سرنوشت دو ملیتی ها در ایران؛ از حکم زاغری تا فیلم نمازی+ ویدیو

دادستان تهران اعلام کرد تعداد ۵ زندانی دو ملیتی به اتهام همکاری با آمریکا، هر یک به تحمل ده سال زندان محکوم شدهاند.
به گزارش پناهنده نیوز، پس از اینکه دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی حکم زندان نازنین زاغری یک مادر سی و هفت ساله ایرانی – بریتانیائی را به پنج سال حبس در۱۶شهریور (۶ سپتامبر) صادر کرد، بسیاری بر این گمان بودند که وی به همراه سیامک و باقر نمازی پسر و پدر ایرانی – آمریکائی تنها دوملیتی های بازداشتی در ایران هستند و در دو ملیت تکانی پس از توافق برجام بقیه آزاد شده اند.
در سال گذشته طی یک توافق پنهانی بین دولتهای ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران تمامی ایرانی – امریکائی های زندانی در ایران با مقادیر هنگفتی پول نقد مبادله شدند. این واقعه که می توان آن را دو ملیت تکانی پس از برجام نامید، منجر به بازگشت جیسون رضائیان، امیر حکمتی و سعید عابدینی به آمریکا شد. تا کنون حداقل دو تن از این افراد یعنی امیر حکمتی و جیسون رضائیان علیه جمهوری اسلامی به دادگاههای داخل آمریکا شکایت برده و ادعای خسارت نموده اند.
در آخرین خبر در مورد دو ملیتی ها، دادستان تهران روز ۲۷ مهرماه ۱۳۹۵، اعلام کرد تعداد ۵ زندانی دو ملیتی به اتهام همکاری با آمریکا، هر یک به تحمل ده سال زندان محکوم شدهاند. البته نام دو تن از این افراد یعنی سیامک و محمد باقر نمازی که شهروندان ایرانی آمریکایی هستند، پیشتر رسانه ای شده بود.اما سه تن دیگر کامران قادری، علیرضا امیدوار و فرهاد عبدصالح، پیشتر هیچگاه نه از سوی رسانه ها و نه از سوی مقام های ایرانی نامشان عنوان نشده بود و در سکوت خبری مطلق بودند.
همسر یکی از این افراد، کامران قادری شهروند ۵۲ ساله ایرانی – اتریشی، سکوت خود را شکسته است. کامران قادری فعال در حوزه آی تی (فناوری اطلاعات) و مشاوره در این زمینه است و مدیر شرکتی به نام آوانک در وین پایتخت اتریش است.
پیش در آمد ویدیویی
اعلام حکم دو ملیتی های زندانی جدید زمانی اعلام شد که درست دو روز پیش از آن خبرگزاری میزان، خبرگزاری قوه قضائیه جمهوری اسلامی، فیلمی از سیامک نمازی، زندانی ایرانی – آمریکایی در ایران منتشر کرده که ادعا میکرد لحظه بازداشت او را نشان میدهد
{youtube}kLw6iFyoIjk{/youtube}
در این ویدئوی چند ثانیهای که یکشنبه ۲۵ مهر منتشر شده، تصاویری کوتاه از آقای نمازی، گذرنامه آمریکایی و کارت اقامت او در امارات متحده عربی نشان داده میشود.در انتهای فیلم، تصویری از اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نشان داده میشود و از قول او گفته میشود که دستگیری سیامک نمازی، آخرین تحقیر آمریکاست.میزان در این گزارش خود از سیامک نمازی با عنوان پل ارتباطی برخی عناصر بدنام در داخل کشور با دولت آمریکا برای نفوذ نام برده بود.
سیامک نمازی مدیر ایرانی- آمریکایی بخش برنامهریزیهای استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت، مهرماه پارسال و در جریان سفر به ایران بازداشت شد، و اندکی بعد شرکت کرسنت از خاتمه همکاری او با این کمپانی نفتی خبر داد.چهار ماه بعد، پدر او، محمدباقر نمازی برای پیگیری وضعیت فرزندش به ایران سفر کرد، اما او نیز بازداشت و روانه زندان اوین شد.