آمریکا

سیاست ضد مهاجرت دولت ترامپ و زیانهای اقتصادی فاجعه بار آن

کاخ سفید  مقررات  جدید برای مقابله با موج مهاجرت به آمریکا ابلاغ میکند. دانشمندان و اقتصاد دادنها می گویند که این مقررات باعث فروپاشی اقتصاد در دهه پیش رو خواهد شد.

 به گزارش پناهنده نیوز، منابع دانشگاهی و علمی در ایالات متحده آمریکا به دولت خود اخطار داده اند که نه تنها تعداد پناهنده ها و مهاجرین بیش از حد ظرفیت کشورشان نیست بلکه این تعداد بسیار کمتر از آن چیزی است که مورد نیاز آمریکا می باشد. این هشدارها بعد از آن صورت میگیرد که دونالد ترامپ با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری تلاش می کند برای راضی نگه داشتن پایگاههای رای خود و تبالیغات انتخاباتی نیاز به اقدامات نمایشی برای نشان دادن تشدید اقدامات ضدمهاجرتی خود دارد. اقدامات ضد مهاجرتی که بی شک در آینده نزدیک لطمات جبران ناپذیری به اقتصاد آمریکا وارد می کنند. یکی از آخرین اقدامات از این دست تصویب مقررات منع کمکهای دولتی به مهاجران قانونی بود. بر اساس مقررات تازه اگر دولت به این نتیجه برسد که مهاجری در آینده برای زندگی در آمریکا به کمک‌های دولتی وابسته خواهد شد، تقاضای تمدید روادید یا دائمی شدن اقامت او را رد خواهد کرد. البته این مقررات شامل پناهندگان و پناهجویان نخواهد شد اما متقاضیان تمدید روادید، کسب کارت اقامت یا شهروندی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از زمان اجرائی شدن مقررات جدید، شرایط مالی، تحصیلات، سن و سطح دانش زبان انگلیسی متقاضیان کارت سبز آمریکا در روند تصمیم‌گیری پرونده آنها در نظر گرفته می‌شود.

مجله معروف سیاست خارجی (فارین پلیسی)، در پایان سال گذشته میلادی بعد از اجرائی شدن مقررات مربوط به قطع کمکهای دولتی به مهاجران قانونی از ۱۵ اکتبر، در مقاله هشداردهنده مهمی به قلم چارلزکنی نوشت که حاصل سیاستهای ضد مهاجرتی سیاستمداران پوپولیست در اروپا و آمریکای شمالی در چند دهه پیش رو نتایج فاجعه باری مانند توقف رشد و پویائی اقتصادی و کمبود نیروی کار برای کشورهایشان را به دنبال خواهد داشت. نویسنده فارین پلیسی، این ادعای خود را بر اساس گزارشات تحلیلی کارشناسان اقتصادی دانشگاههای معتبر آمریکا و بریتانیا می داند و می نویسد روباتها و هوش مصنوعی هرگز نمی توانند از سقوط اقتصادی کشورهای ثرومندی محدود کننده مهاجرت که با موضوع رشد منفی جمعیت روبرو هستند جلوگیری کنند. در این مقاله به این موضوع اشاره شده است که رهبران سیاسی ایالات متحده و اروپا باید نتایج زیانبار ناشی از سیاستهای فعلی توقف دهنده روند رشد مهاجرت به کشورهایشان را مورد محاسبه و بررسی مجدد قرار دهند تا از سقوط اقتصادی حتمی جلوگیری کنند.

در مهرماه امسال (۱۳۹۸) دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا راه را برای تمدید یا دائمی شدن اقامت مهاجران قانونی فقیری که در این کشور زندگی می‌کنند دشوارتر کرد. مقررات تازه دولت آمریکا آن دسته از مهاجرین قانونی را هدف قرار داده که بیش از یک سال از کمک‌ها ی دولتی مثل کوپن غذا و یا خانه‌های ارزان قیمت دولتی استفاده کرده‌اند.مقام‌های آمریکایی می‌گویند این مقررات برای اجرایی کردن سطح ایده‌آل خوداتکایی در افراد وضع شده اند. بنابر این از این به بعد اگر کسانی معیار مورد نظر دولت در زمینه کسب درآمد را نداشته باشند یا احتمال استفاده آنها از بیمه درمانی دولتی موسوم به مدیکید یا برگه‌های تخفیف اجاره وجود داشته باشد ممکن است اجازه ورود به کشور یا تمدید اقامت خود را پیدا نکنند.

گروه‌های حامی حقوق مدنی گفته‌اند این گونه اقدامات مهاجران کم ‌درآمد را هدف قرار داده و مرکز ملی قانون مهاجرت در آمریکا برای جلوگیری از اجرایی شدن مقررات تازه از دولت به دادگاه شکایت کرد.اما کاخ سفید می‌گوید برای حمایت از منافع شهروندان آمریکا این گروه از مهاجران باید خوداتکا و بی‌نیاز از کمک‌های دولتی باشند.

در دو سال گذشته دستگیری متقاضیان مهاجرت غیر قانونی به آمریکا که از مرزهای آمریکا وارد این کشور می‌شوند هم به طرز فزاینده‌ای بیشتر شده است. مرکز آمار و نظرسنجی پیو در یکی از گزارش‌های خود نوشت که تعداد مهاجرین غیرقانونی در آمریکا رو به کاهش است.

دونالد ترامپ موضوع مهاجرت را یکی از مسائل کانونی ریاست جمهوری خود کرده است. او بارها عنوان کرده که دیگر بس است. آمریکا دیگر برای مهاجران بیشتر جا ندارد. اقدامات چهار سال گذشته دولت او هم به وضوح برای مقابله با مهاجرت قانونی و غیر قانونی به آمریکاست. برخی از مفسرین سیاسی معتقدند این احتمال وجود دارد که دونالد ترامپ در صورت انتخاب مجدد خود به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده، به واقعیتهای اقتصادی و نظرات کارشناسان مستقل توجه بیشتری کند و سیاستهای ضد مهاجرتی فعلی خود را تا حدود زیادی تعدیل نماید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا