بیش از ده کشته و زخمی در قیام مردم شهرهای مختلف ایران
با اعلام گرانی بی سابقه قیمت بنزین مردم ایران به پا خاسته اند. اعتراضاتی که از اهواز شروع شد به تهران و اکثر شهرهای ایران گسترش یافت.
به گزارش پناهنده نیوز، اعتراضاتی که به گران شدن بنزین و سهمیه بندی آن توسط دولت از جمعه در اهواز، آبادان و خرمشهر آغاز شد، به امیدیه، سیرجان، کرمانشاه و چند شهر کوچک و بزرگ دیگرنیز کشید و روز شنبه کلانشهرهای اصلی ایران یعنی تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز را هم درآتش و خون غرق کرد. تا کنون اخبار مربوط به ۴ کشته در بهبهان، یک نفر در سیرجان، یک نفر در مریوان، یک نفر در اصفهان، یک نفر در کرمان و یک نفر در مهرشهر کرج توسط منابع مستقل خبری تائید شده است. گزارشات تائید شده ای نیز از انتقال چندین زخمی به بیمارستانهائی در شهرستان شهریار و اصفهان و شیراز و بهبهان وجود دارد که مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند.
در حالی که منتظری دادستان کل ایران معترضان را به برخورد شدید تهدید نمود و آنها را عامل خارجی دانست و صحنه هائی واضح از شلیک مستقیم مامورین ضدشورش با اسلحه به سمت مردم معترض در برخی شهرهای ایران وجود دارد، رسانه های نزدیک به نیروهای امنیتی و حکومتی در ایران مانند همیشه ادعا می کنند که ماموران به کسی شلیک نکرده اند و این معترضان هستند که خودشان خود را مورد اصابت گلوله قرار می دهند! در اعتراضات قبلی نیز چنین ادعاهائی از سوی مقامات جمهوری اسلامی مطرح شده بود. رحمانی فضلی وزیر کشور دولت روحانی نیز معترضان را به برخورد شدیدتر نیروی انتظامی تهدید کرد.
حسام الدین آشنا مشاور رسانه ای حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی که خود سابقه عضویت در سازمانهای اطلاعاتی دارد روز شنبه ۲۵ آبان در توئیتی تلویحا اعتراضات را به گردن دشمنان خارجی انداخت و گفت اجازه نخواهیم داد رسانه های مزدور برای ما تعئین تکلیف کنند. او توضیخ نداده که منظورش از رسانه های مزدور چه رسانه هائی است. این در حالی است که نمایندگانی از هر دو جناح حاکم جمهوری اسلامی در مجلس شورای اسلامی با نگاهی به انتخابات پیش روی مجلس، به مخالفت با گران کردن بنزین برخاسته اند و ادعا می کنند که طرحی برای توقف گرانی بنزین و سهمیه بندی آن به صحن مجلس خواهند آورد.
قبل از پایان روز شنبه مسئولین آموزش و پرورش در استانهای تهران، اصفهان و شهر شیراز مدارس را در روز یک شنبه در این مناطق تعطیل اعلام کردند، از ساعات بعد از ظهر شنبه ارتباط اینترنتی در تهران و بسیاری از شهرهای ایران به تدریج کند شد و در برخی نقاط به کلی قطع گردید. خبرگزاریهای عمده دولتی و وابسته به حکومت نیز از دسترس خارج شده اند و امکان ورود به سایتهای ایرنا، ایسنا و فارس وجود نداشت.
دولت جمهوری اسلامی بدون خبر قبلی و در حالی که مسئولان شایعات مربوط به گران شدن و سهمیه بندی بنزین را تکذیب میکردند، از ساعت اولیه بامداد روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد بنزین سهمیه ای از لیتری پانصد تومان به ۱۵۰۰ افزایش قیمت یافته است و بنزین آزاد با لیتری ۳ هزار تومان از این پس عرضه خواهد شد. حسن روحانی در دفاع از این تصمیمی که به گفته او به تائید سران سه قوه رسیده است، اظهار کرد که پول حاصل از این افزایش قیمت بنزین به خزانه دولت واریز نمیشود و مستقیم بین اقشار کم درآمد جامعه توزیع خواهد شد. این وعده ای است که ظاهرا مردم آن را از سوی رئیس جمهور اسلامی جدی نگرفته اند.
شعارهای معترضان که در ابتدا بیشتر بر محور اعتراض به گرانی بنزین و تورم و فشارهای اقتصادی بود در روز شنبه با فریادهای نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران، مرگ بر دیکتاتور، رضا شاه روحت شاد، توپ تانک فشفشه آخوند بره گم بشه، روحانی استعفا استعفا و …… همراه شد. مردم معترض در برخی از شهرهای ایران به بانکها، پایگاههای بسیج، حوزه های علمیه و مراکز انتظامی حمله کردند و آنها را به آتش کشیدند.
علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی صبح یکشنبه ۲۶ آبان در یک سخنرانی از تصمیم سران سه قوه کشور برای افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین حمایت کرد و معترضان را اخلالگر خواند. آیت الله خامنه ای در این سخنرانی به نیروهای تحت امر خود برای سرکوب معترضان چراغ سبز داد.