چهره های متفاوت رئیس جمهوری اسلامی درباره سیاست خارجی و آمریکا

سخنان حسن روحانی درباره انتخابات آمریکا واکنشها ئی را در رسانه های غربی برانگیخته است.
به گزارش پناهنده نیوز، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی داخل کشور به اظهار نظر غیر منتظره ای در مورد انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایالات متحده آمریکا پرداخت. وی که در شهرستان اراک سخن میگفت با اشاره به آنچه در مناظره های اخیر دو کاندیدای اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح شده است گفت که مانده است بد را بر بدتر ترجیح دهد یا بدتر را بربد! این سخنان را حسن روحانی در حالی می زند که قبل تر همیشه می گفت که نباید مسئولان کشور به خاطر شعار دادن تو خالی منافع ملی کشور را به خطر بیندازند و از این جهت به شدت او و همفکرانش به محمد احمدی نژاد رئیس دولتهای نهم و دهم جمهوری اسلامی انتقاد وارد می کردند.
این سخنان حسن روحانی که انتخابات آمریکا را انتخاب بین “بد و بدتر” می داند، در محافل سیاسی و رسانه ای جهان بازتاب به نسبت گسترده ای پیدا کرد و آنها را به فکر مقایسه نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران و آمریکا انداخت. بسیاری از رسانه های جهان با مثال آوردن از آنچه در انتخابات دوره های اخیر ایران رخ داده است، اتخاذ چنین مواضعی را از سوی حسن روحانی که مدعی رویکردی آشتی جویانه با جهان می باشد را بسیار عجیب دانستند.
به نقل از صدای آلمان، روز یکشنبه ۲ آبان (۲۳ اکتبر۲۰۱۶) حسن روحانی، در بخشی از سخنرانی خود در اراک به مناظرههای انتخاباتی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، نامزدهای دو حزب دمکرات و جمهوریخواه، اشاره کرد و آن را به شدت مورد انتقاد قرار داد. او در این باره گفت: در این کشور (آمریکا) اخلاق نیست، می بینیم چه وضعی پیدا کردهاند، مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری را دیدید؟ نحوه حرف زدنشان و نحوه سخن گفتنشان را همه دیدند.
رئیس دولت یازدهم جمهوری اسلامی سپس در همان سخنرانی به گفتوگویی در سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در سازمان ملل متحد یکی از رهبران کشورها از من پرسید از این دو (ترامپ و کلینتون) کدام بهترند، گفتم بد را بر بدتر ترجیح دهم یا بدتر را بر بد؟ نگاه کنید نحوه حرف زدنشان، نحوه اتهام زدنهایشان، نحوه استهزا و مسخره کردنشان را.
حسن روحانی در سخنرانیاش در اراک همچنین گفت که آمریکا مدعی است بیش از ۲۰۰ سال دمکراسی دارد و بیش از ۵۰ دوره انتخابات ریاست جمهوری داشته است؛ اما ما چنین دمکراسی و انتخاباتی نمیخواهیم و افتخار ما اسلام است!
سخنان حسن روحانی در اراک از این جهت مورد توجه قرار گرفت که نشانه بارزی از تغییر رویکرد رئیس دولت ایران نسبت به آمریکا از زمان شروع مبارزات انتخاباتی اش در سال ۱۳۹۲ محسوب میشود. بخش بسیار مهمی از حمایت مردم ایران از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل، به خاطر آنچه بود که وی آن را سیاستی متفاوت در برخورد جمهوری اسلامی با غرب و آمریکا عنوان می کرد.
او در آن زمان به مردم ایران گفته بود؛ راه حل اینکه چرخهای اقتصاد ایران برای ایرانی ها بچرخد این است که جمهوری اسلامی با قدرتهای جهانی “برخورد تعاملی” به جای “برخورد تقابلی” داشته باشد. به ویژه او تاکید میکرد که مسئولان بلند پایه جمهوری اسلامی نباید برای مصرف داخلی سخنانی ایراد کنند که برای غرب و قدرتهای جهانی تحریک کننده و برخورنده باشد و باعث سوء استفاده تندروهای دو طرف گردد.
لازم به ذکر است که برخی رسانه ها و بسیاری از ناظران، مبارزات این دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بسیار متفاوت از سایر دوره ها و از نظر تبلیغات بسیار در سطح نازل ارزیابی کرده اند. ولی تا کنون هیچ رئیس دولت یا مقام رسمی جهانی چنین اظهار نظر تندی را در این باره به طور علنی نکرده است.