هدف مانور نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل در ابعاد بی سابقه

برخلاف همیشه رزمایش اخیر اسرائیل با آمریکا نه با بخش اروپائی ارتش ایالات متحده بلکه با ستاد فرماندهی خاورمیانه و شرق آفریقای ارتش آمریکا موسوم به سنتکام بود.
به گزارش پناهنده نیوز، هفته گذشته ایالات متحده و اسرائیل در یک رزمایش بزرگ هوایی، زمینی و دریایی در جنوب اسرائیل و شرق دریای مدیترانه با هم همکاری کرده اند. این مانور نظامی در یک موقعیت کاملا استثنائی و منحصر به فرد انجام شده است. در این مانور نه فقط نیروی هوائی آمریکا بلکه نیروی دریائی آمریکا نیز حضور گسترده داشت. این رزمایش یک تحول کیفی در تمامی رزمایشهای ارتش آمریکا در جهان داشت.
هفت هزار و پانصد سرباز دو کشور آمریکا و اسرائیل در رزمایش موسوم به “درخت بلوط” که طی دوشنبه سوم بهمن ۱۴۰۱ تا پنجشنبه ۶ بهمن در جنوب اسرائیل و شرق دریای مدیترانه برگزار شد شرکت کردند. در این نمایش عظیم جنگی علاوه بر تمرین سوختگیری هوائی جنگنده ها، عملایتهای مربوط به نجات هواپیماهای ساقط شده توسط هلیکوپترها در عمق خاک دشمن و حملات سایبر الکترونیک نیز شبیه سازی و تمرین شد.
بنا بر گزارشهای منتشر شده، ۱۴۰ هواپیما از جمله بمبافکنهای استراتژیک ب ۵۲ و جنگندههای فوق پیشرفته اف ۳۵ و همین طور ۱۲ شناور از جمله یک ناو هواپیمابر در این رزمایش شرکت داشتند. در این تمرین بزرگ نظامی علاوه بر این تسلیحات، از سیستم های راکت پرتاب چندگانه هایمارس نیز استفاده شد که نظامیان اوکراینی به شدت از آنها علیه نیروهای روسی در شرق اوکراین بطور موفقیت آمیزی استفاده میکنند.
در مانورهای نظامی مشترک دو دهه گذشته آمریکا و اسرائیل همواره تمرکز بر عملیاتهای دفاع موشکی و تمرین ماموریتهای طولانی مدت هوائی بوده است. ولی در مانور اخیر ازعملیات تمامی بخشهای نظامی دوکشور از هوائی و زمینی و دریائی گرفته تا سایبری به نحو گسترده ای با هم استفاده شد.
با توجه به اینکه تا پیش از این، عملیات و رزمایشهای نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل همیشه با بخش اروپائی ارتش آمریکا بوده است ولی این بار به وسیله سنتکام ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه و شرق آفریقا انجام گرفته، کارشناسان نظامی معتقدند که هدف اصلی از این تمرین مشترک نظامی آمریکا و اسرائیل هشدار به جمهوری اسلامی در مورد برنامه اتمییش بوده است.
اما کم نیستند مفسران نظامی که معتقدند حضور بسیار گسترده و کم سابقه ارتش آمریکا در این مانور مشترک اهدافی فراتر از هشدار به جمهوری اسلامی دارد. این گروه از کارشناسان معتقدند که فراتر از جمهوری اسلامی، آمریکا میخواست با این حضور گسترده و همه جانبه هشدار جدی هم به روسیه بدهد که در صورت بالاتر بردن درجه تنش درگیری نظامی با اوکراین از ابعاد کنونی، ارتش آمریکا نیز بیکار نخواهد نشست و قادر است از مشت آهنین به راستی سنگین خود علیه منافع روسیه استفاده کند.
پیام ارتش آمریکا از شرکت در این رزمایش هرچه باشد، به نظر میرسد در روسیه که کارشناسان نظامی با دانش تری نسبت به جمهوری اسلامی دارد بهتر شنیده خواهد شد و معلوم نیست که نظامیان جمهوری اسلامی آنقدر فهم نظامی داشته باشند که بتوانند متوجه قدرت سیگنال اخطار ارتش آمریکا شده باشند.