ایران

درگیری بین ماموران نیروی انتظامی و نمایندگان پارلمان اروپا در تهران

المار بروک رییس کمیسیون امور خارجۀ پارلمان اروپا  به مأمور انتظامی گفته که او حق ندارد مانع از گفتگوی وی با خبرنگاران شود.

 به گزارش پناهنده نیوز، بعدازظهر روز یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ (۷ ژوئن ۲۰۱۵) پس از اینکه ماموران امنیتی پلیس تهران به زور مانع برگزاری جلسه گفتگوی مطبوعاتی هیئت نمایندگی پارلمان اروپا با رسانه های خارجی شدند، نمایندگان پارلمان اروپا به این امر اعتراض کردند و با ماموران مذکور به جر و بحث پرداختند.

 از پیش برنامه ریزی شده بود که نمایندگان پارلمان اروپا ظهر یکشنبه در هتل محل اقامت شان در تهران با خبرنگاران خارجی گفتگو کنند، اما ماموران اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی قبل از برگزاری این جلسه به زور از ورود خبرنگاران خارجی به داخل هتل جلوگیری کردند و مانع از گفتگوی “المار بروک” با خبرنگاران خارجی در خارج هتل نیز شدند. این موضوع با اعتراض شدید نمایندگان پارلمان اروپا روبرو شد.

 هیئتی از نمایندگان پارلمان اروپا به سرپرستی “المار بروک”، رییس کمیسیون امور خارجۀ پارلمان اروپا، با دعوت رسمی مجلس شورای اسلامی سفر رسمی دو روزه ای را به ایران انجام داده است. آقای بروک آلمانی است و از نمایندگان کشور خود در پارلمان اروپا می باشد.

 شنیده ها حاکی از آن است که  آقای بروک، در مشاجره ای لفظی خطاب به مأمور انتظامی جمهوری اسلامی گفته که او حق ندارد مانع از گفتگوی وی با خبرنگاران شود. در پاسخ به این اعتراض، مأمور امنیتی حکومت ایران مدعی شده که نمایندۀ پارلمان اروپا حق گفتگو با رسانه ها را ندارند. این در حالی بوده که یک گروه از خبرنگاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای انجام مصاحبه با “المار بروک” اجازۀ ورود به داخل هتل را یافته است.

 بعد از این برخورد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با هیئت نمایندگی پارلمان اروپا،رییس کمیسیون امور خارجۀ پارلمان اروپا در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، رویکرد معمول مقامات جمهوری اسلامی در ایجاد محدودیت برای مهمانان سیاسی رسمی را مورد سرزنش قرار داد و آن را برخلاف سخنان جدیدی که مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با گسترش رابطه دوستانه با جهان می زنند دانست.

 به نقل از خبرگزاری فرانسه، گفتگوهای نمایندگان پارلمان اروپا و مقامات جمهوری اسلامی در این سفر، بر وضعیت خاورمیانه از جمله سوریه، عراق و یمن، قاچاق مواد مخدر و تغییرات اقلیمی متمرکز بوده اند. علاوه بر آن نمایندگان پارلمان اروپا مدعی شده اند که در مذاکرات شان با مقامات ایران مسئلۀ حقوق بشر در این کشور را نیز مطرح کرده اند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا