حمله خونین دیگر در هلند، آیا فعالان قومیتی ایرانی در اروپا امنیت دارند؟

صادق زرزا، خواهرزاده دکتر عبدالرحمان قاسملو در شهر لیووردن هلند مورد حمله یک مهاجم مسلح به چاقو قرار گرفت و بر پانزده نقطه بدن از جمله چشمانش جراحاتی وارد شد.
به گزارش پناهنده نیوز، شبکه های تلویزیونی هلند گزارشاتی در پایان خرداد ماه منتشر کردند مبنی بر این که به یک کرد ایرانی ساکن هلند از سوی یک فرد دیگر که او نیز از کردهای ساکن هلند می باشد حمله خونبار وحشیانه ای با سلاح سرد صورت گرفته است. بنا بر قوانبن هلند چیز زیادی از هویت ضارب در گزارشات رسانه های هلندی نیامده است. اما رسانه ها به هویت قربانی پرداخته اند و معلوم شده که او از اعضای ارشد حزب دمکرات کردستان ایران و یک فعال سیاسی برجسته کرد به نام صادق زرزا می باشد. مطابق گزارش این رسانه ها مضروب یعنی صادق زرزا خواهر زاده عبدالرحمان قاسملو رهبر فقید حزب دمکرات کردستان ایران می باشد. همین مسئله پلیس هلند را به این فکر انداخته که احتمال تروریستی بودن این حمله وجود دارد.
جمهوری اسلامی و سازمانهای اطلاعاتی آن سال گذشته رسما از سوی دولت هلند متهم شدند که در قتل دو فعال سیاسی مخالف خود در خاک هلند به طور مستقیم دخالت داشته اند. به همین دلیل این پرسش اکنون برای مقامات هلندی به طور جدی مطرح است که آیا این سوء قصد یک اقدام دیگر جمهوری اسلامی برای نابود کردن مخالفان خود در داخل خاک هلند بوده است؟ از سوی دیگر فعالان قومیتی ایرانی در اروپا این سوال برایشان به وجود آمده که آیا در اروپا امنیت دارند یا نه؟
صادق زرزا که ۶۴ سال سن دارد و اصلا اهل اشنویە در استان آذربایجان غربی ایران می باشد، قبلا در کادر رهبری حزب دمکرات کردستان ایران بوده است و فعلا از مسئولین دفتر حزب دمکرات کردستان ایران در هلند است. دائی آقای زرزا یعنی دکتر عبدالرحمن قاسملو، دبیرکل اسبق حزب دمکرات کردستان ایران نیز حدود سی سال قبل یعنی در ١٣ ژوئیە ١٩٨٩ در حین مذاکرە با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در شهر وین اتریش ترور شد. رهبر بعدی حزب دمکرات کردستان ایران، دکتر صادق شرفکندی هم سه سال بعد در سال ۱۹۹۲ (۱۳٧۲ شمسی) در رستوران میکونوس در شهر برلین به همراه تنی چند از سران حزب دموکرات کردستان ایران هدف حمله مسلحانه قرار گرفت و کشته شد.
کمتر از سه سال قبل، در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی، یک فعال قومیتی عربهای ایرانی به نام احمد نیسی که رسانه های هلندی او به عنوان یکی از رهبران سیاسی عرب اهوازی نام بردند، در مقابل خانه خود در شهر لاهه هلند به ضرب گلوله ترور شد.
جزئیات حمله جدید
بعد از حمله به آقای زرزا پلیس و نیروهای امدادی به محل رسیدند و او را که غرق خون بود و یک چشمش آسیب جدی دیده بود به بیمارستان انتقال دادند. پلیس هلند هنوز اطلاعات زیادی درباره ضارب مهاجم به آقای زرزا منتشر نکرده است. ولی رسانه های هلند می گویند که پلیس او را از طربق عکسهائی که شاهدان از او گرفته اند شناسائی و دستگیر کرده اند.
خانواده آقای زرزا که حمله به او را یک اقدام تروریستی آشکار از سوی جمهوری اسلامی می دانند، گفته اند که ضارب رحمان پردآبادی اهل یکی از روستاهای کُردنشین نزدیک شهر اشنویە در استان آذربایجان غربی است. خانواده مضروب اضافه می کنند که پدر ضارب توسط یک فرد مورد اعتماد از ایران با صادق زرزا تماس گرفتە و گفته پسرم که در هلند ساکن است بە راهنمایی تو احتیاج دارد. ظاهرا آقای زرزا تلفنی محلی را برای دیدار با ضارب تعیین میکند. اما بە محض رسیدن سر قرار و قبل از پایین آمدن کامل از ماشین خود ناگهان مورد سوءقصد قرار میگیرد.
بنا برگزارشات غیر رسمی، صادق زرزا مورد عمل جراحی قرار گرفتە و وضعیت عمومی وی خوب می باشد، اما در خطر از دست دادن بینایی یکی از چمانش قرار دارد. بررسی رسانه ها حاکی از آن است که آقای زرزا هیچ سابقه خصومت شخصی درسالیان زندگی و اقامت در هلند با کسی نداشته است. بنابراین فرضیه ای که معتقد است حمله به این فعال سیاسی کرد ایرانی با هدف یک ترور سیاسی برنامه ریزی شده بوده، قوی تر می شود.
اقدامات اروپا برای حفظ جان مخالفان ایرانی
وزارت خارجە هلند سال گذشتە رسما اعلام کردە کە جمهوری اسلامی ایران در طراحی ترور فعالین سیاسی ایرانی در هلند دست دارد و دو دیپلمات جمهوری اسلامی نیز به همین دلیل از هلند اخراج شدند. دولت دانمارک نیز برخی عوامل وابسته به جمهوری اسلامی را که قصد ترور و نابود کردن مخالفان خود را داشتند رسما دستگیر و دادگاهی نمودند. حداقل یک بار به طور رسمی دادگاهی در آلمان پس از ترور شرفکندی در رستوران میکونوس شهر برلین تشکیل شد و مأمورین جمهوری اسلامی ایران به اتهامات تروریستی در مظان اتهام قرار گرفتند. همین دادگاه اتهامات تروریستی به رهبران وقت ایران یعنی سیدعلی خامنهای، اکبر هاشمی رفسنجانی و علی فلاحیان وزیر اطلاعات اسبق نسبت داد و آنها را به دادگاه فراخواند.
با این همه بسیاری از فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی به ویژه فعالان قومیتهای ایرانی مانند کردها، عربها، بلوچها و ترکها معتقدند که تا کنون از سوی سیستم انتظامی و قضائی کشورهای اروپائی اقدامات موثری برای حفظ جان مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی صورت نگرفته است و به همین دلیل سرویسهای امنیتی جمهوری اسلامی بدون ترس از عواقب عمل خود همچنان به تلاش برای حذف فیزیکی مخالفان خود در خاک اروپا ادامه میدهند.