ایران

وضعیت فضای مجازی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی

شبکه های اجتماعی در فضای مجازی فارسی زبان  با تمام تلاش دستگاههای امنیتی حکومت علیه آنها همچنان نقش موثری  در انتخابات بر عهده دارند.

به گزارش پناهنده نیوز، با شروع رسمی مبارزات انتخاباتی بین شش کاندیدای تائید شده از سوی شورای نگهبان در رادیو و تلویزیون حکومتی ایران، فشارها بر فضای مجازی از سوی نیروهای امنیتی موازی جمهوری اسلامی یعنی سازمان اطلاعاتی سپاه و دادستانی انقلاب قوه قضائیه روز به روز شدیدتر می شود. نمونه بارز آن حکم هفته پیش دادگاه انقلاب و رئیس آن قاضی صلواتی بود که حکم سی و شش سال زندان برای فعالان تلگرامی دستگیر شده در سال قبل را صادر نمود.

این در حالی است که از وضعیت برخورد کاندیداها کاملا آشکار است که آنها مواظبند تا کاری نکنند که در فضای مجازی به اصطلاح بهشان گیر بدهند. با تمام تلاشی که نهادهای امنیتی و انتظامی می کنند که تاثیر گذاری شبکه های اجتماعی اینترنتی را در انتخابات جاری کم کنند و برای این موضوع از ماهها قبل برنامه ریزی و اقدام کرده اند، بازهم تاثیر شگفت این رسانه های نسل جدید در انتخابات و وقایع مربوط به آن به خوبی قابل مشاهده است.

اخیرا وب‌سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران خبر داد، علیرضا توکلی، محمدمهدی زمان‌زاده و محمد مهاجر که در ۱۲ مرداد، ۱۳ شهریور و ۲۰ شهریور سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و اینک در بند هشت زندان اوین محبوس هستند، هرکدام به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به پنج سال، به اتهام توهین به مقدسات به پنج سال و به اتهام توهین به رهبر و بنیانگذار انقلاب به دو سال و در مجموع به ۱۲ سال حبس محکوم شده‌اند.

به نقل از وبسایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آخرین جلسه دادگاه این سه فعال فضای مجازی روز ۲۱ فروردین در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار و این حکم چهارم اردیبهشت به متهمان ابلاغ شده است.

در اسفند سال گذشته، مدیران تعدادی از کانال‌های تلگرامی و شماری از روزنامه‌نگاران از جمله هنگامه شهیدی، مراد ثقفی، احسان مازندرانی و همچنین رامین کریمیان، پژوهشگر و مترجم، بازداشت شدند.

محمود صادقی نماینده تهران در مجلس، حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، و تعدادی از اعضای فراکسیون امید مجلس به این بازداشت‌ها واکنش نشان داده و آن رابا موضوع انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶مرتبط دانستند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری و محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، اعلام کرده اند که دولت با بازداشت مدیران کانال‌های تلگرامی مخالف است.با این حال دادستان کل کشور اعلام کرد که مدیران دستگیر شده برای انتخابات برنامه‌ریزی داشته‌اند.

مدیران تلگرام اعلام کرده اند که امکان تماس صوتی را در ورژن جدید خود برای کاربران فراهم کرده اند. اما این امکان تماس‌ صوتی از طریق اپلیکیشن تلگرام نیز تنها دو روز پس از فعال شدن در ایران با دستور قضایی در روز ۲۷ فروردین مسدود شد.

این اقدام اعتراض علی مطهری و مسعود پزشکیان، دو نایب رئیس مجلس را به دنبال داشت، اما حسین نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه با دفاع از فیلترینگ تماس صوتی تلگرام اذعان داشت که هیچ  امکان کنترلی بر این سرویس تلگرام وجود ندارد.دادستان کل کشور نیزاعلام کرده که این امکان دست‌کم تا پس از انتخابات مسدود خواهد ماند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا