آسیا و اقیانوسیه

پیروزی دوباره راست گرایان در استرالیا و نا امیدی شدید پناهجویان

ائتلاف محافظه کاران ضد مهاجرت به رهبری اسکات موریسون انتظار چنین پیروزی معجزه مانندی را نداشتند. برنده شدن آنها در حالی اتفاق افتاد که در نظرسنجی ها عقب بودند.

 به گزارش پناهنده نیوز، در پی انتخابات پارلمانی اخیر در استرالیا، ائتلافی از احزاب راست گرا که طرفدار سختگیری برای ورود مهاجران جدید به این کشور هستند توانست با اختلاف ۹ کرسی بیشتر چپگرایان میانه حامی مهاجرت و برخورد بهتر با پناهجویان را شکست دهند. این پیروزی در حالی برای محافظه کاران راست گرا به رهبری اسکات موریسون نخست وزیر فعلی استرالیا رقم خورد که نظرسنجی های پیش از انتخابات نشان میدادند که حزب کارگر برنده انتخابات آن کشور خواهد شد.

انتخابات استرالیا در روز شنبه ۲۸ اردیبهشت (۱۸ می ۲۰۱۹ میلادی) برگزار شد. در این انتخابات رقابت اصلی بین حزب حاکم راستگرای لیبرال به رهبری اسکات موریسون و حزب چپ میانه کارگر به رهبری بیل شرتن بود. موضع اصلی حزب لیبرال مانند دوره پیش در شش سال قبل مسئله سختگیری درباره ورود مهاجران وپناهندگان بود و شعارهای اصلی حزب کارگر درباره حفظ محیط زیست و رسیدگی جدی تر به مسئله تغییرات آب و هوائی و گرمایش و گازهای گلخانه ای بود.

نتایج به دست آمده تا روز چهارشنبه نشان میدهد که حزب لیبرال اسکات موریسون و متحدان آنها توانسته اند تعداد ۷۴کرسی پارلمان را تصاحب کنند. در حالی که حزب کارگر بیل شرتن صاحب ۶۵کرسی از۱۵۱کرسی پارلمان شده بود. رهبر حزب کارگر زمانی شکست را پذیرفت که متوجه شد نمی تواند از دوازده کرسی باقیمانده که سرنوشتشان هنوز معلوم نیست انتظار رسیدن به حد نصاب ۷۶ کرسی برای تشکیل دولت را کسب کند.

حزب لیبرال در سال ۲۰۱۳ میلادی به رهبری مالکوم ترنبول توانست با سوار شدن بر جو وحشتی که در میان مردم استرالیا با هجوم کشتی های حامل پناهجویان در آبهای سواحل آن کشور به وجود آمده بود، رای مردم در انتخابات پارلمانی را به دست آورد و به حکومت برسد. به محض به قدرت رسیدن حزب لیبرال قوانینی در مجلس استرالیا تصویب شد که پذیرش مهاجران و پناهجویانی که از طریق قایق و به طور غیر قانونی به استرالیا وارد میشوند را به کلی ممنوع کرد.

در کنار سایر اقدامات سختگیرانه برای پذیرش پناهجو، در سال ۲۰۱۳ دولت محافظه کار استرالیا چند قایق حامل پناهجویان را در آبهای اطراف استرالیا متوقف کرد و سرنشیان آنها را به دو اردوگاه بسیار دور افتاده و فاقد امکانات در جزائر مانوس و نائورو واقع در گینه نو منتقل نمود. این افراد که حدود ۱۰۰۰ نفر میباشند و تعداد زیادی ایرانی در میان آنهاست در سالهای گذشته شرایط بسیار سختی داشته اند و تا کنون در چندین مورد گزارشاتی از مرگ آنها نیز منتشر شده است.

هرچند مالکوم ترنبول نخست وزیر و رهبر پیشین حزب لیبرال توانست با این سختگیریها و عدم انعطاف درباره پناهجویان محصور در جزائر گینه نو موضوع هجوم قایقهای حامل پناهجویان و مهاجران غیر قانونی به استرالیا را کنترل کند، اما در سال گذشته با یک کودتای درون حزبی خود مواجه شد و از رهبری حزب لیبرال و نخست وزیری کنار گذاشته شد. از آن زمان اسکات موریسون رهبری حزب لیبرال و نخست وزیری را بر عهده گرفت و با یک دولت اقلیت تا کنون با اگر و اماهای فراوان حکومت را برای لیبرالها تا انتخابات پارلمانی اخیر حفظ نمود.

نا امیدی  پناهجویان

جلو بودن حزب چپ میانه کارگر در نظر سنجی های پیش از نتخابات استرالیا چون مخالفت خود را با سیاستهای سختگیرانه ضد مهاجرت به طور جدی ابراز نموده بود، باعث امیدواری بسیار زیاد در بین پناهجویان محبوس در جزائر گینه نو شد. آنها فکر میکردند که در صورت پیروزی حزب کارگر به رنج شش ساله آنها پایان داده میشود و دولت استرالیا از سیاست یک دنده خود نسبت به آنها دست برمیدارد. به خصوص که رهبر حزب کارگر در مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرده بود که با درخواست نیوزیلند برای پذیرش ۱۵۰ نفر از پناهجویان محبوس در جزایر موافقت خواهد کرد.

برخی اخبار غیر رسمی که توسط عده ای از افراد مقیم اردوگاههای پاپوآ گینه نو در روزهای اخیر منتشر شده حاکی از آن است که چند نفر ساکنان اردوگاههای فوق پس از شنیدن خبر پیروزی دو باره لیبرالها دچار ناامیدی شدید شده اند و حتی چند مورد خودکشی نیز در میان آنها گزارش میشود.

پلیس جزیره مانوس اقدام به خودکشی ۴ پناهجو را تاکنون تائید کرده است. تعداد خودکشیهای گزارش شده از این اردوگاهها بیش از این تعداد می باشد.علاوه بر ایرانی ها پناهجویانی از افغانستان، سریلانکا و سودان نیز در اردوگاههای مذکور به سر می برند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا