فرار نیروهای مسلح به هر سوی شدند. به زودی اخبار حمله خونبار یک گروه ناشناس به مراسم رژه اهواز در سراسر دنیا پخش شد و مقامات محلی پس از چند ساعت تعداد کشته شدگان این حادثه را ۲۵   نفر و تعداد زخمی ها را ۶۰ تن اعلام کردند.

ساعاتی بعد اعلام شد که یک گروه از مخالفان عرب خوزستان که خود را “مقاومت ملی الاحواز” مینامند و فعالیتهای مسلحانه هم دارند مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته اند. چیزی نگذشته بود که سایت اعماق متعلق به گروه دولت اسلامی (داعش) نیز عملیات تروریستی اهواز را کار داعش قلمداد کرد. البته این ادعا را کسی چندان جدی نگرفت و مقامات جمهوری اسلامی هم که تبلیغات زیادی روی ریشه کن کردن داعش توسط خودشان کرده بودند، از چنین ادعائی استقبال نکردند.

به دنبال انتشار اخبار در مورد ماهیت حمله کنندگان، به تدریج واکنشهای مردم به این ماجرا شروع شد. اکثر کاربران فضای مجازی و مردم کوچه و خیابان در داخل و خارج کشور این حمله را محکوم کردند. اما نه از آن دید که مقامات جمهوری اسلامی محکوم نمودند. مردم ابراز میکردند که با هرگونه حرکت خشونت آمیز مخالفند و حتی اگر مقصود ضربه زدن و سرنگونی جمهوری اسلامی هم باشد باید از راههای غیر خشونت آمیز و غیرمسلحانه انجام پذیرد. در عوض طرفداران حکومت که از پاسخ دندان شکن و نشان دادن مشت آهنین به مخالفان جمهوری اسلامی دم میزدند، سعی میکردند به نفع منافع گروهی و جناحی خود از این ماجرا سوء استفاده کنند. آنان میگفتند این اتفاق نشان میدهد که مذاکره با قدرتهای جهانی و منطقه فایده ندارد و باید همانطور که تا الان بوده به جنگ مسلحانه با آنها ادامه داد. این خشونت طلبان حتی قبل از این که ماجرا و ابعاد و عوامل آن مشخص شود اسرائیل و عربستان سعودی را مسئول اعلام میکردند.

بعد از ساعاتی که از شوک خبری اولیه گذشت و با شنیدن فریادهای طرفداران تندرو جمهوری اسلامی و اره هائی که آنها تیز میکردند برای سرکوب و داغ و درفش، این نظر نیز در بین عده ای از مردم داخل و خارج مطرح شد که دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی خودشان به طور ضمنی شرایط را برای چنین عمل خشونت آمیزی به وجود آورده اند تا هم مجوز لازم برای خشونت علیه مردم و اقوامی داشته باشند که دادشان از ظلم و فقر بالا رفته است و هم در آستانه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل و جلسه ویژه شورای امنیت به ریاست ترامپ بتوانند ابزار لازم برای مظلوم نمائی داشته باشند و ادعا کنند که ما خودمان قربانی تروریست هستیم.

شناخته ترین مخالفان جمهوری اسلامی که در بین مردم پایگاه دارند از جمله شاهزاده رضا پهلوی نیز این حرکت را محکوم کردند و شورای ملی ایرانیان تحت هدایت او نیز در مخالفت با این حرکت و همدردی با آسیب دیدگان اطلاعیه داد. به دنبال آن طیف وسیعی از مخالفان جمهوری اسلامی نیز این اقدام مسلحانه را محکوم نمودند و آن را با منافع ملی ایرانی ها مغایر دانستند.

واکنش کشورهای عربی منطقه بسیار سرد بود. اکثر آنها از جمله عربستان و امارات و کویت از اظهار نظر رسمی و قاطع خودداری کرده اند. دولتهای سوریه و عراق و عمان به مقامات جمهوری اسلامی تسلیت گفته اند. جو غالب در بین مردم و رسانه های عربی زبان هم این بود که این حرکت نه تروریستی بلکه عکس العمل طبیعی مردم عرب تبار منطقه خوزستان در مقابل سرکوب و فشارهای جمهوری اسلامی بر علیه آنان است. همچنین این موضوع را رسانه های عربی به خصوص مصری مطرح میکردند که جمهوری اسلامی مانند ببر کاغذی است . در حالی که از اقتدار و توانائی نظامی خود در خاورمیانه و بویژه سوریه دم میزند، در عین حال قادر به حفظ امنیت نیروهای خود در داخل ایران هم نیست.

آخرین خبرها نیز این است که معلوم شده این حمله در واقع دو حمله پشت سر هم بوده است که توسط دو گروه مهاجم انجام شده است. در شرایطی که هنوز از ماهیت مهاجمان کشته و دستگیر شده اطلاعاتی منتشر نشده است، وزارت خارجه جمهوری اسلامی خبر از احضار سفرای دانمارک، هلند، امارات و کاردار انگلستان میدهد برای اعتراض به آنچه که جمهوری اسلامی آن را حمایت آشکار این کشورها از مسببین این حادثه میداند.

در آخرین ساعات روز یکشنه نیز باردیگر سایت گروه دولت اسلامی یا داعش با انتشار ویدیوئی که سه نفر را مسلح و با لباس شبیه نظامیان ایران در خودروئی نشان میداد ادعا کرد که حمله خونبار روز شنبه در اهواز کار این گروه بوده است. همزمان مقام‌های امارات متحده عربی و آمریکا به طور رسمی اتهام دست داشتن این کشورها در حمله مسلحانه روز شنبه در شهر اهواز که از سوی مقامات جمهوری اسلامی مطرح شده را رد کرده‌اند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا