زنان

زنان تاجیک و دختران سوری قربانیان مهاجرت و پناهندگی

اجبار دختران سوری آواره در اردن به ازدواج در سنین بسیار پائین و بیچاره تر شدن زنان تاجیک در اثر مهاجرت زیاد مردانشان به روسیه برای یافتن کار.

پناهنده نیوز– هر چند عوامل متعددی به عنوان انگیزه های مهاجرت محسوب می شوند، اما پدیده مهاجرت به طور عموم برای دو منظور اصلی صورت می گیرد؛ یافتن فرصتهای بهتر اقتصادی و حفظ جان. این دو موضوع در حال حاضر مهمترین عوامل ترک خانه و کاشانه افراد و حرکت آنها به سوی آن طرف مرزهای کشور محل تولدشان می باشد.

مهاجران گاهی موفق می شوند و به آرمانهای خود می رسند برخی مواقع نیز مهاجرت باعث بهبودی در وضعیت آنها نمی گردد. اما گردش در دنیای خبرها نشان می دهد که این زنان هستند که در هر حال بیشترین ضرر را از این جابجائی ها خواسته و ناخواسته می برند.

دو خبر در ایام اخیر موید این نظریه است که زنان و دختران در برابر پدیده جابجائی آسیب پذیرتر از مردان هستند و بیش از آنها ضرر می کنند. اجبار دختران سوری آواره در اردن به ازدواج در سنین بسیار پائین و بیچاره تر شدن زنان تاجیک در اثر مهاجرت زیاد مردانشان به روسیه برای یافتن کار. این گزارها نشان می دهد کههمسران کارگران مهاجر تاجیک و دختران پناهجویان سوری قربانیان مهاجرت هستند.

دختران آواره سوری در اردن

به نقل از پرس تی وی، طبق اعلام “صندوق نجات کودکان” ، میزان ازدواج دختران کم سن وسال آواره سوری که به اردن پناهنده شده‌اند دو برابر شده است.این سازمان مردم نهاد بین‌المللی در گزارشی با عنوان «بسیار کم سن و سال برای ازدواج» اعلام کرد پیش از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ ازدواج زودهنگام در این کشور تنها ۱۳ درصد از کل ازدواج‌ها را تشکیل می‌داد ولی اکنون این میزان به بیش از بیست و پنج درصد رسیده است.

۴۸ درصد از این دختران مجبور شدند با مردانی ازدواج کنند که دست‌کم ۱۰ سال از آنان بزرگ‌تر هستندو ۴۸ درصد از این دختران مجبور شدند با مردانی ازدواج کنند که دست‌کم ۱۰ سال از آنان بزرگ‌تر هستند.

سبا المبسلات، مدیر این سازمان مردم نهاد در اردن در این باره گفت: ازدواج زودهنگام برای این دختران آثار ویران‌گری به دنبال دارد. دخترانی که پیش از سن ۱۸ سالگی ازدواج می‌کنند نسبت به کسانی که در سنین بالاتر ازدواج می‌کنند احتمالا بیش‌تر با خشونت خانگی مواجه می‌شوند و دسترسی محدودتری به خدمات بهداشت جنسی و باروری دارند و این مساله موجب می‌شود وقتی باردار می‌شوند با خطرات جسمی زیادی مواجه شوند.

در ادامه این گزارش آمده است: «خانوارهای آواره سوری با منابع رو به افول و فقدان فرصت‌های اقتصادی مواجهند و از سوی دیگر از نیاز به حفاظت از دختران خود در برابر تهدید به خشونت جنسی نیز آگاهی دارند … با توجه به این فشارها برخی از این خانواده‌ها ازدواج کودکان را بهترین شیوه برای حفاظت از دختران خود و تسهیل منابع خانواده در نظر می‌گیرند.»

این در حالی است که صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) درصد بالاتری را اعلام کرده است. بنا به نحقیقات و آمار آنها ازدواج دختران کم سن و سال سوری در اردن ۳۲ درصد از مجموع تمامی موارد ازدواج در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۴ را تشکیل می‌دهد .این رقم در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ترتیب ۱۸ و ۲۵ درصد بود.
مطابق آخرین آمار موجود بیش از ۶۰۰ هزار آواره سوری که از بحران این کشور گریخته‌اند مکنون در اردن به سر می‌برند.

همسران کارگران مهاجر تاجیک

به نقل از رادیو آزادی، یک پژوهش فراگیر اثر مهاجرت و پیامدهای این پدیده را به خصوص برای زنان روستایی تاجیک مورد بررسی قرار داده است.این پژوهش مشترک سازمان های بین‌المللی و محلی در تاجیکستان نشان می دهد که؛ تعداد زیادی از زنانی که شوهران مهاجرشان به فکر آن‌ها نیستند، در حالت بد روانی بسر می برند.

این پژوهش تحت عنوان «تأثیر مهاجرت کاری و عواقب آن به زنان روستایی» توسط بانک جهانی، برنامه زنان سازمان ملل متحد، برنامه منطقه ای در امور مهاجرت و سازمان اجتماعی “پناراما” در ۱۲ناحیه استان های ختلان و سغد و نواحی منطقه رشت در روزهای ۲۶ماه مه و ۱۷ژوئن سال جاری انجام شده است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا