ایران

علت اظهارنظر رهبر جمهوری اسلامی درباره واکسن کرونا

حرفهای علی خامنه ای درباره واکسن کرونا و ممنوعیت ورود آن از آمریکا و انگلیس در واقع پیامی بود  به دولتمردان جدید در آمریکا برای آنکه  به آنها بفهماند منظوراصلیش از رفع تحریمها چیست.

 به گزارش پناهنده نیوز، به دنبال بیانات بی سابقه علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت ورود واکسنهای کرونای ساخت کشورهای آمریکا و انگلیس، وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی پس از چند هفته تناقض گوئی و سردرگمی اعلام کرده که واکسن اسپوتینگ روسی را که هنوز هیچ گواهی معتبر بین المللی دریافت نکرده است و نتایج تحقیقاتش منتشر نشده، برای مایه کوبی علیه بیماری کرونا در ایران از روسیه خریداری میکند. به فاصله کوتاهی در روز۱۶بهمن ۱۳۹۹ هم اعلام شد که اولین محموله واکسن روسی به ایران وارد شده است. تصمیم وارد کردن واکسن کرونا از روسیه با مخالفت شدید جامعه پزشکی ایران و برخی اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی روبرو شد. هرچند که بعدا گفته شد برخی از آنها مخالفت خو را تحت فشار پس گرفته اند. در این میان مردم ایران از خود میپرسند که چرا  رهبر جمهوری اسلامی با استدلالات غیر علمی و با حالت لجبازانه ناگهان فرمان ممنوعیت ورود واکسنهای معتبر را به داخل ایران صادر کرد؟

گزارشاتی که از مذاکرات و تماسهای پشت پرده بین فرستادگان رهبر جمهوری اسلامی با نمایندگان تیم سیاست خارجی دولت جو بایدن به بیرون درز کرده و سخنان اخیر مقامات کاخ سفید حاکی از آن است که؛ فرستادگان جمهوری اسلامی خواستار دستور آزاد شدن پولهایشان در بانکهای خارجی برای نشان دادن حسن نیت آمریکائی ها شده اند. رهبر جمهوری اسلامی خواستار این است که رئیس جمهور آمریکا در اولین قدم مجوز آزاد شدن بخشی از پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر را بدهد. اما نمایندگانی که از طرف تیم سیاست خارجی جو بایدن در تماس با ماموران جمهوری اسلامی بوده اند با این پیشنهاد موافقت نکرده اند و به جای آن پیشنهاد داده اند که دولت جدید آمریکا برای نشان دادن حسن نیت خود مقدار قابل توجهی واکسنهای معتبر ضد کرونا که این روزها کالای ارزشمندی محسوب می شود را بلافاصله به ایران منتقل کنند و با وام درخواستی ایران از بانک جهانی برای مقابله با همه گیری بیماری کرونا موافقت نمایند. گفته می شود این پیشنهاد وقتی به اطلاع رهبر جمهوری اسلامی رسد با مخالفت شدید او روبرو شد و حرفهائی که آیت الله خامنه ای درباره بی ارزش بودن واکسنهای ضد کرونا ساخت کشورهای آمریکا و انگلیس زد در واقع پیامی به تیم سیاست خارجی دولت جدید آمریکا بود که به آنها بفهماند فقط آزاد کردن پولهای بلوکه شده در حال حاضر برای جمهوری اسلامی مهم است و نه واکسن و دارو و یا هرچیز دیگری غیر از دلار.

سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره مشکوک بودن و نا کارآمد بودن واکسنهای ساخت آمریکا و انگلستان که در حال حاضر تنها واکسنهای دارای مجوز از سوی سازمان بهداشت جهانی هستند و نتیجه همه مراحل تحقیقات و ساخت آنها منتشر شده و به تائید رسیده است، دولت جمهوری اسلامی را با وضعیت دشواری روبرو کرده است. از یک سو مدتها چند نهاد اقتصادی وابسته به رهبری و سپاه پاسداران با ادعای تولید واکسن داخلی دولت را تحت فشار قرار داده بودند که منتظر تولید واکسن توسط آنها بشود و فعلا از خرید واکسن خارجی خودداری کند. این نهادهای وابسته به دفتر آیت الله خامنه ای و سپاه خواهان در دست گرفتن انحصار واردات واکسن ضد کرونا هم بودند تا بتوانند منافع سرشاری را نصیب خود کنند.

از سوی دیگر جامعه پزشکی و مردم با شعار واکسن بخرید فشار زیادی بر دولت وارد می کنند و معتقد هستند که به هیچ وجه نباید منتظر به ثمر رسیدن واکسن تولید داخل بود چون اگر تازه تولید کنندگان داخلی موفق هم عمل کنند مدت زمان زیادی برای به ثمر نشستن کار آنها لازم است و در این مدت عده زیادتری در اثر بیماری کرونا تلف می شوند. مردم و جامعه پزشکی همچنین خواهان ورود مستقیم واکسن کرونا توسط دولت از سازندگان معتبر و دارای گواهی سازمان بهداشت جهانی بدون واسطه هستند و معتقدند که سپردن این مورد بسیار حیاتی به دست شرکتهای واسطه که سود آوری هدف اصلی آنهاست چون قیمت تمام شده را بالا میبرد و امکان دسترسی عمومی را پائین می آورد، برای جان مردم خطرناک خواهد بود.

یادآور می شود که در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از آن که موافقتنامه مربوط به محدود کردن فعالیتهای اتمی جمهوری موسوم به برجام بین جمهوری اسلامی و پنج عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان (گروه پنج به اضافه یک) امضا شد، آمریکا اجازه داد که بخش مهمی از دارائی های بلوکه شده ایران در اختیار جمهوری اسلامی قرار گیرد. مقدار کل این مبلغ هرگز رسما اعلام نشد. ولی بر اساس گفته های مقامات جمهوری اسلامی در آن زمان و اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده، این مبلغ حدود ۱۵۰ میلیارد دلار تخمین زده میشد. به گفته بسیاری از کارشناسان و مقامات آمریکائی بخش اعظم این پول صرف فعالیتهای منطقه ای جمهوری اسلامی شد و در سوریه و لبنان و عراق و یمن به گروههای طرفدار جمهوری اسلامی رسید و فقط بحش کوچکی از آن در داخل ایران تزریق شد که آن هم بیشتر نصیب گروهها و افراد دارای نفوذ وابسته به حاکمیت گردید و نه مردم عادی که فشار اصلی تحریمها بر آنها بود. مردم بهره ای از این پولهای آزاد شده نبردند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا