دانائی فر اسیر شهید، پناهنده ضد انقلاب یا پروژه اطلاعاتی شهرام امیری ۲ ؟

آنچه ظرف چند روز گذشته و پس از نشر اخبار به کلی متناقض پیرامون این ماجرا در فضای مجازی شنیدیم این بود که بوی ماجرائی مانند “شهرام امیری” به مشام می رسد. پروژه ای که با اهداف نامشخص توسط اطلاعاتی ها کلید خورده است.
پناهنده نیوز – روز ۹ خرداد ماه جاری، سایت پارسینه خبری را منتشر کرد مبنی بر پناهنده شدن گروهبان دوم “جمشید دانائی فر” به ایالات متحده آمریکا. این سایت نزدیک به جناحهای سیاسی درون جمهوری اسلامی نوشت: دقایقی قبل پایگاه خبری موسوم به “حقوق انسانی و اولیه بشر” از ورود جمشید دانایی فر مرزبان مفقود شده ایرانی به آمریکا خبر داد.
پارسینه اضافه کرد: براساس این گزارش، صبح روز ۲۹ می، آقای جمشید دانائی فر با یک هوپیمای نظامی به عنوان پناهنده سیاسی وارد خاک آمریکا شده است.
این در حالی است که پیشتر “سازمان جیش العدل” که مسئول ربودن۵ مرزبان ایرانی در سیستان و بلوچستان بود، اعلام کرد که او را کشته است. پس از آزادی ۴ نفر از مرزبانان در اقدامی یک طرفه از سوی سازمان مسلح مذکور، اعلام خبر کشته شدن جمشید دانائی فر مورد تایید مقامات دولتی قرار نگرفته بود. آن زمان حسین تقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت شورای ملی اعلام کرد که قرائن و شوأهدی در دست دارند که حکایت از زنده بودن جمشید دانائی فر دارد.
اما حالا، با انتشار خبر جدید مبنی بر پناهنده شدن این درجه دار مرزبان به آمریکا، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، با بیان اینکه هیچ گزارشی مبنی بر پناهندگی دانایی فر وجود ندارد، گفت: همچنان پیگیر وضعیت دانایی فر هستیم و دولت پاکستان را هم مسئول می دانیم.
روح الله جمعه ای در گفتگو با خبرنگار مهر، در واکنش به انتشار برخی از اخبار منتشر شده در سایت های خارجی مبنی براینکه دانایی فر مرزیان ربوده شده در حادثه سراوان به آمریکا پناهنده شده است منبع این خبر را یک غیر رسمی، ناشناس و غیر معتبر توصیف کرد و گفت: ما هیچ گزارش و سندی مبنی بر صحت و سقم این ادعا نداریم و منابع رسمی نیز چنین ادعایی را تائید نکرده اند.
پنج مرزبان ایرانی ۱۷ بهمن سال ۹۲ توسط گروه مسلح جیش العدل در منطقه سراوان استان سیستان و بلوچستان ربوده شدند. این گروه خواستار تبادل مرزبانان با زندانیان سنی و بلوچ در زندانهای جمهوری اسلامی شد و تهدید کرد که اگر به درخواست آنها توجه نشود زندانیان خود را خواهند کشت.
سرانجام با وساطت ریش سفیدان محلی چهار مرزبان در روز ۱۷ فروردین ماه سال جاری آزاد شده اند؛ اما گروگان گیران ادعا کرد که مرزبان پنجم یعنی جمشید دانایی فر را به شهادت رسانده است.
پروژه جدید اطلاعاتی؟
هنوز نمی توان در مورد درستی هیچکدام از این دو خبر کاملا متفاوت درباره گروهبان دانائی فر اظهار نظری کرد. اما آنچه ظرف چند روز گذشته و پس از نشر این اخبار در فضای مجازی شنیده می شود این است که بوی ماجرائی مانند داستان “شهرام امیری” به مشام می رسد.
ممکن است این هم مانند موارد مشابه قبلی (شهرام امیری و محمدرضا مدحی) پروژه ای با اهداف نامشخص از سوی دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی باشد.
متن خبر منتشره در پارسینه به خصوص آنجا که ادعا می شود او با یک هواپیمای نظامی و به عنوان پناهنده سیاسی وارد آمریکا شده، چندان منطقی به نظر نمی رسد و بیشتر شباهت به اخبار و صحنه سازیهای وزارت اطلاعات در سالهای قبل و ماجراهای مذکور دارد. احتمال زیادی وجود دارد که در روزهای آینده اخبار بیشتری از این موضوع منتشر شود.
یادآور می شود که محمدرضا مدحی و شهرام امیری دو نفر از کسانی هستند که در سالهای گذشته ابتدا گفته شد که به غرب پناهنده شده اند ولی پس از مدتی اطلاعات جمهوری اسلامی مدعی شد که آنها عوامل نفوذی بوده اند. هردو این افراد بعد به ایران برگشتند، مورد استقبال رسمی مقامات قرار گرفتند و عاقبت به دادگاه احضار، محاکمه و محکوم شدند. آنها اکنون در زندان به سر می برند و دوران محکومیت خود را می گذرانند.