ایران

دلایل و عاملان حمله راکتی به کمپ پناهندگان مجاهدین خلق در نزدیک بغداد

کمپ آزادی یا همان اردوگاه لیبرتی دو سال پیش نیز مورد حمله موشکی قرار گرفت و در جریان آن حمله ۵ نفر کشته شدند.

به گزارش پناهنده نیوز، در پی حمله موشکی مجدد به یک کمپ محل زندگی پناهندگان سازمان مجاهدین خلق ایران در نزدیکی فرودگاه بغداد که منجر به کشته شدن بیش از بیست نفر از افراد آن سازمان شد، گمانه زنی های بسیاری در مورد دلایل حمله نظامی به این مکان تحت حفاظت صورت گرفت. این اردوگاه که معروف به کمپ آزادی یا “لیبرتی” می باشد حدود سه هزار نفر پناهنده و پناهجو  را در خود جای داده تا روند قانونی اعزام آنها به نقاط امن طی شود. بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل‌متحد روز یکشنبه ۳۱ اکتبر طی بیانیه شدید اللحنی تهاجم موشکی به کمپ لیبرتی را محکوم کرد. بان کی‌مون خواستار تحقیق در مورد این حادثه و کشاندن مسببان آن به پای میز عدالت شده است.

حمله راکتی مطابق گزارش سازمان مجاهدین خلق در شامگاه پنج‌شنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ (۲۹ اکتبر) روی داد. این سازمان مدعی شد که حدود ۸۰ فروند انواع موشک و راکت به این اردوگاه اثابت کرده که باعث کشته شدن ۲۳ نفر از جمله یکی از رهبران رده بالای آن سازمان و زخمی شدن ۲۲ نفر گردید. اما خبرگزاری رویترز به نقل از “سرتیپ یحیی رسول” سخنگوی فرماندهی نیروهای مشترک عراق نوشته که ۱۵ موشک  به نزدیکی اردوگاهی در اطراف فرودگاه بین‌المللی بغداد که اعضای یک گروه وابسته به اپوزیسیون ایران در آن مستقر هستند اثابت کرده است.  این مقام نظامی عراقی اشاره‌ای به این که گروه مورد هدف این حمله از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند نکرد و از تعداد کشته و زخمی ها نیز چیزی نگفت.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این حمله، توضیح داده که ۲۲۰۰ نفر از ساکنان این کمپ کسانی هستند که این کمیساریای عالی درگیر پرونده‌های مهاجرتی آنها است. پس از تعطیل شدن شهرک اشرف (پایگاه اصلی مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت وابسته به آن سازمان)، اعضای مجاهدین خلق به کمپ لیبرتی منتقل شده‌اند و بسیاری از آنها منتظر انتقال به کشورهای دیگر توسط کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هستند. تا کنون فقط تعداد معدودی از آنها به کشور آلبانی منتقل و در آنجا ساکن شدند.

ایالات متحده آمریکا نیز حمله نظامی به کمپ لیبرتی را “تروریستی” خواند. در بیانیه‌ای جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، این حمله را محکوم کرد و به خانواده‌های کشته شدگان تسلیت گفت. کری در بیانیه‌اش گفته که دولت آمریکا با مقامات ارشد عراق در تماس است که اطمینان حاصل کند که همه کمک‌های پزشکی و اورژانسی لازم به قربانیان ارائه شود.

دستان پشت پرده این حمله

کمپ آزادی یا همان اردوگاه لیبرتی دو سال پیش نیز مورد حمله موشکی قرار گرفته بود. در جریان آن حمله ۵ نفر کشته شدند. چون سازمان مجاهدین خلق یکی از سازمان یافته ترین گروههای اپوزسیون فعال علیه جمهوری اسلامی است، به محض اعلام خبر وقوع این حمله مسلحانه، انگشت اتهام به سوی جمهوری اسلامی گرفته شد. این اتهام وقتی به واقعیت نزدیک تر شد که یک گروه مسلح تندروی شیعه عراقی به نام “جیش المختار” مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. جیش المختار یکی از گروههای مسلح شیعی عراق است که توسط سپاه قدس (بخش خارجی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی) به وجود آمده است و تغذیه می شود. این گروه کوچک مسلح دو سال قبل هم مسئولیت حمله موشکی به “لیبرتی” را برعهده گرفته بود.

در پی خروج نیروهای آمریکائی از عراق در سال ۲۰۱۱ میلادی، سازمانهای اطلاعاتی – نظامی جمهوری اسلامی دست بازتری برای سازماندهی گروههای مسلح طرفدار خودشان در عراق پیدا کردند و تلاش نمودند تا آنها را تحت عنوان “حزب الله عراق” متحد سازند. اما با اوجگیری موضوع داعش در سوریه و عراق به نظر می آید که دستگاه اطلاعتی – نظامی جمهوری اسلامی توجه خود را بیشتر به تشکیل سازمان مسلحی به نام “جیش الشعبی” در عراق متمرکز کرد تا بتواند از آن برای دستیابی به اهداف خود در عراق استفاده نماید. اما گروههائی نظیر جیش المختار و عصائب اهل حق را نیز برای برخی اهداف دیگر به اصطلاح در آب نمک خواباند.

این گروهها تحت دستور مستقیم فرماندهی سپاه قدس عمل می کنند و بدون دستور فرماندهان سپاه دست به هیچ حرکتی نمی زنند. سپاه قدس از آنها برای زدن اهدافی در عراق استفاده می کند که نمیخواهد نام خود را به آنها گره بزند.

خبرگزاری فارس متعلق به سازمان اطلاعات سپاه در گزارشی نوشته است که “واثق البطاط” رهبر گروه عراقی جیش المختار در گفت‌وگو با این خبرگزاری، مسئولیت حمله روز پنجشنبه ۲۹ اکتبر به اردوگاه لیبرتی محل حضور نیروهای سازمان مجاهدین خلق ایران را بر عهده گرفته است. فارس در ادامه نوشت: واثق البطاط تهدید کرده که اگر مجاهدین خلق هرچه سریعتر خاک عراق را ترک نکنند، احتمال تکرار این‌گونه عملیات وجود دارد.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا