پیامد درخواست عکس بدون حجاب از سوی سفارت فرانسه برای صدور ویزا

این شرط سفارت فرانسه برای بانوانی که مقام دولتی دارند و همسران دیپلماتها نیز الزام آور است.
به گزارش پناهنده نیوز، سفارت فرانسه در تهران طی اقدامی غیر منتظره از تمام متقاضیان زن اخذ ویزای شنگن از کنسولگری آن کشور خواسته تا فقط عکس بی حجاب ارائه دهند و اعلام نموده که از این پس عکسهای با حجاب اسلامی را نخواهد پذیرفت. بنا بر این عکس بدون حجاب، شرط جدید سفارت فرانسه در تهران برای اعطای ویزاست و مدارکی که حاوی عکس با حجاب باشند بررسی نخواهند شد.
به نقل از روز، این شرط سفارت فرانسه نه تنها برای اتباع عادی بلکه برای بانوانی که مقام دولتی دارند و از اعضای ارشد دولت می باشند نیز الزام آور است. و بیش از همه، این موضوع می تواند برای همسران دیپلمات های ایرانی که ناگزیرند همراه با خانواده خود عازم ماموریت ثابت (چند ساله) شوند، دردسرساز شود.
قابل پیش بینی بود که این اقدام سفارت فرانسه می توانست اعتراضاتی را به همراه داشته باشد. تا کنون چند نماینده مجلس، عمدتا از جناح تندروـ از قبیل حمید رسایی ـ به این اقدام سفارت فرانسه اعتراض کرده اند. دور از انتظار نیست که دامنه اعتراضات گسترده تر از این نیز شود.
محمدعلی پورمختار، رئيس کميسيون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، گفته که اين قانون سفارت فرانسه “تجاوزی آشکار به حقوق افراد” است و خواستار “برخورد جدی” وزارت امور خارجه ايران شده است. با وجود این، وزارت خارجه جمهوری اسلامی تاکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده است.
به عقیده “حسین علیزاده” دیپلمات سابق ایرانی، اگر یک تبعه ایرانی شخصا با ارائه عکس بدون حجاب مشکل نداشته باشد، دست کم این قانون برای بانوان کارمندان دولت یا همسر کارمند مردی که عازم ماموریت به فرانسه است، می تواند دردسرساز باشد چرا که اینان ناگزیر به رعایت حجاب اجباری هستند و امتناع از رعایت حجاب، تخلف اداری محسوب می شود.
به طور مثال رئیس جمهوری اسلامی به همراه همسرش یا خانم ابتکار (معاون رییس جمهور) بخواهدعازم فرانسه شود، آیا متصور است که این دو زن عکس بدون حجاب برای ویزای فرانسه ارائه کند؟ ناگزیر تنها راه چاره صرف نظر کردن از ویزای فرانسه است.
سفارت فرانسه تاکنون توضیحی برای این تصمیم خود ارائه نکرده است. البته قانونا الزامی به ارائه توضیح از سوی سفارت فرانسه نیست . دولت فرانسه می تواند بگوید این قانون را در چارچوب قوانین داخلی خود، وضع کرده و اگر کسی مخالف آن است می تواند از تقاضای روادید خودداری کند.
بدیهی است چنین پاسخی دال بر حسن روابط در تسهیل خدمات به همه اتباع ایرانی نیست و از این بابت جمهوری اسلامی می تواند رفتار فرانسه را غیر دوستانه و دردسرساز تلقی کند. اما با توجه به اینکه خود جمهوری اسلامی اخذ ویزا برای اتباع زن خارجی را منوط به داشتن حجاب اسلامی کرده چگونه می تواند به این رفتار متقابل دولت فرانسه اعتراض کند؟