انفجارها در جلوی مقر حزب دمکرات شب یلدای کردهای ایران را به خون کشید

دو انفجار که در شهر کویه اقلیم کردستان روی داد تا به حال حداقل هفت کشته داشته است و احتمال می رود این تعداد افزایش یابد.
به گزارش پناهنده نیوز، همزمان با شب یلدا و در غروب روز سه شنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۵ انفجارهای نسبتا شدیدی که در جلوی مقر حزب دمکرات کردستان به رهبری خالد عزیزی به وقوع پیوست باعث شد که دهها نفر کشته و مجروح شوند. این انفجارها زمانی رخ داد که عده ای از کردها در حال خروج از دفتر مرکزی حزب مذکور بودند که در آنجا مراسمی به مناسبت شب یلدا و تولد عبدالرحمان قاسملو رهبر فقید دمکراتهای کردستان ایران برگزار شده بود.
به نقل از شاهدان عینی این انفجارها شامل دو انفجار بود. با وقوع انفجار اول که صدای کمی داشت تعدادی از مردم برای کمک به سمت محل انفجار دویدند و سپس انفجار دوم رخ داد که بسیار شدیدتر بود.
مقامهای امنیتی حزب دمکرات کردستان گفته اند که این دو انفجار به روش کنترل از راه دور انجام شده اند و تا به حال حداقل شش پیشمرگه دمکرات و یک نفر از ماموران امنیتی شهر کویه اقلیم کردستان کشته شده اند. تعداد زخمی های بد حال نیز که به بیمارستان شهر کویه منتقل شده اند تا کنون ۱۲ نفر گزارش شده است که به علت وخامت حال آنها ممکن است در ساعات آینده تعداد کشته ها بالا رود.
هنوز بیانیه رسمی از سوی حزب دمکرات کردستان درباره این انفجار مرگ بار انتشار نیافته است و کسی مسئولیت این اقدام را نپذیرفته. اما از سوی اعضای و پیشمرگه های حزب مذکور انگشت اتهام به سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نشانه رفته است که در عراق حضور بسیار گسترده ای دارند. بارها مقامات جمهوری اسلامی این حزب و رهبران آن را مورد تهدید قرار داده اند.
حزب دمکرات کردستان یکی از دو شاخه اصلی حزب دمکرات کردهای ایرانی است که برای سالها مشی مسلحانه را کنار گذاشته بودند و در کردستان عراق پایگاه و پناه داشتند. از چند ماه قبل این احزاب که به درخواستهای پشت پرده حزب دمکرات کردستان عراق نیروهای خود را از محدوده جغرافیائی مرزهای ایران خارج کرده بودند در یک تغییر موضع استراتژیک دوباره نیروهای خود را به داخل مرزهای ایران برگردانند و با نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در منطقه درگیر شدند. این درگیریها تا کنون دهها کشته از طرفین بر جای گذاشته است.
احزاب کرد عمده عراق یعنی حزب دمکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردهای عراق که اکنون حاکمیت را در اقلیم خودمختار کردستان عراق در دست دارند به علت کمکهای بیشماری که حکومت جمهوری اسلامی در زمان صدام حسین به آنها کرد و همچنین دارا بودن مرز مشترک با ایران، تمایلی به رویاروئی با جمهوری اسلامی ندارند. این موضوع باعث شده بود که احزاب کرد ایرانی که وجود و حفظ اقلیم خودمختار کردستان را در عراق بر خود فرض می دانند، در موضعی تا حدودی انفعالی قرار بگیرند. این وضعیت را آتش بس میان کردهای ترکیه یعنی حزب پ ک ک با دولت اسلامگرای ترکیه نیز بیشتر تشدید می کرد.
خروج احزاب کرد ایرانی از قلعه هایشان در اقلیم خودمختار کردستان عراق باعث شده که تنشهای میان آنها و نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی باز هم بالا بگیرد و تا به حال چندین نوبت تلاشهای نه چندان موفقی برای ضربه زدن به آنها در داخل خاک عراق توسط عملیات های تروریستی انجام پذیرفته است.