ایران

سفر نخست وزیر سوئد به ایران با اهداف سیاسی و اقتصادی

استفان لوون نخست وزیر سوئد گفته است که طی دیدار با رییس جمهور حسن روحانی در رابطه با مسائل مربوط به حقوق بشر نیز گفتگو خواهد کرد.

به گزارش پناهنده نیوز، نخست وزیر سوئد کشور مهم پناهنده پذیر شمال اروپا (اسکاندیناوی) ، به همراه وزیر تجارت آن کشور و هئیت بزرگی از صاحبان صنایع و بازرگانان سوئدی عصر روز جمعه ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ وارد تهران شدند. استفان لوون نخست وزیر سوئد صبح روز شنبه ۲۳ بهمن در تهران مورد استقبال حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی مورد استقبال رسمی قرار گرفت.

استفان لوون در راس هیات دیپلماتیک سوئد که اکثریت آن را زنان تشکیل می دانند روز شنبه همچنین با رهبر جمهوری اسلامی هم دیدار کرد. در این دیدار علاوه بر نخست‌وزیر سوئد، حسن روحانی، رییس‌جمهور، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر هم حضور داشتند.

یک خبرنگار سوئدی در ایران میگوید که این سفر از منظر سیاسی و در راستای گسترش روابط سوئد که به تازگی به عضویت شورای امنیت درآمده، برای سوئد مهم است. نخست وزیر سوئد پیش از این به چند کشور دیگر در منطقه، از جمله اردن و عربستان سعودی سفر کرده بود. اما این اولین سفر یک نخست وزیر سوئد در چهل سال گذشته به ایران می باشد.

این خبرنگار سوئدی معتقد است که دلیل دیگر این سفر برقراری روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در ایران است. به گفته او سوئد تا اینجا از بسیاری از کشورهای اروپایی در این زمینه عقب افتاده است.

چون با گذشت یک سال از توافق هسته‌ای، درهای ارتباط اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی باز شده است و با توجه به اینکه ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه پس از عربستان است، کشورهای اروپایی به دنبال گرفتن سهم از بازار این کشور بودند ولی سوئد غایب این میدان رقابت بود.

دیدار نخست‌وزیر سوئد با رهبران جمهوری اسلامی در شرایطی انجام می گیرد که یک پژوهشگر ایرانی مقیم سوئد به نام احمد رضا جلالی هم‌اکنون در ایران در زندان به سر می‌برد و خانواده او و سازمان‌های حقوق بشرینگران صدور حکم اعدام برای او هستند.

سازمان عفو بین‌الملل سوئد خواستار آن شده بود که نخست‌وزیر سوئد در دیدار با مقام‌های ایرانی موضوع پرونده احمد رضا جلالی را پیگیری کند اما معلوم نیست که در این دیدارها اشاره‌ای به این مسئله شده است یا نه. نخست وزیر سوئد گفته است که در دیدار با رییس جمهور ایران در رابطه با مسائل مربوط به حقوق بشر نیز گفتگو خواهد کرد و این بخشی مهم از گفتگوی سیاسی آنها خواهد بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا