نخست وزیر اقلیم : استقلال کردستان شاید وقتی دیگر !

نچیروان بارزانی: ما یازده سال منتظر ماندیم که سیستم فدرالی واقعی در عراق ایجاد شود که نشد. اکنون اولویت ما بیرون راندن داعش است.
به گزارش پناهنده نیوز، “نچیروان بارزانی” نخست وزیر اقلیم خودمختار کردستان عراق به خبرنگار بی بی سی فارسی گفته که در حال حاضر شکست داعش و بیرون کردن آنها از عراق مهم ترین الویت ماست و بحث استقلال از عراق در کوتاه مدت از دستور کار حکومت اقلیم خارج شده است.
نچیروان بارزانی در جواب “کسری ناجی” خبرنگار ارشد بی بی سی فارسی که از او پرسید آیا با تشکیل دولت جدید عراق و به وجود آمدن شرایط تازه، بحث مطرح شده از سوی مسعود بارزانی رئیس اقلیم خودمختار کردستان در مورد دستورش به پارلمان برای فراهم آوردن امکانات همه پرسی استقلال تغییر کرده است و یا به تعویق افتاده؟ جواب داد که حق تعیین سرنوشت برای کردها محفوظ است، ولی در شرایط حاضر مقابله با داعش از اولویت بیشتری برخوردار می باشد.
او توضیح داد: کردها از نظر زبان، تاریخ و فرهنگ با همه عراق فرق می کنند و ایده استقلال در بین آنها همواره باقی خواهد ماند. این که چه زمانی اتفاق بیفتد معلوم نیست. ولی مطمئنا فراموش نمی شود. اما در شرایط کنونی از نظر سیاسی و حقوقی کردها بنا دارند در چهارچوب عراق فدرال باقی بمانند.
نخست وزیر اقلیم کردستان اضافه کرد: ما عراق را امروز به عراق قبل از سقوط موصل و عراق بعد از سقوط موصل تقسیم کرده ایم و با دو دید متفاوت به این دو عراق می نگریم. ما یازده سال منتظر ماندیم که سیستم فدرالی واقعی در عراق ایجاد شود که نشد. بعد از یازده سال ما نمی توانیم همان راهی را دوباره برویم که در یازده سال قبل رفته ایم و از آن نتیجه ای نگرفتیم. حالا ما باید تلاش کنیم تا دید روشنی از مشکلات عراق داشته باشیم. تا بتوانیم سیستمی را پیدا کنیم که بتوانیم در آینده با استفاده از آن در کنار هم زندگی نمائیم.
نچیروان بارزانی تاکید کرد که فعلا بحث استقلال کامل از عراق در دستور کار حکومت اقلیم خودمختار کردستان نیست و ضمن تلاش برای بیرون راندن گروه دولت اسلامی از عراق ما تلاش می کنیم که راههائی برای کارآمدتر کردن سیستم فدرالی در عراق پیدا شود.
آقای بارزانی ضمن گفتن این نکته که کردها همکاری خوبی با ارتش عراق و نیروهای ائتلاف برای ضربه زدن به داعش دارند، نقش ایرانی ها را در جنگ با داعش محدود به کارشناسان نظامی دانست که به گروههای شبه نظامی شیعه تعلیم می دهند، آنها را سازماندهی و تجهیز می کنند.
او از خودسری و درگیری این گروهها با پیشمرگه ها و نیروهای کرد ابراز نگرانی کرد و اضافه نمود: در صورتی که شبه نظامیان شیعه زیر پرچم دولت عراق و نیروهای مسلح آن کشور قرار نگیرند، رفتارهای آنها پدید آورنده مشکلات محتمل جدی در آینده خواهد بود.
{youtube}aRua1zwwR2U{/youtube}