اروپا

پیروزی مکرون در فرانسه، عقب نشینی راست افراطی در اروپا

امانوئل مکرون اقتصاد دان جوان فرانسوی راهی کاخ الیزه شد تا مهمترین امید راست افراطی و حامیانش برای برهم زدن اتحادیه اروپا بر باد رود.

به گزارش پناهنده نیوز، عاقبت پس از ماهها تلاش سیاسی و انتخاباتی در جمهوری فرانسه، روز یک شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ مردم آن کشور در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری خود امانوئل مکرون کاندیدای مستقل از احزاب سنتی را که در دور اول انتخابات نیز توانسته بود بیشترین آرا را کسب نماید، با اکثریت ۶۶ درصدی به عنوان رئیس جمهور فرانسه انتخاب کردند. با اعلام نهائی نتایج انتخابات در فرانسه و بعد از انتخابات هلند، معلوم شد که راست افراطی مخالف اروپای واحد اگر چه رشد کرده اما همچنان قدش برای دسترسی به طاقچه قدرت سیاسی بسیار کوتاه است.

با انتخاب مکرون به ریاست جمهوری فرانسه و بنا به وعده های انتخاباتی او، رابطه فرانسه و اتحادیه اروپا نزدیکتر و مستحکم تر خواهد شد. در صورت بهتر شدن وضع اقتصاد فرانسه در سالهای آینده این نزدیکی بیشتر تاثیرات بسیار مثبتی بر یورو واحد پول اروپا خواهد گذاشت.

از سوی دیگر حالا طرفداران سیاست درهای باز در اروپا با قدرت بیشتری می توانند به جذب مهاجر و پناهجو در اروپا ادامه دهند بدون این که ترسی از قوانین محدود کننده برای این امور داشته باشند. مکرون قول ادامه سیاست درهای باز برای فرانسه را داده است. البته تاکید دارد که این سیاست باید هوشمند باشد.

به نظر نمی رسد تغییر چندانی در سیاستهای خاورمیانه ای فرانسه با انتخایب مکرون پیش بیاید. ولی موضوع سوریه فرق می کند. چون مکرون گفته است که ما نمی‌توانیم سرنگونی رژیم اسد را پیش فرض تصمیم‌هایمان قرار دهیم، حتی اگر این هدف قطعی ما باشد. هرچند رئیس جمهور منتخب فرانسه تاکید دارد: دشمن اصلی فرانسه اسلامگرایی افراطی است که بر ویرانه‌های سوریه در حال رشد و نمومی باشد.

هنوز نباید احزاب دست راستی افراطی در اروپا را دست کم گرفت. مارین لوپن رهبر حزب افراطی جبهه ملی فرانسه توانست ۳۴ درصد آرای دور دوم انتخابات را از آن خود کند. این یعنی یک سوم آرای رای دهندگان دیروز فرانسه. از انتخابات ۲۰۰۶ میلادی که رهبر وقت این حزب ژان ماری لوپن به دور دوم انتخابات رسید و فقط با اخذ ۲۰ درصد کل آرا از رقیبش ژاک شیراک شکست خورد تا رای ۳۴ درصدی دیروز خانم لوپن، ۱۴ درصد رشد نشان داده می شود که پیروزی بزرگی برای حزب تندروی دست راستی جبهه ملی فرانسه محسوب می شود.

همین موضوع در اطریش و هلند نیز مشاهده شد. در آن کشورها نیز احزاب راست افراطی از رقبای میانه رو خود شکست خوردند. ولی نشان دادند که رشد زیادی کرده اند. رشد چشمگیر آرای عمومی این احزاب زنگ خطر را همچنان فعال نگه می دارد. اگر چه اکنون چهار سال دیگر برای از بین بردن عوامل اقبال عمومی به راست گراهای افراطی فاشیست مانند وقت باقی است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا