تغییر سیاستهای مهاجرتی کانادا، از این پس بیشتر پناهجوی اقتصادی!

وزیر مهاجرت کانادا می گوید سالهای آینده شمار مهاجرانی که میتوانند به این کشور وارد شوند حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال خواهد بود و ترکیب آنها تغییر محسوسی خواهد کرد.
به گزارش پناهنده نیوز، دولت کانادا اعلام کرده است که همچنان درهای خود را برای ورود پناهجویان باز می گذارد و در سالهای آتی با پذیرش سالانه سیصد هزار پناهجو به روند همیشگی خود برای شناخته شدن به عنوان یک کشور امن برای پناهجویان و پناهندگان ادامه خواهد داد. هرچند قرار است که دولت جدید کانادا سیاستهای خود ا برای پذیرش نوع پناهجویان تا حدی تغییر دهد. برخلاف سابق گویا از این به بعد قرار است به ویژه اشخاصی به عنوان مهاجر در کانادا پذیرفته شوند که به دلایل اقتصادی وطن خود را ترک میکنند.
به نقل از صدای آلمان، جان مک کالوم، وزیر مهاجرت کانادا، در اتاوا، پایتخت کانادا، اعلام کرد که این کشور در سال آینده ۳۰۰ هزار مهاجر خواهد پذیرفت. به گفته مک کالوم، شمار افرادی که در کانادا در درجه نخست به دلیل گریز از جنگ و خشونت پذیرفته میشوند، به روشنی کاهش خواهد یافت. کانادا میخواهد به جای آن، بهخصوص به کسانی اجازه ورود، سکونت و بنای زندگیای تازه را بدهد که به دلایل اقتصادی به کانادا میآیند.
نمایندگان عرصههای گوناگون اقتصاد کانادا از شنیدن خبر شمار مهاجرانی که قرار است به کانادا وارد شوند، ابراز تأسف کردند. آنها امید داشتند که کانادا در پنج سال آینده سالانه ۴۵۰ هزار مهاجر را بپذیرد. اما وزیر مهاجرت کانادا گفت که در سالهای آینده نیز شمار مهاجرانی که میتوانند به این کشور وارد شوند حدود همین ۳۰۰ هزار نفر در سال خواهد بود. این تعداد فقط نزدیک به ۴۰ هزار نفر بیش از تعدادی است که تا کنون معمول بوده است.
وزیر مهاجرت کانادا اعلام کرد که معتقد است که مهاجرت باید به رشد اقتصادی و نو آوری کمک کند و سیاست کانادا به عنوان کشوری که به طور سنتی مهاجرپذیر است در آینده بیش از مسائل حقوق بشری معطوف به آن خواهد بود که نیروهای کار خارجی را چنان برگزیند که این نیروها بیشترین نفع اقتصادی را به این کشور برسانند.
جزئیات طرح پذیرش پناهجوی اقتصادی
دولت کانادا در صدد است برای سال آینده میلادی ۱۷۲ هزار و پانصد مهاجر را بپذیرد که به دلایل اقتصادی تصمیم به مهاجرت به کانادا گرفتهاند. به این مهاجران اجازه کار در کانادا داده خواهد شد.
این کشور در سال آینده تعداد کمتری پناهجو که در کانادا “به دنبال مکانی امن هستند” را خواهد پذیرفت. شمار این گروه از مهاجران به گفته مسئولان کانادائی از ۴۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۶ به ۱۶ هزار نفر در سال آینده کاهش خواهد یافت.
به موازات آن، قرار است تسهیلاتی در زمینه پیوستن خانواده پناهجویان به آنان ایجاد شود؛ پیشبینی شده است که در سال ۲۰۱۷، نزدیک به ۸۴ هزار تن از اعضای خانوادههای پناهجویان به آنان در کانادا بپیوندند.
البته هنوز جزئیات بیشتری درباره این که پناهجویان اقتصادی چه تعریفی خواهند داشت و از نظر دولت کانادا چه کسانی پناهجوی اقتصادی شناخته خواهند شد و ساز و کار شناسائی این دسته از پناهجویان چه خواهد بود، منتشر نشده است.
پناهنده و پناهجو مطابق کنوانسیون جهانی حقوق پناهندگان و عهدنامه های بین المللی تعاریف مشخصی دارند که کشورهای امضاء کننده باید مفاد آنها را رعایت نمایند. در سالهای گذشته بسیاری از کشورهای پیشرفته اقتصادی نظیر آلمان، فرانسه، انگلستان، هلند برخی کشورهای اروپائی بر طبق قرادادهای کار دسته جمعی کارگرانی را از کشورهای شمال آفریقا و ترکیه به کشور خود راه دادند که هنوز این افراد نقش مهمی را در اقتصاد این کشورها بازی می کنند. ولی هرگز از این افراد به عنوان پناهنده اقتصادی نام برده نشد و آنها مشمول قوانین پناهندگی نشدند.
این سوال مطرح است که آیا کانادا با این ترفند میخواهد از میزان پذیرش پناهجویان توسط خود بکاهد و با گرفتن کارگران خارجی به جای پناهجویان از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی کند؟ یا اینکه واقعا مسئولان کانادائی به تعریف جدیدی برای پناهندگی در غالب اقتصادی رسیده اند؟