قومی و ملی

یک نماینده عرب مجلس شورای اسلامی توهین به عرب ها را محکوم کرد

عبدالله تمیمی نماینده شادگان، از شهرهای عرب نشین خوزستان، در نطق خود در مجلس از توهین به عرب ها در رادیو – تلویزیون سراسری ایران انتقاد کرد.

به گزارش پناهنده نیوز، پس از گذشت چند هفته از سخنان اکبر عبدی کمدین سرشناس و محبوب ایرانی در یک برنامه تلویزیونی درباره سفر زیارتیش به شهر مکه و کشور عربستان سعودی، همچنان واکنشها به حرفهای او که از آن “توهین به عربها” تعبیر شده است، ادامه دارد. در آخرین نمونه از این اعتراضات، اینبار یک نماینده عرب تبار ایرانی در مجلس شورای اسلامی به آنچه آن را توهین به عربهای اصیل خوزستانی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی خوانده، اعتراض کرده است.

عبدالله تمیمی نماینده شهر عرب نشین شادگان در استان خوزستان، در نطق پیش از دستور خود در مجلس شورای اسلامی از توهین به عرب ها در رادیو وتلویزیون دولتی جمهوری اسلامی انتقاد کرد. این انتقاد نماینده مجلس شورای اسلامی بعد از آن صورت می گیرد که با رخداد حادثه خفه و له شدن صدها نفر حاجی ایرانی در اثر ازدحام در منطقه منا طی مراسم حج تمتع امسال، رسانه های دولتی ایران انتقاد شدیدی از عربستان سعودی به راه انداختند و در بین مطالبشان گاهی توهین به نژاد عرب نیز دیده و شنیده می شد.

به نقل از بی بی سی، آقای تمیمی روز یکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ با “خطرناک” توصیف کردن “سیاست صدا و سیما” در مورد عرب‌های ایران گفت: “اگر یک دولت عربی کار خلافی انجام داده که ما هم آن را محکوم می‌کنیم نباید به عرب‌های اصیل خوزستان توهین شود.”

درست یک هفته بعد از حادثه اسفناک منا در عربستان سعودی و طی مراسم حج واجب، اکبر عبدی هنرپیشه ایرانی در یک برنامه زنده تلویزیونی به ذکر خاطره ای از سفر خود و خانواده اش به مکه پرداخت که در بخشی از آن در مورد یک مغازه دار عربستانی لفظی زشت به کار رفت و پسر آن مغازه دار که بسیار کریه تشریح شد با ذکر لفظ “عرب بود دیگه” مورد بی احترامی قرار گرفت.البته عبدی بعدا، در واکنش به انتقادهای صورت گرفته به این سخنان گفت که مخاطب اظهاراتش “وهابیون سعودی” بوده اند.

نماینده شادگان، با اشاره به همین سخنان گفته است: “چرا صداوسیما به خود اجازه می‌دهد که یک هنرپیشه در برنامه‌ای به عرب‌ها توهین کند؟” وی افزوده است: “ضمناً ما عرب زبان نیستیم بلکه ما عرب اصیل هستیم.”بسیاری از عرب های ایران، استفاده از عبارت “عرب زبان” برای اشاره به خود را، به معنی نفی هویت قومیشان می دانند.

عبدالله تمیمی در بخش دیگری از سخنان خود، از دولت به خاطر “تبعیض در توزیع پست ها” و سهم کم عرب ها در پست های استانی گلایه کرده است.وی گفته است: “بعضی از مسئولین متوجه نیستند که در خوزستان اقوام کنار هم زندگی می‌کنند و اگر در مدیریت استان تنها از یک قوم استفاده شود، این یک زنگ خطر است.”

البته این نماینده مجلس شورای اسلامی به این نکته اشاره نکرده است که “علی شمخانی” یکی از فرماندهان رده بالای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که یکی از مشاغل درجه اول در سلسه مراتب حاکمیت جمهوری اسلامی محسوب می شود، یک عرب تبار خوزستانی است که به وابستگی خود با عشایر عرب خوزستان تاکید بسیاری هم دارد.


 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا