ایران

انتقال صدها زندانی ایرانی از کویت و ژاپن به کشور در دستور کار دولت

وزیر دادگستری و سفیر ایران در کویت  بر انتقال زندانیان از این کشورها  تصریح کردند.

به گزارش پناهنده نیوز به نقل از خبرگزاریها، بیشتر زندانیان ایرانی در کشورهای ژاپن و کویت مشمول طرح انتقال به کشور و گذراندن بقیه دوران محکومیتشان در داخل ایران هستند. به همین دلیل دولت جمهوری اسلامی با اقدامات هماهنگ توسط وزارتین دادگستری و امورخارجه مشغول مذاکره برای انتقال این گروه از خارج نشینان به زندانهای داخل می باشد.

به گزارش ایسنا، مصطفی پورمحمدی ضمن اعلام خبرحصول توافق نهایی با دولت ژاپن بر سر انتقال محکومین بین دو کشور، توضیح داد: در تاریخ ۲۲ و ۲۳ مهرماه سال جاری، وزارت دادگستری سومین دور مذاکرات کارشناسی موافقتنامه انتقال محکومین را با طرف ژاپنی در توکیو برگزار کرد که خوشبختانه در این دور از مذاکرات، دو طرف در مورد متن موافقتنامه به توافق اساسی دست پیدا کرده و بر این اساس مقرر شد در سریع‌ترین زمان ممکن، مقدمات امضاء این موافقتنامه بین دو کشور فراهم شود.

وزیر دادگستری با اظهار تاسف از وجود ۲۰۳ زندانی ایرانی در ژاپن تصریح کرد: این موافقتنامه، زمینه بازگشت اتباع زندانی دو طرف و سپری کردن مابقی دوران محکومیت در کشور متبوعشان را فراهم می‌کند.

پورمحمدی افزود: این اولین موافقتنامه بین دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است و نه تنها برای کمک به اتباع ما، بلکه در کل روابط دو کشور اتفاق فرخنده‌ای محسوب می‌شود.

وی در خاتمه اظهار کرد: با توافق در خصوص مفاد این موافقتنامه، طرفین اراده خود را برای گسترش روابط نشان داده‌اند و مطمئناً روابطی که برمبنای توافقات حقوقی شکل بگیرد از استحکام بیشتری برخوردار است. امیدوارم سایر مراحل توافق مثل امضاء و تصویب نیز به سرعت طی شود تا بتوانیم وارد مرحله اجرای موافقتنامه شویم.

از سوی دیگر علیرضا عنایتی سفیر ایران در کویت از تلاش ها برای انتقال زندانیان ایرانی موجود در کویت به کشور خبر داد. وی در گفتگو با “عصر ایران” تعداد ایرانیان زندانی در کویت را ۲۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: براساس موافقتنامه امضا شده میان ایران و کویت در سال ۱۳۸۳، تمامی ایرانیان زندانی در کویت که درخواست انتقال به ایران بدهند؛ می توانند باقی مانده حبس خود را در کشورشان بگذرانند.
سفیر ایران اعلام کرد : هر زندانی ایرانی در کویت که فرم درخواست انتقال به ایران را امضا کند می تواند از شرایط انتقال به ایران و ادامه تحمل حبس در کشور خود برخوردار شود.

او درباره سن زندانیان و مدت حضور آنها در زندان کویت هم گفت: مدت محكوميت و سن زندانيان متفاوت است. درصد زيادی از اين زندانيان متهم به حمل مواد مخدر هستند. تعداد اندكی هم به اتهام قتل و جعل سند زندانی شده اند حدود يك چهارم از اين زندانيان بيشتر از ۱۰ سال است كه در حبس به سر می برند. وی افزود: آمارهاي ما نشان مي دهد متأسفانه هرسال به طور متوسط ۱۰ نفر ایرانی در کویت دستگير و زندانی می شوند. البته بسياری هم پس از سپری نمودن محكوميت آزاد می شوند.

عنایتی در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه چه بخشی از زندانیان ایرانی در کویت می توانند شامل انتقال به ایران شوند توضیح داد: كليه افرادی كه خواستار بازگشت به ايران باشند مشمول اجرای اين موافقتنامه خواهند بود. به نظر نمي رسد كه مشكل خاصي برای انتقال وجود داشته باشد. مگر اين كه كسی به هر دليل ترجيح دهد مدت باقی مانده محكوميت را در كويت بگذراند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا