سیاسی

ادامه تهدیدات جمهوری اسلامی علیه فعالان رسانه ای خارج ایران و سابقه آن

با اوجگیری خبرهای مربوط به احتمال سقوط هواپیمای اوکراینی توسط موشکهای سپاه و انتشار آن در رسانه های ایرانی خارج از کشور، حملات مقامات حکومت اسلامی به خبرنگاران شدت گرفت.

به گزارش پناهنده نیوز، با گذشت سه ماه از وقایع آبان ماه ۹۸ و حدود دو ماه پس از حادثه فاجعه بار ساقط کردن هواپیمای مسافربری خظ هوائی اوکراین توسط پدافند هوائی سپاه پاسدران که منجر به کشته شدن ۱۷۸ مسافر عمدتا ایرانی آن شد، هنوز اخبار مربوط به این وقایع خونین و تکان دهنده در صدر خبرهای ایران قرار دارند. رسانه های ایرانی خارج کشور و خبرنگاران شاغل در آنها در کنار خبرنگاران مستقل نقش عمده ای در زنده نگه داشتن خاطره این وقایع دارند. فعالان رسانه ای خارج از ایران تا کنون موفق شده اند که تبلیغات پرهزینه دستگاههای تبلیغاتی حکومت جمهوری اسلامی را به حاشیه ببرند و بی اثر سازند. تبلیغات بسیار سنگینی که رهبران جمهوری اسلامی به کمک آنها تلاش می کنند با بزرگنمائی حوادثی مانند کشته شدن قاسم سلیمانی و تشیع جنازه او یا انتخابات مجلس یاد کشتارهای بزرگ آبان و دی ماه را از ذهن مردم ایران و جهان پاک کنند. به همین علت همچنان تهدیدات نیمه علنی نیمه پنهان نهادهای امنیتی و مقامات جمهوری اسلامی علیه ایرانیان فعال در رسانه های خارج ایران به اشکال مختلف ادامه دارد.

تهدید پنهان کارکنان شبکه ایران اینترناشنال

ابتدا ماجرا از آنجا شروع شد که روز دوشنبه ۱۶ دی‌ماه، زمانی که اوج انکار حمله به هواپیمای اوکراینی توسط موشکهای سپاه توسط مسئولین جمهوری اسلامی بود، رادیو فردا فاش کرد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با ارسال پیامهائی مجریان، برنامه سازان و دست اندرکاران شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال یکی از تلویزیونهائی که مخاطبان زیادی به ویژه در طی وقایع آبان ماه امسال و حوادث پس از آن در داخل ایران برای خود پیدا کرده است را تهدید به ربودن و برگرداندن به ایران برای مجازات کرده است. برخی کارکنان ایران اینترنشنال ادعا کردند که سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی به خانواده‌های آنها در ایران فشار آورده اند تا بستگان خود را به ترک این شبکه ترغیب کنند.

فشار به خانواده ساکن ایران شاغلین دررسانه های فارسی زبان خارج کشور همان روشی است که طی پنج سال گذشته از سوی دستگاههای اطلاعاتی ایران برعلیه خبرنگاران و مجریان شبکه بی بی سی فارسی انجام شده است. بسیاری از ایرانیانی که گاهی با تعجب شاهد تکرار پروپاگانداهای جمهوری اسلامی از بی بی سی فارسی هستند معتقند که این روش سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی بر روی خانواده کارکنان بی بی سی فارسی تا حدودی جواب داده است و آنها را وادار کرده تا در برخی موارد برای از فشار خارج کردن خانواده های خود در ایران تبلیغات مورد علاقه جمهوری اسلامی را تکرار کنند. موضوعی که مسئولین بی بی سی فارسی آن را کاملا رد می کنند.

یکی از کارکنان ایران اینترنشنال ادعا کرد که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با برخی از خانواده‌های آنها در ایران تماس گرفته، آنها را احضار کرده‌اند و تهدید امنیتی نموده اند و دستور داده‌اند که شخص شاغل در شبکه ایران اینترناشنال را ترغیب کنند از فعالیت خودش در رسانه مذکور دست بردارند.همین شخص همچنین گفته بود که از حدود یک ماه قبل و پس از شروع ناآرامی‌های آبان در ایران و پوشش گسترده ایران اینترناشنال از آن رویداد، ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی شروع به تماس با چند تن از مجریان اصلی این شبکه رادیو تلویزیونی کردندو بارها به آنها را تهدید کردند که اگر دست از کار در این شبکه نکشند در خیابان‌های لندن آنها را خواهند ربود و مانند روح الله زم به ایران برخواهند گرداند.

صادق صبا یکی از کارکنان ارشد ایران انترناشنال که یک رسانه خبری فارسی‌زبان بیست و چهار ساعته ماهواره ای از لندن است کمی قبل به روزنامه  دیلی اکسپرس انگلیس گفته بود که ده‌ها فعال رسانه ای از تهدید و ارعاب خود توسط عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی خبر داده‌اند. آقای صبا که مدیر سابق شبکه بی بی سی فارسی بود و نقش مهمی در تاسیس تلویزیون بی بی سی فارسی داشت ادعا کرد که حداقل در یک مورد اطلاع کامل دارد، پس از احضار خانواده یکی از روزنامه‌نگاران زن توسط وزارت اطلاعات، به آنها گفته شده که مأموران آدرس آن خانم را می‌دانند و می‌توانند او را با زور از لندن به تهران ببرند.

تهدیدات آشکار مقامات جمهوری اسلامی

سه روز بعد از گزارش رادیو فردا، یعنی روز۱۹ دی ماه و یک روز قبل از آن که ستاد نیروهای مسلح ایران به شلیک موشک سپاه به هواپیمای اوکراینی و ساقط کردن آن اعتراف کند، مشاور رسانه ای حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی در توئیتی جنجال برانگیز به کارکنان ایرانی تبار رسانه های فارسی زبان هشدار داد که از خبررسانی درباره علل سقوط هواپیمای اوکراینی که به زعم او همکاری آنها در جنگ روانی ایران ستیزان بود خودداری کنند. او وقتی با موج محکومیت شدید این تهدید خود توسط سازمانهای بین المللی روبرو شد در توئیت دیگری ادعا کرد که منظورش هشدار دادن بوده است و نه تهدید کردن.

به فاصله کوتاهی حمید بعیدی‌نژاد سفیر جمهوری اسلامی در بریتانیا طی چندین توئیت به زبان فارسی در مورد کارکنان ایرانی مشغول کار در کانال‌های تلویزیونی فارسی‌زبان مستقر در لندن مانند بی‌بی‌سی فارسی و ایران اینترنشنال اظهار داشت که آنها مزدور سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند.

خبرگزاری میزان رسانه وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز پنجم آذر ۱۳۹۸نوشت که برخی از کارمندان کلیدی و موثر شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال از سوی قوه قضائیه با محدودیت‌های قضایی و حقوقی در مورد اموال خود در ایران مواجه شده‌اند. مرداد سال ۱۳۹۶ نیز قوه قضائیه ایران بیش از ۱۵۰ نفر از کارکنان وقت یا پیشین بی‌بی‌سی فارسی را در ایران ممنوع‌المعامله اعلام کرده بود. چندین ماه بعد برخی کارکنان رادیوفردا، بخش فارسی زبان رادیو آزادی نیز توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی در ایران ممنوع‌المعامله شدند.

تهدید فعالان رسانه های فضای مجازی

با شایع شدن ویروس بیماری کرونا در چین و اعلام وضعیت اضطراری از سوی سازمان بهداشت جهانی، در بهمن ماه رسانه های فارسی زبان خارج از ایران علاوه بر چند شبکه رادیو و تلویزیونی معروف، شروع به اطلاع رسانی زیاد در مورد بیماری مذکور کردند. در حالی که مقامات جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد ۲۲ بهمن خود را برای برگزاری جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی و راهپیمائی تبلیغاتی آن آماده میکردند، رسانه های کوچک فعال در فضای مجازی که مدیران یا ادمین آنها در خارج ایران هستند بر روی این نکته تاکید داشتند که حضور در راهپیمائی ۲۲ بهمن می تواند باعث انتقال گسترده بیماری کرونا بشود. همچنین این رسانه ها به انتقاد گسترده از ادامه پروازهای هواپیمائی ماهان وابسته سپاه قدس به چین پرداختند.

در چنین وضعیتی قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد که به زودی محاکمه روح الله زم ادمین اصلی کانال تلگرامی آمد نیوز که مهرماه در عراق به تور ماموران امنیتی جمهوری اسلامی افتاده، دستگیر و به ایران بازگردانده شده بود را آغاز خواهد کرد. قبل از شروع دادگاه مذکور هم فیلم تبلیغاتی مستند گونه ای از اعترافات از این فعال رسانه ای سابق فضای مجازی در خارج ایران پخش شد که میخواست نشان دهد همه حرکات او در طی چند سال فعالیت نه چندان بلند خبری اش در خارج ایران توسط سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی تحت مانیتور کامل بوده و حتی تمام مکالمات و مکاتبات خصوصی اش را نیز تحت نظر داشته و ضبط کرده اند. در پایان فیلم تبلیغاتی مذکور نیز فعالان رسانه ای مخالف نظام در خارج ایران به طور ضمنی تهدید شدند که همه فعالیتشان تحت نظر است و هر زمان سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی اراده کنند و وقتش باشد آنها را مانند زم هرجا باشند دستگیر می کنند و به ایران بر می گردانند.

با شروع تبلیغات حاکمان جمهوری اسلامی برای تشویق مردم به شرکت در انتخابات مجلس که امیدی به حضور مردم در آن نمی رود، این بار بحث احتمال سرایت ویروس بیماری کرونا از طریق تماس دست و انگشت با وسایلی در حوزه های رای گیری توسط رسانه های فعال در اینترنت مطرح شده است. همین مسئله باعث شده که ادمینهای خارج نشین این رسانه های مجازی در چند روز باقیمانده به پایان بهمن ماه ۹۸ و برگزاری انتخابات در ایران به کرات توسط رسانه های مجازی وابسته به سپاه و بسیج با بردن نام آنها تهدید به مجازات و برگرداندن اجباری به ایران بشوند. در چند مورد این فعالان فضای مجازی خارج از ایران پیامها و ای میلهای تهدید آمیزی نیز از سوی افراد و نهادهای ناشناس دریافت کرده اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا