سیاسی

ادامه اعتراضات در ایران با وجود سرکوب شدید حکومتی

حرکتهای مخالفان جمهوری اسلامی در داخل کشور طی اردیبهشت ماه به اشکال گوناگون از تظاهرات خیابانی و شعاردهی و دیوارنویسی تا مقاومت مدنی زنان و حمله به عمامه بر سرها و تجمعات معلمان، بازنشستگان و دانشجویان ادامه داشت.

به گزارش پناهنده نیوز، همچنان پس از گذشت نزدیک هشت ماه از شروع اعتراضات سراسری در ایران، معترضان مخالف جمهوری اسلامی در داخل کشور به حرکتهای اعتراضی خود ادامه میدهند. به علت شدت سرکوب فاصله اعتراضات خیابانی زیادتر شده است. ولی مبارزه مدنی در اشکال مختلف دیگر به شدت ادامه دارد. مردم در همه شهرها به ویژه تهران و کرج و اصفهان شعارهای شبانه اعتراضی علیه جمهوری اسلامی و شخص رهبر آن  را بدون وقفه پیگیری میکنند. شعار نویسی اعتراضی ضد حکومتی بر روی دیوارها در همه شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاهای کشور با قوت تمامتر از سوی مردم انجام میشود. حمله به افراد معمم و آخوندها در سطح شهرها  نیز که قبلا با عمامه پرانی انجام میشد وارد مرحله برخورد فیزیکی با این افراد شده است و گزارشهای متعددی درباره حملات به طلاب و آخوندها مرتب منتشر میشود.

حضور بی حجاب اجباری هنرمندان سرشناس در محافل اجتماعی هم همچنان ادامه دارد و هر روز به لیست آنها اضافه میشود. بعد از کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، فاطمه معتمد آریا و گلاب آدینه، نوبت به پانته آ بهرام، افسانه بایگان و باران کوثری رسید که بدون حجاب در جامعه ظاهر شدند. این حرکت زنان هنرمند سرشناس به زنان دیگر انگیزه بسیاری برای اعتراض به جمهوری اسلامی و پایدار در مقابل نادیده گرفتن حقوق زنان میشود. به طور خلاصه در دو هفته گذشته مهمترین حرکتهای اعتراضی در ایران به شرح زیر بوده اند.

آمدن دوباره و گسترده  معترضان به خیابان

در شماری از مناطق در تهران و برخی از شهرهای ایران، شامگاه دوشنبه ۱۱ اردیبهشت، شعارهای شبانه علیه جمهوری اسلامی و در حمایت از جنبش زن، زندگی، آزادی  بار دیگر سرداده شد و در برخی مناطق نیز تجمعات اعتراضی شامگاهی شکل گرفت.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در برخی از مناطق تهران، از جمله آریاشهر و ستارخان در غرب پایتخت، تجریش و اختیاریه در شمال، تهرانپارس در شرق، همچنین شهرک اکباتان و شهرک چیتگر، خیابان‌ها بار دیگر به صحنه اعتراضات مردمی تبدیل شد و شعارهای شبانه سرداده شد.

اعتراضات خیابانی شامگاه  دوشنبه ۱۱ اردیبهشت، همزمان با روز جهانی کارگر، با شعارهایی همچون مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر، شعارهائی در حمایت از جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی و همینطور طبق معمول شعارهائی علیه حاکمیت جمهوری اسلامی همراه شد.

بر اساس گزارش‌ها در شمار دیگری از شهرهای ایران، از جمله گوهردشت کرج، اصفهان و مهرشهر کرج، همزمان شعارهای شبانه سرداده شد و تجمعات اعتراضی شکل گرفت.

در اصفهان، معترضان در شعارهای شامگاهی خود در حمایت از جنبش زن، زندگی، آزادی، شعار ما اومدیم دوباره، خیزش ادامه داره را سردادند. معترضان اصفهانی  در حمایت از توماج صالحی، خواننده رپر  معترض که از شش ماه پیش در بازداشت دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی است نیز  شعار دادند.

در ادامه اعتراض‌ها به صدور حکم اعدام برای  متهمان  پرونده خانه اصفهان ، شامگاه  یکشنبه ۲۴ اردیبهشت گروهی در مقابل زندان اصفهان تجمع کردند. پلیس برای متفرق کردن معترضان به خشونت متوسل شد و گاز اشک آور شلیک کرد و معترضان از دست ماموران امنیتی مسلح میگریختند. در این تجمع  معترضان شعارهائ ضد حکومتی می‌دادند از جمله این که  این آخرین پیامه، اعدام کنید قیامه  و یا مرگ بر دیکتاتور. مجید کاظمی، صالح میرهاشمی و سعید یعقوبی سه معترضی هستند که در پرونده موسوم به خانه اصفهان محکوم به اعدام شده اند. پیش‌تر عفو بین‌الملل در توییتی نگرانی شدید خود را از اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام این سه نفر ابراز کرده بود.

تجمعات اعتراضی بازنشستگان و معلمان

بازنشستگان هفت‌تپه، شوش و کرخه به همراه خانواده‌های خود در برابر فرمانداری شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند. در اراک نیز گروهی از بازنشستگان در برابر سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند. بازنشستگان در تجمعات اعتراضی روز یک‌شنبه ۱۷ اردیبهشت، خواستار رسیدگی به وضعیت نامساعد معیشتی، بیمه درمانی، ‌اصلاح و اجراء نحوه همسان‌سازی، افزایش حقوق و رسیدگی به  مطالبات خود شدند.

در تجمع اعتراضی در هفت‌تپه، شوش و کرخه، بازنشستگان به همراه خانواده‌های خود در برابر فرمانداری شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع‌کنندگان در برابر فرمانداری شوش شعارهای فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون و نه دولت،‌ نه مجلس، نیستند به فکر ملت سردادند.

 در روز۱۹ اردیبهشت در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، معلمان در شهرهای مختلف ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند. معلمان معترض در شهرهای کرمانشاه، اراک، شوش، اهواز، تربت حیدریه، همدان، سنندج، اسلام‌آباد غرب، قزوین،‌اصفهان و هرسین. معلمان  در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، اجرای ناصحیح طرح  رتبه‌بندی شغلی ، کالایی شدن سیستم آموزش کشور  و محدود شدن مطالبه‌گری در مقابل ادارات آموزش و پرورش شهرهایشان جمع شدند. این معلمان گفتند که بسیاری از وعده‌های دولت رئیسی  ناکام مانده است و اراده‌ای برای تحقق آن‌ها نیست.

در سنندج چون  نیروی انتظامی قصد جلوگیری از ادامه تجمع و ممانعت از راهپیمایی معترضان را داشت، در مواردی باعث درگیری ماموران  با معلمان معترض شد. بر اساس ویدئوهای منتشر شده، معترضان در سنندج شعارهایی، از جمله ژن، ژیان، ئازادی و معلم زندانی، آزاد باید گردد سر دادند. آزادی معلمان زندانی از درخواستهای جدی معلمان معترض در سراسر کشور بود.

برگزاری گردهمایی های اعتراضی  نوزدهم اردیبهشت که به درخواست شورای صنفی معلمان انجام میشد با حمایت دست‌کم ۱۵ نهاد و تشکل داخلی، از جمله شورای بازنشستگان ایران و دانشجویان دانشگاه‌های فردوسی مشهد، دانشگاه صنعتی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روبرو شده بود. معلمان در این تجمعات به موضوع ایجاد ناامنی روانی و تهدید سلامت جسمی دانش‌آموزان به ویژه دختران دانش‌آموز نیز پرداختند.

روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت تجمعات و راهپیمایی‌های بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران ادامه یافت. گروهی از بازنشستگان مخابرات استان مرکزی در مقابل ساختمان مرکزی مخابرات در اراک تجمع کردند و خواستار اجرای آیین‌نامه استخدامی پرسنل و پرداخت کامل معوقات خود شدند. در کردستان نیز بازنشستگان مخابرات سنندج با همین مطالبه تجمع کردند.

مقاومت مدنی زنان علیه حجاب اجباری

آنچه که بیش از هر مبارزه مدنی دیگری رژیم جمهوری اسلامی را در چند ماه گذشته  به ستوه آورده و ناتوان در برابر معترضان نشان داده، مقاومت بی مانند زنان در شهرهای مختلف ایران در برابر حجاب اجباری است. اکنون در همه شهرهای بزرگ و کوچک ایران جمعیت عمده ای از زنان حجاب اجباری را کنار گذاشته و همه ترفندهای سرکوب و تبلیغات حکومت در این مورد تا کنون نتیجه نداده است.

تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از ماراتن شیراز که روز جمعه ۱۵ اردیبهشت برگزار شد، نشان می‌داد که زنان با پوشیدن لباس ورزشی و بدون حجاب اجباری در حال دویدن هستند و در میان تماشاگران نیز زنان بدون رعایت حجاب مورد نظر جمهوری اسلامی این مسابقه را تماشا می‌کردند.  انتشار تصاویر انبوه دوندگان بی‌حجاب در جریان مسابقه که به مناسبت روز شیراز برگزار شد برخلاف ادعای مسئولان نشان داد که فشار برای رعایت حجاب اجباری تاثیری بر زنان نداشته است. در پی این فعالیت رسمی ورزشی که تبدیل به صحنه شکست حجاب اجباری شد، رئیس فدراسیون دو و میدانی کشور مجبور به استعفا شد.

مبارزات دانشجویان

اعتراضات دانشجوئی در سراسر کشور در دانشگاههای تهران و شهرستانها همچنان ادامه دارد و جو دانشگاه هها به شدت سیاسی و اعتراضی است. دانشجویان در سر کلاسهای درس با اساتید حکومتی به شدت برخورد می کنند و از دستورات مسئولین انظباطی برای رعایت حجاب اجباری و تفکیک جنسیتی سر باز میزنند. آخرین نمونه از این اعتراضات که اخیرا برگزار شده و به درگیری کشیده در دانشگاه تهران بوده است.

کانال تلگرام دانشجویان متحد با انتشار تصاویری خبر داد که روز شنبه ۲۳ اردیبهشت در حالی که دانشجویان معترض در پردیس هنرهای ریبای دانشگاه تهران جمع شده بودند و شعارهای اعتراضی میدادند، نیروهای حراست دانشگاه تهران به دانشجویان حمله کردند. این کانال تلگرامی فیلمی از این حادثه منتشر کرد و نوشت که مامورا حراست دانشگاه برخی اساتید و نگهبان مسن دانشکده هم که از دانشجویان حمایت میکردند حمله نمودند و آنها را نیز مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا