بحران کرونا در ایران، اخلال پرواز ایران ایر به اروپا و بحث قرنطینه

رشد چشمگیر بیماری کرونا در ایران دولت جمهوری اسلامی را مجبور کرده که علی رغم شعارهای تبلیغاتی به اقدامات عملی برای مقابله با گسترده شدن ابعاد فاجعه دست بزند.
به گزارش پناهنده نیوز، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد که رهبر جمهوری اسلامی از حسن روحانی خواسته تا ریاست ستاد مقابله با کرونا را شخصا به دست بگیرد. رئیس جمهور اسلامی نیز در اولین واکنش از مردم خواست در خانه ها بمانند و گفت باید تردد را به حداقل برسانیم. اما وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی همچنان اصرار دارد که قرنطینه کردن مناطق آلوده به ویروس کرونا در کشور یک روش غیر علمی و منسوخ است. هواپیمائی ایران ایر هم که ابتدا اعلام کرده بود تمام پروازهایش را به مقاصد اروپائی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آورده، به فاصله کمی خبر داد که این پروازها را از سر می گیرد. البته ایران ایر میگوید که لغو پروازهای اروپائی نه داوطلبانه و بخاطر جلوگیری از گسترش بیماری، بلکه به خاطر اشکالاتی بود که در چند هفته اخیر کشورهای اروپائی برای پروازهای این شرکت به وجود آورده اند.
ادعای شرکت هواپیمائی ایران ایر مبنی بر این که لغو پروازها به اروپا ربطی به شیوع کرونا در ایران ندارد در حالی است که پیش از این پروازهای هواپیمایی هما به بیش از ٦ کشور در منطقه نیز تعلیق شده بود وشیوع ویروس کرونا از جمله دلایل آن ذکر گردید. البته روز سه شنبه ۲۰اسفند ۱۳۹۸ ناگهان ایران ایر اعلام کرد که پروازهای اروپائیش را مجدد از سر گرفته است. ولی مسافرانی که روزهای چهارشنبه تا یکشنبه آینده بلیط پروازهای ایران ایر را داشتند در مراجعات خود متوجه شدند که پروازشان انجام نخواهد شد. دفاتر ایران ایر در اروپا به مسافران خود گفته اند که می توانند پول خود را پس بگیرند و پروازهای ایران ایر مجدد از روز دوشنبه ۱۶ مارس آغاز خواهد شد. کشورهای اروپائی هنوز اظهار نظری در این مورد نکرده اند.
مطابق آخرین اخبار سخنگوی وزارت بهداشت و درمان روز چهارشنبه ۲۱اسفند ۱۳۹۸ درباره آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و فوت ناشی از آن در کشور گفته است که ظرف یک روز ۹۵۸ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده است و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۹ هزار نفر افزایش یافته اند. این مقام رسمی همچنین اعلام کرد که طی یک روز گذشته ۶۳نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۳۵۴ مورد رسید. این در حالی است که منابع نیمه رسمی از مرگ حداقل ۱۰۰۰ نفر در ۳۰ استان ایران بر اثر ابتلا به ویروس کروناخبر می دهند.
تناقضات و درگیریها
ویدیوها و مطالبی در فضای اینترنتی و حتی رسانه های دولتی و رسمی منتشر شده که نشان میدهند دامنه اعتراضات به نحوه مدیریت حکومت جمهوری اسلامی در بحران شیوع کرونا به خودیهای نظام هم رسیده است. چهار نماینده مجلس در یک بیانیه توئیتری خطاب به دولت نوشته اند پیشگیری ناموفق بود و حالا وقت اجرای قرنطینه است. اما وزیر بهداشت و درمان که به نظر نمی رسد زورش به اشخاص گردن کلفت در قم برسد باز هم تاکید دارد که قرنطینه به درد شرایط ایران نمی خورد.
تناقضات بین حرفهای مسئولین رسمی بسیار زیاد است. روز یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸، در حالی که کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان گفت که در کل ایرانتا کنون ۱۹۴ نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند، فرماندار کاشان در یک مصاحبه تلویزیونی از ۸۸مرگ بر اثر کرونا و هزار مبتلا، فقط در دو شهرستان کاشان و آران بیدگل در نزدیکی قم خبر داد. محمدحسین قربانی، نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت در گیلان هم حین جلسهای در رشت گفت که آمار درگذشتگان مبتلا به ویروس کرونا تنها در استان گیلانبیش از ۲۰۰ نفر می باشد.
وزارت بهداشت و درمان آخر هفته گذشته اعلام کرد که استان مازندران با یک جهش بسیار زیاد پس از تهران و قم سومین استان با بیشترین تعداد مبتلا محسوب میشود. در یک ویدیو نیز یک نماینده مازندران در مجلس شورای اسلامی از رئیس دفتر رئیس جمهور میخواهد که رفت و آمد به مازندران ممنوع شود، صدای واعظی رئیس دفتر روحانی از پشت تلفن شنیده می شود که می گوید این کار باعث ایجاد درگیری با مردم می شود.
به همین دلیل روز شنبه ۱۷اسفند خبرهای ضد و نقیضی درباره وضعیت جادههای ورودی به استان مازندران منتشر شد. از یک روز پیشتر استانداری مازندران اعلام کرده بود تمامی مسیرهای ورودی به این استان به روی افراد غیربومی بسته شده است اما شامگاه شنبه معاون سیاسی استاندار از باز شدن جادهها خبر داد و اطلاعیه مسدود بودن این جادهها نیز در وبسایت مرکز مدیریت راههای ایران حذف شد. پس از آن ویدیوهائی در فضای مجازی منتشر شدند که اهالی مازندران را در حال دادن اخطار خطاب به مسافران عازم این استان نشان می دادند. خبرهائی هم از گرد آمدن عده ای از اهالی محلی چماق در دست در مرزن آباد برای جلوگیری از ورود ماشینهای مسافران وجود داشت. تصاویر منتشره تجمع شماری از اهالی محلی در سایر جادههای ورودی به استان مازندران و بستن این جادهها، از جمله جاده هراز را نشان می دادند.
در سایر استانهای ایران نیز وضع به همین منوال گزارش می شود. در حالیکه مدیرعامل سازمان بهشت زهرای تهران از مردم خواسته که سنت حضور در پنجشنبه و جمعه آخر سال در این گورستان را به زمان دیگری موکول کنند، یکی از مسئولان مسجد جمکران در جنوب شهر قم گفته است که این مسجد تعطیل نشده و در تعطیلات عید هم همچنان باز خواهد بود.