هنر و سرگرمی

توجه بیشتر به موضوع پناهندگی و پناهجوئی در بین هنرمندان آلمان

پناهجویی  موضوعی بود که اغلب هنرمندان آلمان را سال گذشته به خود مشغول کرد. بسیاری از هنرمندان سرگذشت‌ پناهجویان را دستمایه‌ی کارهای خود قرار دادند.

پناهنده نیوز – اروپا همیشه هدف مهاجرت مردمانی از سراسر جهان بوده است. بعد از جنگ جهانی دوم وقتی که اروپا پس از یک قرن درگیری و کشمش و پشت سرگذاشتن دو جنگ خانمانسوز اول و دوم جهانی، از خاکستر قامت راست کرد و دوباره رفاه و توسعه را در سطحی بسیار عالی به منظر دید جهانیان گذاشت، این کشش اروپا برای طالبان زندگی مرفه اجتماعی و کسانی مه سایه نزاع بر سرشان بود روز افزون گشت. در قرن جدید نیز این روند با درگیرها در خاورمیانه و شمال آفریقا تشدید شد. اما هجوم سیل پناهجویان به دروازه های اروپا آنچنان که در سال ۲۰۱۵ میلادی اتفاق افتاد بی مثال بود.

تصویر صدها هزار مرد و زن و کودک که مانند زنجیر گسیختگان در دسته های چند صدنفره پیاده خود را به پشت مرزهای اروپا رسانده بودند، چنان شوک آور بود که نه تنها هنرمندان حساس بلکه مردم عادی را نیز در اروپا به هیجان آورد. مقصد اصلی این جمعیت هم جائی نبود جز آلمان. یعنی کشوری که جزو سه قدرت اول اقتصاد جهان محسوب می شود. به همت نخست وزیر لایق و بشر دوست آلمان نزدیک نهصد هزار نفر از این پناهجویان وارد کشور بزرگ آلمان شدند.

به همین دلیل پناهجویی و مهاجرت موضوعی بود که اغلب هنرمندان آلمان را درسال گذشته به خود مشغول کرد. در این سال بسیاری از نویسندگان، نمایشنامه‌‌نویسان، نقاشان و کارگردانان این کشور به نوعی سرگذشت‌های تلخ وشیرین این گروه را دستمایه‌ی کارهای خود قرار دادند و حاصل آن‌ها را به نمایش عمومی گذاشتند

تئاتر “کشتی رویاها” نمایشنامه‌ای که به کارگردانی خانم کارین بایر مدیر هنری تئاتر ملی هامبورگ در این خانه به اجرا درآمد از جمله‌ی این کارها است. سیمون فرهوفن، کارگردان آلمانی، با فیلم تلویزیونی “به خانواده‌ی هارت‌من خوش‌آمدید” پرداخت سینمایی مسئله‌ی پناهجویی و تاثیر آن بر جامعه‌ی آلمان را در این “رسانه‌ی توده‌ای” مطرح کرد

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم برلین‌ نخستین فستیوالی بود که در سال ۲۰۱۶ با اهدای جایزه‌ی خرس طلایی به فرانکو روزی، کارگردان ایتالیایی، برای فیلم “لامپه‌دوزا” سرنوشت پرفراز ونشیب پناهجویان ومهاجران را در عرصه‌ی بین‌المللی به نمایش گذاشت و به گونه‌ای بر سیاست “ما از عهده‌ی این مهم برمی‌آئیم” صدراعظم این کشور، آنگلا مرکل، مهر تایید کوبید

در این راستا “پتر کوکولا اشمال” هنرمند آرشیتکتی که مسئولیت تزیین پاویلون آلمان را در سال ۲۰۱۷ در بیناله‌ی ونیز به‌عهده‌دارد، نیز تصمیم گرفته‌ آن را به صورت “خانه‌ای باز با پنجره‌های بی‌شمار” بنا کند. او می‌گوید که با این طرح می‌خواهد درک زیبایی‌شناسانه‌ی خود را از پدیده‌ای جهانی پناهجویی و مهاجرت در پیوند با سیاست روز آلمان در آن ‌”خانه‌ی‌باز” به نمایش بگذارد.

دنیای هنر‌های تجسمی آلمان نیز با برپایی نمایشگاه‌ها و برگزاری مراسم حراج آثار هنرمندان نقاش، از طریق گردآوری پول از راه فروش تابلوها‌ی هنرمندان برای کمک به بهبود شرایط جنگ‌زدگان و آوارگان وارد عرصه‌ی عملی کمک به پناهجویان شده است. یکی از این حراجی‌ها دسامبر سال گذشته به همت نایک زایفرت و نیکول مالمده دو تن از نقاشان معروف آلمانی ساکن کلن برگزار شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا