ایران

گردشگری در ایران اسیر سیاست، لزوم تغییر دیدگاه حکومت درباره خارجی ها

کشورهای دیگر هنوز به سیاست جدید جمهوری اسلامی برای تعامل با جهان اعتماد ندارند. غولهای بزرگ  گردشگری نمی‌خواهند حتی در ایران تبلیغ کنند، چون سیاست دولت‌های‌شان ایجاب نمی‌کند که با ایران روابط گسترده‌تری داشته باشند.

 به گزارش پناهنده نیوز به نقل از ایسنا، صحبت‌های رییس‌جمهور در یک سال گذشته و همچنین حرفهای وزیر اطلاعات درباره‌ی تعامل با گردشگران خارجی و تکریم آن‌ها در کنار روند مذاکرات هسته‌یی، موجی را در ورود گردشگران خارجی به ایران ایجاد کرده است.به نظر می رسد اکنون سیاست رسمی دولت جمهوری اسلامی در بخش گردشگری، باز کردن درهای کشور به وسعت بیشتر می باشد. اما هنوز تصمیم‌ها برای تسهیل صدور روادید ورود به ایران یا حتی لغو آن،‌ عملی نشده، در حد حرف باقی مانده است.

برخی مخالفان برداشتن روادید برای ورود گردشگران خارجی به ایران معتقدند که باید این رفتار متقابل باشد. یعنی ویزا برای ورود اتباع کشورهائی به ایران حذف شود که آنها نیز برای ورود ایرانیانیان ویزا طلب نمی کنند. اما آیا رویکرد جهان در مقابل گردشگران ایرانی هم به همان نسبت تغییر کرده و برخورد و شرایط صدور ویزا برای اتباع ایرانی بهبود یافته است؟

محمدرضا میرخلف مدیر بخش تحقیق و توسعه یکی از هلدینگ‌های گردشگری در ایران در پاسخ به این پرسش گفت: شرایط گذشته در صدور روادید برای اتباع ایرانی هم‌چنان حاکم است؛ اما برخی سفارتخانه‌های خارجی در برخورد با مسافران و تعیین وقت، تغییراتی را لحاظ کرده‌اند. با این وجود، تغییر کامل این شرایط و مثبت شدن برخوردها به نتیجه‌ی مذاکرات هسته‌یی ایران منوط است.

او در عین حال یادآوری کرد: سفارتخانه‌های خارجی به بهتر شدن روال، تمایل نشان می‌دهند و برخی امور را تسهیل کرد‌ه‌اند؛ اما هنوز بعضی‌ مشکلات مانند مهاجرت پابرجاست. آن‌ها ترجیح می‌دهند فعلا احتیاط کنند، چراکه مشکلات اجتماعی، اقتصادی و تحریم‌ها دست‌به‌دست هم می‌دهند تا آن‌ها هم‌چنان برای دادن روادید کشورشان به اتباع ایرانی، نگرانی‌هایی داشته باشند.

میرخلف در ادامه، برخورد محدود برخی کشورها با ایران را صرفا به صدور روادید مربوط ندانست و به تأثیر نگرانی این کشورها نسبت به شرایط ایران در تبلیغات‌شان نیز اشاره کرد و افزود: ایرانی‌ها مسافرانی هستند که خوب خرج می‌کنند. بنابراین باید برای بسیاری از کشورها جذاب باشند؛ اما چون مسأله‌ی تحریم مطرح است، آن‌ها نمی‌خواهند حتی در ایران تبلیغ کنند، چون سیاست دولت‌های‌شان ایجاب نمی‌کند که با ایران روابط گسترده‌تری داشته باشند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا