سیاسی

سال نود و شش، سال انتفاضه در ایران به جای اسرائیل !

رهبر جمهوری اسلامی و مقامات ارشد حکومت ایران امیدوار بودند که اعلام تصمیم رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال سفارت آن کشور به اورشلیم باعث شورش درمناطق عرب نشین اسرائیل شود.

پناهنده نیوز – در حالی که در دی ماه ۱۳۹۶(سال جاری) شورشهای خیابانی در شهرهای متعدد ایران همچنان ادامه داشت و حکومت جمهوری اسلامی با تمام قوا مشغول خاموش کردن شعله های این اعتراضات فراگیر بود، مجلس اسرائیل طرحی را بدون مشکل و واکنشهای منفی خارجی و داخلی به تصویب رساند که دست دولتهای اسرائیل را بر سر مذاکره برای آینده بخش شرقی اورشلیم که عربها آن را بیت المقدس نامیده اند میبندد. به موجب قانون جدید، دولت اسرائیل مجاز نیست که در آینده هیچ بخشی از شرق اورشلیم را به طور موقت و یا دائم به خارجی بسپارد و اگر قصد چنین کاری داشته باشد، باید حتما آن امر با رای اکثریت دو سوم اعضاء کنست یعنی ٨٠ نماینده از میان ١٢٠ کرسی پارلمان اسرائیل مورد تائید و تصویب قرار گیرد.

تصویب این قانون درباره آینده سیاسی اورشلیم با مخالفتهای بسیار ناچیزی انجام شد و حکومت جمهوری اسلامی هم با وجود همه تبلیغات ضد اسرائیلی خود، چنان در شوک شعار مردم اعتراض کننده یعنی شعار “نه غزه نه لبنان – جانم فدای ایران” بود که جرات نکرد تبلیغات گسترده ای در این زمینه به راه بیندازد.

رهبر جمهوری اسلامی و مقامات ارشد حکومت ایران امیدوار بودند که اعلام تصمیم ماه آذرماه رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال سفارت آن کشور به اورشلیم باعث شورش گسترده ای درمناطق عرب نشین اسرائیل شود که از آن به نام انتفاضه یاد می کنند.

اما نه تنها آن امر در اسرائیل محقق نشد بلکه ناگهان در ایران چنان نارضایتی و شورشها بالا گرفت که به پیشنهاد آمریکا در اولین جلسه سال جدید میلادی شورای امنیت موضوع اعتراضات مردمی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در دی ماه سالی که آخرین روزهای آن در کشور سپری میشود، تظاهرات در بیش از هشتاد شهر ایران از جمله شهرهای کوچک و کم جمعیت، هر دو جناح اصلی داخلی حکومت جمهوری اسلامی را چنان مبهوت کرده است که فکر انتفاضه در اسرائیل و سرزمینهای عرب نشین منطقه را حداقل در ظاهر از یاد برده اند.

در حالی که مردم در خیابانها با شعارهائی که اصل نظام جمهوری اسلامی را هدف گرفته بودند توسط ماموران انتظامی و امنیتی حکومت به شدت سرکوب می شدند و کشته و زخمی و بازداشتی میدادند، حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان آن ایام در مصاحبه خود درباره اعتراضات گسترده در ایران گفته بود که اینها مشکل عمده ای نیستند و اوضاع تحت کنترل به گفته او رهبران اسلامی ایران قرار دارد. کمکهای مالی میلیاردی جمهوری اسلامی به حزب الله لبنان و حکومت سوریه که هیچ منافعی حاصل مردم ایران نمی کنند یکی از عوامل اصلی نارضایتیهای مردم در سال ۱۳۹۶ محسوب می شوند که در شعارهای مردم در خیابانهای ایران به خوبی قابل شنیدن بودند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا