وجود منع قانونی برای بازکردن سفارت جمهوری اسلامی در کانادا

مجید تخت روانچی معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی می گوید باز کردن سفارت ایران در کانادا مشکل قانونی دارد که رفع آن زمان می برد.
به گزارش پناهنده نیوز، بعد از گذشت حدود یک سال از روی کار آمدن دولت حزب لیبرال در کانادا و با وجود مطرح شدن لزوم برقراری رابطه دیپلماتیک با ایران از سوی جاستین ترودر رهبر این حزب و نخست وزیر فعلی کانادا، هنوز روابط سیاسی بین دولتهای آن کشور و جمهوری اسلامی برقرار نشده است. تعطیل ماندن سفارتخانه های دو کشور در تهران و اوتاوا فشار زیادی به مردم ایران می آورد که گفته می شود نزدیک به نیم میلیون نفر آنها در کانادا زندگی می کنند.
در حالی که به نظر می رسد هم دولت کانادا و هم دولت جمهوری اسلامی خواهان بازگشائی سفارتخانه خود در پایتخت کشور مقابل هستند، حالا یک مقام بلندپایه در وزارت امور خارجه ایران از وجود یک منع قانونی برای بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی در کانادا خبر داده است.
به نقل از بی بی سی، مجید تخت روانچی، معاون امور اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران گفته است که از برقراری رابطه با کانادا استقبال می کنیم اما در این فرآیند مانعی وجود دارد و آن مانع قانونی است که در زمان دولت قبلی کانادا در مجلس این کشور تصویب شد و آن لغو مصونیت سیاسی ایران در این کشور است.
آقای تخت روانچی به خبرگزاری ایسنا گفته است: این مانع باید برداشته شود اما به نظر می رسد که این فرایندی زمانبر باشد. به گفته این مقام وزارت امور خارجه ایران؛ جمهوری اسلامی علاقهمند است با کانادا در چارچوب اصول بینالملل و اصول خودمان که برای آن انقلاب کردیم رابطه حسنه داشته باشد اما عجلهای برای بازگشایی سفارت ندارد.
کانادا روابط سیاسی خود با ایران را بیش از ۴ سال پیش و در زمان روی کار بودن دولت محافظهکار در کانادا تعلیق کرد و سفارتخانههای دو کشور هم تعطیل شد. آن زمان مقامات کانادا معتقد بودند که جمهوری اسلامی از طرق گوناگون تلاش می کند تا به کمک عوامل خود نفوذ بیشتری در بین ایرانیان مقیم کانادا بر ضد منافع ملی آن کشور انجام دهد. سخنان برخی مقامات وزارت خارجه ایران و سفیر وقت دولت احمدی نژاد در کانادا این گمان را در بین مقامات کانادائی بوجود آورده بود که ادامه حضور دیپلماتیک جمهوری اسلامی در کشورشان می تواند باعث اختلالاتی در پروسه انتخابات آزاد در کشورشان بشود.
آن زمان مصاحبه حمید محمدی مسئول وقت دفتر فرهنگی جمهوری اسلامی در اتاوا با وبسایتی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطاتِ اسلامی ، موضوع اصلی نگرانی مقامات کانادا شد. محمدی در گفتگو با این وبسایت گفته بود که سازمان متبوعش قصد دارد با اتکا به جامعهی ایرانیان کانادا جای پای بیشتری در این کشور باز کند و به “مقامات بالا” نفوذ کند. او بخصوص نقش مهاجران نسل دوم و سوم را مهم دانسته بود. کارشناسان تروریسم در آمریکا این گفتهها را به عنوان فراخوانی برای به خدمت گرفتن مامور و احتمالا جاسوس تعبیر کرده بودند.