ایران پناهجوی دیپورتی را نپذیرفت و او را بلافاصله به سوئد پس فرستاد

این پناهجو در مصاحبه با رادیو سوئد گفت که می دانست ایران از پذیرش او بدون داشتن مدارک معتبر ایرانی خودداری خواهد کرد و این موضوع را به پلیس و ماموران اداره مهاجرت سوئد از قبل گفته بود.
به گزارش پناهنده نیوز به نقل از رادیو سوئد، روز سه شنبه ۱۳ خرداد (۳ ژوئن ۲۰۱۴) مقامات ایران در فردودگاه امام خمینی تهران از پذیرش یک پناهجوی اخراجی از سوئد خودداری کردند و او همان روز با همان هواپیمائی که آمده بود به سوئد بازگردانده شد.
مطابق اخبار منتشره، این پناهجو که “سیاوش عرفانپور” نام دارد بیش از ده سال است در سوئد زندگی میکند. وی روز سه شنبه توسط پلیس مرزی سوئد، به ایران فرستاده شد. مقامات پلیس ایران در فرودگاه تهران به دلیل اینکه او هیچ مدرک شناسایی یا گذرنامهی ایرانی همراه نداشت، از پذیرش او خودداری کردند و پلیس مرزی سوئد مجبور شد او را با همان هواپیما به سوئد بازگرداند.
وی در مصاحبه با رادیو سوئد گفت که می دانست ایران از پذیرش او بدون داشتن مدارک شناسائی معتبر ایرانی خودداری خواهد کرد و این موضوع را به پلیس و ماموران اداره مهاجرت سوئد از قبل گفته بود. و اضافه کرد که پلیس مهاجرت سوئد برای حل این مشکل تلاش کرد تا من را ترغیب کند که به سفارت جمهوری اسلامی در اسلو بروم و مدارک ایرانی برای خودم تهیه کنم.
سیاوش که بیست و شش سال دارد،اکنون در شهر “نورشوپینگ” با دوست دختر و بچه اش که یک دخترهفت می باشد به سر می برد. او ده سال قبل (سال۲۰۰۴ میلادی) وقتی که یک نوجوان شانزده ساله بود وارد سوئد شد و از آن کشور درخواست پناهندگی کرد.
روزنامهی نورشوپینگ مینویسد که چنین اخراجهایی بیش از نیم میلیون کرون هزینه در بر دارد. پلیس سوئد می گوید که به دلیل بررسی این پرونده از جوابگویی به سوالات رسانه ها در این زمینه تا اطلاع ثانوی معذور است.
مدافعان حقوق پناهجویان و فعالان حقوق بشر در سوئد پیش از عملی شدن اخراج سیاوش عرفان پور کمپینهائی را برای جلوگیری از آن اجرا کردند. آنها به محض اطلاع از خبر بازگشت او، به سر و صدا در رسانه ها پیرامون این ماجرا پرداختند.
یادآور می شود که سوئد در گذشته، نمونه پذیرایی خارجیان و ادغامشان در جامعه بوده است. اما از چهار سال پیش که حزب دست راستی افراطی سوئد به پارلمان راه یافته ، حمله علیه خارجیان افزایش پیدا کرده است. این کشور با داشتن حدود دویست هزار ایرانی یکی از بزرگترین جوامع ایرانیان خارج از کشور را دارا می باشد.