ایران

گزارش بانک جهانی درباره اقتصاد ایران و مهاجرت سالانه ۱۵۰ هزار جوان بیکار

 روحانی در پنجمین مصاحبه ریاست جمهوری با تلویزیون ایران  اشاره زیادی به مسئله بیکاری نکرد.

 به گزارش پناهنده نیوز، در حالی که گزارش روز دوشنبه۲۱ مهر ماه ۱۳۹۳ حسن روحانی در قالب مصاحبه تلویزیونی درباره بهبود اوضاع اقتصادی کشور با استقبال نسبی کارشناسان اقتصادی مستقل مواجه شده، بانک جهانی نیز در گزارشی از اقتصاد ایران به بهبود چشم انداز اقتصادی ایران از سال گذشته، کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی اشاره کرد ولی بیکاری در ایران را صعودی پیش بینی نمود.

 حسن روحانی در پنجمین گفتگوی تلویزیونی خود پس از انتخاب شدن به ریاست جمهوری اسلامی، اعلام کرد که کشور از رکود اقتصادی خارج شده است و تورم تحت کنترل درآمده است. روحانی هردو این موارد را با آمار و بیانت ارقام شرح داد. او در مورد مسئله بیکاری تاکید زیادی نکرد و فقط به این نمود که: «این‌که دربحث اشتغال بیکاری ما تک رقمی شده بسیار خوشحال کننده است و امیدواریم آن را نگه داریم و کاهش دهیم.»

 اما بانک جهانی در گزارش خود به نکته ای اشاره کرده است که رئیس جمهور اسلامی به آن اشاره نکرد. بانک جهانی در این باره نوشت: هر سال ۱۵۰هزار نفر از جوانان کشور به خارج مهاجرت می‌کنند.

 به نقل از خبرگزاری تسنیم، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از اقتصاد ایران نوشت: ایران با تولید ناخالص داخلی ۳۶۶ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۳/۲۰۱۴، پس از عربستان، بزرگترین اقتصاد منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بوده است. این کشور همچنین با ۷۷٫۳ میلیون نفر جمعیت، در سال ۲۰۱۳، پس از مصر دومین کشور پرجمعیت منطقه بوده است.

 بنا بر گزارش بانک جهانی، از ویژگی های برجسته اقتصاد ایران می توان به بخش هیدروکربنی عظیم، بخش کشاورزی و خدمات کوچک، حضور قوی دولت در بخش های تولیدی و مالی اشاره کرد. ایران از نظر دارا بودن ذخایر گازی دومین و از نظر ذخایر اثبات شده نفت خام چهارمین کشور غنی جهان به شمار می رود.

 مقامات ایرانی یک استراتژی جامع را برای انجام اصلاحات بازار محور اتخاذ کرده اند که در سند چشم انداز ۲۰ ساله این کشور و برنامه پنجم توسعه منعکس شده است. اما دولت ایران همچنین نقشی محوری را در اقتصاد ایفا می کند. بخش مالی ایران نیز تحت تسلط بانک های دولتی است. به علاوه، فضای کسب و کار نیز وضعیت مناسبی ندارد و ایران از این جهت در رتبه یکصد و پنجاه و دوم جهان قرار دارد.

 کارشناسان اقتصادی معتقدند که مشکلات و موانع اقتصادی از جمله رکود اقتصادی و بیکاری، در کنار معضلات سیاسی و محدودیتهای شدید فرهنگی در مجموع فضائی را به وجود آورده اند که برای بسیاری از جوانان رفتن از ایران بسیار جذاب تر از ماندن در آن شده است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا