طرح احزاب مسیحی آلمان برای سخت تر کردن قانون پناهندگی

طرح احزاب محافظهکار آلمان درست پیش از انتخابات زودهنگام، برای پیشبرد سیاست سختگیرانهتر پناهندگی با حمایت احزاب راستگرا در مجلس تصویب شد. این طرح شامل کنترل دائمی مرزی و اخراج روزانه مهاجران فاقد مجوز اقامت از آلمان است.
به گزارش پناهنده نیوزبه نقل از صدای آلمان، پارلمان فدرال آلمان در اوایل بهمن ماه درخواست اتحادیه احزاب مسیحی، شامل دو حزب دمکراتمسیحی و سوسیالمسیحی برای اعمال محدودیتهای شدیدتر در سیاست مهاجرت و پناهندگی را با پشتیبانی نمایندگان این اتحادیه و نیز حمایت نمایندگان حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان و حزب دموکرات آزاد تصویب کرد.
این طرح جنجالی تقریبا مجلس آلمان (بوندس تاگ) را به دو گروه تقسیم نمود. در مراسم رایگیری ۳۴۸ رأی موافق در برابر ۳۴۵ رأی مخالف و ۱۰ رای ممتنع برای این درخواست، به ثبت رسید.
درخواست احزاب محافظهکار اتحادیه احزاب مسیحی شامل یک برنامه پنجمادهای است. این برنامه، کنترلهای دائمی مرزی با همه کشورهای همسایه برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران، ممنوعیت ورود افراد بدون مدارک شناسایی معتبر حتی در صورت ارائه درخواست پناهندگی، بازداشت مهاجرانی که باید آلمان را ترک کنند با هدف جلوگیری از فرار از اخراج، اخراج روزانه مهاجران فاقد مجوز اقامت و همچنین سیاست سختگیرانهتر در قبال پناهجویانی که مرتکب جرم شدهاند را در نظر گرفته است.
اقدامی بیسابقه در تاریخ پارلمان آلمان
تصویب پیشنویس یک قانون با حمایت راستگرایان افراطی در تاریخ پارلمان فدرال آلمان تاکنون بیسابقه بوده و واکنشهای انتقادی گستردهای را به همراه داشته است. فردریش مرتس، رهبر اپوزیسیون محافظهکار و نامزد صدراعظمی حزب دمکراتمسیحی (CDU) در دفاع از ارائه درخواست فراکسیون خود در پارلمان آلمان گفت: ما در حزب دمکراتمسیحی کاری را انجام میدهیم که از نظرمان صحیح است. اگر حزب “آلترناتیو برای آلمان” رأی مثبت بدهد، این انتخاب آنهاست، اگر ندهد نیر مسئلهای نیست.
اولاف شولتس، صدراعظم جمهوری فدرال آلمان از حزب سوسیالدموکرات (SPD) این اقدام اتحادیه احزاب دمکراتمسیحی و سوسیالمسیحی را بهشدت مورد انتقاد قرار داد و گفت که این درخواست “ریشههای حق پناهندگی را هدف قرار میدهد. نمایندگان دو حزب سبز و چپ آلمان نیز شدیدا از این اقدام اتحادیه احزاب مسیحی انتقاد کردند.
اقدام اتحادیه احزاب مسیحی انتقاد گستره نمایندگان کلیساهای کاتولیک و پروتستان آلمان را نیز به همراه داشت. آنها در بیانیهای اعلام کردند که زمانبندی و لحن این بحث برای ما عمیقاً نگرانکننده است. چنین بحثهایی میتواند همه مهاجران ساکن آلمان را بدنام و تعصبات را تشدید کند.