اروپا

رشد تعداد متقاضیان ایرانی پناهندگی در آلمان و دریافت پاسخهای نا امید کننده

دو سال قبل کمتر از یک چهارم ایرانی‌های متقاضی پناهند گی موفق به دریافت پاسخ قبولی  در آلمان شده اند، این آمار قبول شده ها ممکن است برای سال ۲۰۱۹ به زیر یک پنجم برسد.

 به گزارش پناهنده نیوز، در حالی که  مشاهده می شود هر روزه  بر تعداد متقاضیان ایرانی دریافت پناهندگی در آلمان افزوده میگردد، مطابق بیانیه های سازمانهای مدافع حقوق پناهندگان، به مدت زمان اعلام جواب به پناهجویان ایرانی و دادن جواب منفی به آنها مرتب افزوده می شود. با آنکه هنوز آمار رسمی از تعداد متقاضیان ایرانی پناهندگی و سرنوشت پرونده آنها در سال ۲۰۱۹ توسط اداره امور پناهندگان آلمان منتشر نشده است، سازمانهای مدافع حقوق پناهندگان در آلمان از رشد تعداد جواب ردی به پناهجویان ایرانی در سال مذکور بیمناک هستند و معتقدند که این روند ضمن ناعادلانه بودن می تواند مشکلات بسیاری در زندگی پناهجویان رد شده و جامعه مهمان آنها بازی کند.

مطابق آمار اعلام شده از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (یو ان اچ سی آر) تا پایان نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی مجموع جمعیت پناهجویان ثبت شده ایرانی در آلمان بالغ بر ۴۰ هزار بوده که از این نظر در رده پنجم پس از سوری ها، عراقی ها، افغانی ها و اریتره ای ها قرار دارند. پناهجویان ترک و سومالیائی به ترتیب مقامهای بعد از ایرانی ها را دارا هستند. حدود نیمی ازآمار پناهجویان حال حاضر در آلمان را سوری ها پر می کنند.

بنا به گزارش سال گذشته اداره امور پناهندگی فدرال آلمان موسوم به بامف، در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ شهروند ایرانی در آلمان تقاضای پناهندگی داده‌ بودند. بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره رسیدگی به امور پناهجویان و مهاجران، تنها دو هزار و۶۱۹ تن از آنان پاسخ قبولی گرفتند. یعنی در سال مذکور کمتر از یک چهارم افراد ایرانی‌ متقاضی پناهندگی موفق به دریافت پاسخ مثبت از سوی مسئولان رسیدگی به تقاضای پناهندگی در آلمان شدند.این در حالی است که مطابقات گزارشات نهادهای مدافع حقوق تقاضای پناهندگی بیش از  پنج هزار ایرانی رد شده است و سایرین نیز پیش از رسیدگی به تقاضایشان یا آلمان را ترک کرده یا از پناهندگی انصراف داده بودند.

اما به نظر میرسد که تنها شمار بسار کمی از ایرانی‌های متقاضی پناهندگی در سال گذشته میلادی از حمایت و پشتیبانی آلمان برخوردار شده‌، حق اقامت و کار در آلمان دریافت کرده‌اند. احزاب چپگرای آلمان عمدتا از این روند رو به رشد سخت تر شدن جواب مثبت گرفتن ایرانی ها برای درخواست پناهندگیشان ابراز نگرانی کرده اند. این احزاب چپ آلمانی همواره معتقد بوده اند که افزایش بی‌سابقه شمار پاسخ‌های منفی به تقاضای پناهندگی ایرانیان نشانه آشکار نارسایی‌های موجود در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به پناهندگی از سوی اداره بامف (اداره امور پناهجویان دولت فدرال) است.

نکته جالب این است که تعداد قبولی در خواست پناهندگی ایرانی ها در همان نوبت اول بسیار کمتر هم هست. اکثر ایرانی ها وقتی با جواب رد اداره بامف مواجه میشوند نسبت به احکام صادر شده از سوی اداره فدرال امور مهاجرت و پناهجویی آلمان به دادگاههای آن کشور شکایت کرده‌‌اند. حدود نیمی از ایرانیانی که در سال گذشته موفق به دریافت پناهندگی از آلمان شده‌اند، کسانی بوده‌اند که علیه رای صادره از سوی اداره بامف شکایت کرده و پس از آن موفق به دریافت پاسخ مثبت شده‌اند و در رسیدگی نوبت دوم موفق به اخذ جواب قبولی شده اند.

در آستانه نوروز سال گذشته، گزارش خبرگزاری کاتولیکی آلمان حاکی از آن بود که بر اساس ارزیابی سازمان‌های مدافع حقوق بشر، بسیاری از نیروهای مخالف رژیم جمهوری اسلامی، نوکیشان مسیحی و همچنین دگرباشان جنسی از سوی دولت ایران همچنان تحت فشار قرار دارند.این خبرگزاری همچنان ادعا کرده بود که استفاده از شکنجه و ایجاد محدودیت‌های بسیار برای پیروان ادیان دیگر از جمله سیاست‌هایی است که از سوی نظام حقوقی و سیاسی ایران دنبال می‌شود و نه تنها تعدیل نشده، بلکه در چهل سال گذشته که جمهوری اسلامی تاسیس گردیده هرساله تشدید هم شده است.

باید منتظر ماند و دید که آیا در گزارشات امسال درباره وضعیت پناهجویان ایرانی بهبودی مشاهده می شود؟ با توجه به وقایعی که در آخرین هفته های سال ۲۰۱۹ میلادی در ایران رخ داد و آمار قریب هزار و پانصد کشته، پنج هزار زخمی و ده هزار بازداشتی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، آیا نهادهای دولت فدرال در آلمان که مسئول بررسی پرونده های پناهجویان ایرانی می باشند با دید مثبت تری به این پرونده ها نگاه می کنند و در فشار بودن و خطر جانی در مورد پناهجویان ایرانی برایشان باورپذیر تر شده است یا هنوز نه؟

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا