بازداشت فعالان کرد ایرانی در ترکیه به اتهام جاسوسی برای پ ک ک

مقامات امنیتی ترکیه اتهام ژیار جهانفرد نویسنده کرد ایرانی و حسن بلده دوست او را در ارتباط با حزب کارگران کردستان یا پ ک ک عنوان کرده اند.
به گزارش پناهنده نیوز، منابع خبری کرد ایرانی در دی ماه خبر از بازداشت یکی از شاعران کرد زبان به نام “ژیار جهانفرد” و دوست دانشجوی او به نام “حسن بلدە” را در ترکیه دادند. این دو از فعالان فرهنگی استان کرمانشاه هستند که از پنجم دی ماه به شهر ماردین در کردستان ترکیە سفر نموده بودند. نزدیکان آقای جهانفرد هدف او از این سفر را آشنائی با دپارتمان کردی دانشگاه آرتکلو ماردین و چاپ و نشر آثار خود و هدف حسن بلده را تحصیل در مقطع فوق لیسانس در رشته زبان کردی در دانشگاه آرتکلو ماردین ذکر کرده اند.
به گفته این منابع، پس از چند روز در شهر ماردین مهندس حسن بلده که از فعالین فرهنگی شهر اسلام آباد غرب استموفق به ثبت نام در دانشگاه شد و قرار بود روز ۶ ژانویه آزمون ورودی را انجام بدهد.اما روز ۱۴ دی ماه (سوم ژانویه ۲۰۱۷) میلادی این دو همراه با صاحب خانه ای که در آن اقامت داشتند از جانب نیروهای امنیتی ترکیه در کافەای واقع در همان شهر بازداشت و به ساختمان امنیتی ماردین انتقال داده شدند. منابع کرد نوشته اند که هر دو نفر آنها تا روز ۹ ژانویه ممنوع الملاقات بودند.
به گفته مقامات امنیتی ترکیه اتهام ژیار جهانفرد نویسنده کرد ایرانی و حسن بلده دوست او ارتباط با حزب کارگران کردستان یا پ ک ک عنوان شده است و این دو نفر هنگام عکاسی از نقاط حساس برای پ ک ک بازداشت و بازجویی شدند. بنا بر این منابع آنها ۲۲ روز بعد به ظن “عضویت” و “همکاری” با پ ک ک تفهیم اتهام شدند.
به نقل از بی بی سی، یکی از مسئولان انجمن نویسندگان کردکه با این نویسنده آشنا می باشد این اتهام را بیاساس میداند و میگوید آقای جهانفرد برای انتشار کتابش به ماردین ترکیه رفته بود.او میگوید پژوهش آقای جهانفرد درباره کردهای کلهر و ایروان، تحقیقی کمیاب در زمینه فرهنگ فولکور کردی است.
وکیل آقای جهانفرد و آقای بلده هم گفته که موکلانش به عنوان توریست عکاسی میکردند و از مقرراتی که دولت ترکیه وضع کرده، خبر نداشتند اما آنها به خاطر این عکسها از سوی مقامات امنیتی ترکیه به جاسوسی و جمع آوری اطلاعات به منظور حمله مسلحانه برای پ ک ک متهم شدهاند و این عکسها ضمیمه پرونده آنها شده است. او با رد اتهامات مسئولان ترک علیه موکلانش گفت موکل دیگرش آقای بلده هم برای تکمیل تحصیلات کارشناسی ارشد خود در زمینه فرهنگ کردی در دانشگاه ماردین، از کرمانشاه به این شهر آمده بود.
منابع خبری کرد همچنین اطلاع داده اند که خانوادهای این دو فعال فرهنگی از رهبری حزب دمکرات کوردستان عراق بخصوص از آقای مسعود بارزانی و نچیروان بارزانی که رابطه خوبی با دولت ترکیه دارند خواستند که برای آزادی این دو فعال شناخته شده کرمانشاهی تلاش نمایند.