قومی و ملی

تائید شرایط عقب مانده زندگی بلوچها از زبان مسئولان دولت جمهوری اسلامی

رحمانی فضلی وزیر کشور: ۲۵۰ هزار نفر از مردم اطراف زاهدان با امکانات و شرایط ۱۰۰ سال قبل زندگی می‌کنند.

پناهنده نیوز – مشکلات اقصادی در ایران بسیار هویدا هستند و جای انکار حتی برای مسئولان رسمی جمهوری اسلامی هم وجود ندارد که بخش بسیار وسیعی از جمعیت بالای هفتاد میلیون نفر ایران اکنون در زیر خط فقر زندگی می کنند. هر چند هیچ آمار صحیح و معتبر و رسمی درباره میزان فقر مردم ایران در جمهوری اسلامی وجود ندارد، اما هرکس از نقاط مرکزی تهران و بیست شهر اصلی ایران چند کیلومتری دورشود با چشم خود وضعیتی را مشاهده خواهد کرد که نه تنها با مقیاسهای جهانی، بلکه حتی در مقیاس منطقه ای نیز فقر حساب می شود.

در اکثریت نزدیک به اتفاق تمام روستاهای ایران عدم وجود رفاه اجتماعی به خوبی دیده می شود. اما در چند استان ایران نظیر استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخشهای زیادی از استان کردستان و خوزستان مردم از فقر به کلی تاب و توان خود را از دست داده اند و راهی جز مهاجرت برای رهائی خود از این وضع اسفناک نمی شناسند. بیشتر این مناطق  جاهائی هستند که اقوام بلوچ، کرد و عربهای ایران ساکن هستند.

بر اساس آمار‌ها، استان سیستان و بلوچستان از جهت خیلی شاخص‌ها وضعیت نامناسب تری نسبت به بقیه دارد. این استان یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک با کشورهای پاکستان و افغانستان دارد و یکی از مسیرهای اصلی ورود مواد مخدر به داخل خاک ایران محسوب می‌شود. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، از جمعیت دو میلیون و ۳۵۰ هزار نفری استان سیستان و بلوچستان، بیش از ۶۴۰ هزار تن بی‌سواد هستند. وضع امنیتی آنجا هم بسیار بدمی باشد. در سال‌های اخیر این استان بار‌ها صحنه درگیری میان نیروهای نظامی ایران با گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی بوده است.

وقتی شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده در اسفند ماه ۱۳۹۴ گفته بود که ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شده‌اند، بسیاری از تندروهای محافظه کار در مجلس و قوه قضائیه به او تاختند و حرفهای او را سیاه نمائی خواندند.

به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حالا وزیر کشور ایران می‌گوید در فاصله ۱۰ دقیقه‌ای از زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، حدود ۲۵۰ هزار نفر از مردم با امکانات، شرایط و استانداردهای ۱۰۰ سال قبل زندگی می‌کنند.عبدالرضا رحمانی فضلی این اظهارات را روز دوشنبه سوم آبان در “چهارمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور” بیان کرد.آقای رحمانی فضلی نامی از این شهرستان و یا منطقه نبرد.

رحمانی فضلی همچنین گفت که دو لشگر برای ایجاد امنیت و جبران نبود توازن در استان سیستان و بلوچستان مستقر هستند، در حالی که هزینه نگهداری این دو لشکر دو برابر نیاز سرمایه‌گذاری برای توسعه این استان است.

وی اضافه کرد: به خاطر نظام برنامه ریزی کهنه و نا کارآمد کشور، بقیه مردم مناطق کشور باید محل زندگی خود را ترک کنند و به شهرهای بزرگ بیایند که آن نیز برای کشور هزینه‌ سنگینی دارد. تا به حال مسئولین رسمی حرفهائی که نشانه وضعیت فاجعه بار زندگی مردم در این استان می باشد بسیار زده اند.

ناصر کاشانی نماینده زاهدان در مجلس نهم بهمن‌ماه پارسال اعلام کرده بود که این استان در تمامی شاخص‌های توسعه مقام آخر را دارد. مرتضی رییسی معاون وزیر آموزش و پرورش نیز روز یکم آبان گفته بود که استان سیستان و بلوچستان در سال ۹۳ بیشترین تعداد کلاس‌های «خشت و گلی» را داشته است.

مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز اعلام کرده بود که سیستان و بلوچستان جزو سه استان ایران به لحاظ «شرایط بسیار نا‌امن غذایی» است و حدود یک پنجم کودکان زیر پنج سال در این استان، دچار مشکلات لاغری، کم وزنی و کوتاهی قد هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا