آسیا و اقیانوسیه

وضعیت نابسامان پنج هزار مهاجر و پناهجوی بازداشتی ایرانی در اندونزی

با گذشت یک ماه از انتشار خبر بازداشت شدن هفده ایرانی دیگر در شهر “مدان” اندونزی، هنوز خبری از سرنوشت آنها و پی گیری وضعیتشان از سوی دولت ایران نیست.

پناهنده نیوز- با وجود تعداد بسیار زیاد ایرانیانی که به عنوان پناهجو یا با قصد مهاجرت به کشور اندونزی سفر کرده اند و در آنجا به دام گروههای تبهکار یا بازداشتهای طولانی افتاده اند، دولت ایران تا کنون هیچ اقدام موثری برای محافظت و نجات آنها انجام نداده است. سفیر اندونزی سال گذشته گفته بود که پنج هزار ایرانی در آن کشور بازداشت هستند. اکثر آنها را مهاجران غیر قانونی و پناهجویان تشکیل می دهند.

همین ماه گذشته بود که خبرگزاری ایرنا از قول مقامات مهاجرتی شهر “مدان” مرکز استان سوماترای شمالی در اندونزی، گزارش داد که آنها ۲۸۳ مهاجر غیرقانونی از جمله ۱۷ ایرانی را به اتهام همراه نداشتن مدارک مهاجرتی بازداشت کرده اند. مقامات اندونزیایی اعلام کردند که بسیاری از این مهاجران فاقد گذرنامه بودند.

مدان در بخش شمالی اندونزی قرار دارد و چهارمین شهر بزرگ این کشور است. این شهر به خاطر موقعیت ویژه و بندری آن تبدیل به یکی از مراکز عمده جذب پناهجویان ومهاجران غیر قانونی به استرالیا به وسیله قایق می باشد.

مدان در سالهای اخیر یکی از شناخته شده ترین “سکوهای پریدن” به استرالیا می باشد. دولت استرالیا از سال گذشته به پناهجویان قایق سوار اجازه اقامت در استرالیا را نمی دهد و آنها را پس از گرفتن از آب به اردوگاههائی که در “گینه نو” ایجاد کرده منتقل می کند.

پوربانوس سیناگا” رییس بخش مهاجرتی استان سوماترای شمالی اندونزی که شهر مدان در آن قرار دارد گفته بود که این افراد از کشورهای سومالی، سریلانکا، افغانستان، بنگلادش، میانمار، فلسطین، پاکستان، ایران، آفریقای جنوبی،سودان و تایوان هستند.

به دنبال این اظهارات، خبرگزاری ها نوشتند که ۱۷ نفر از بازداشت شدگان از ایران، ۲۶ نفر از افغانستان، ۱۱ نفر از بنگلادش، ۱۷ نفر از فلسطین، ۵۹ نفر از میانمار، ۶۲ نفر از سومالی، ۴۰ نفر از سریلانکا، ۲۲ نفر از سودان، دو نفر از اریتره و ۹ نفر دیگر نیز از پاکستان بودند. البته بیشتر این افراد به منظور مهاجرت به کشور سوم به اندونزی سفر کرده اند و قصد اقامت دائم در اندونزی را ندارند.

بی توجهی سفارتخانه ها به اتباعشان

مقامات مهاجرتی استان سوماترا اندونزی افزوده اند که علی رغم اطلاع رسانی مکرر به سفارتخانه کشورهای این بازداشت شدگان، سفارتخانه بسیاری از این مهاجران در جاکارتا پیگیر موضوع افراد بازداشتی نبوده و به همین علت آنها برای چندین ماه می باشد که در بازداشت به سر می برند.

مطابق پی گیری های انجام شده حداقل دو بار اداره مهاجرت و اتباع بیگانه سوماترا به سفارتخانه های ایران، افغانستان و پاکستان به طور رسمی نامه نوشته است. ولی تا کنون هیچ گزارش و خبری مبنی بر اقدام از سوی این سفارتخانه ها برای رسیدگی به وضعیت افراد بازداشتی مشاهده نشده است.

این در حالی است دولتهای ایران، پاکستان و افغانستان با دولت اندونزی که پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان می باشد روابط بسیار گرم و خوبی دارند.

ایران در لیست سیاه گردشگری اندونزی

کشور اندونزی که در سالهای اخیر تبدیل به یکی از مراکز انتقال پناهجویان و مهاجران غیر قانونی ایرانی و سایر ملل خاورمیانه به سایر کشورهای جهان به خصوص استرالیا شده، رفتار خوبی با این افراد ندارد و و بیشتر مواقع آنها را در بازداشتهای طولانی نگه می دارد.

در این رابطه سفیر اندونزی در ایران سال گذشته به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته بود: دولت اندونزی نمی‌خواهد مهاجران غیرقانونی را بی‌خود و بی‌جهت در کشور نگه دارد اما روند بررسی به امور این مهاجران زمان بر است“.

دیان ویرنجوریت سفیر اندونزی در تهران با بیان این که سالانه هفت میلیون گردشگر از سراسر جهان به اندونزی سفر می‌کنند گفت: در این میان ۱۸ هزار ایرانی به طور متوسط هر سال به این کشور می‌آیند که همه این افراد گردشگر نیستند.

او تاکید کرد که ایران در “لیست سیاه گردشگری” اندونزی قرار دارد و درباره قرار گرفتن ایران در این فهرست سیاه تصریح کرد: در اندونزی فهرستی برای نظارت بیش‌تر به نام فهرست سیاه وجود دارد، شاید نام این فهرست خوب نباشد، به هر حال ایران چهارمین کشوری است که در این فهرست قرار گرفته است. به طور کلی ۲۰ کشور در این فهرست قرار دارند که پیش از همه ایران، افغانستان، پاکستان و سریلانکا هستند. در واقع در این فهرست اسامی کشورهایی وجود دارد که دولت اندونزی می‌خواهد نظارت بیش‌تری بر مهاجرت اتباع آن‌ها داشته باشد.

اتباع ایران برای ورود به اندونزی نیاز به دریافت ویزا دارند. سفیر اندونزی مدعی شده بود که از هر ۱۰ نفر ایرانی که به اندونزی سفر می‌کنند پنج نفر به ایران باز نمی‌گردند و ما هم نمی‌دانیم کجا هستند، اما تصور می‌کنیم که آن‌ها به دنبال مهاجرت غیرقانونی به استرالیا هستند. به همین دلیل ما مجبوریم که در این مورد سختگیری بیشتری بکنیم.

بر طبق اطلاعات موجود در حال حاضر علاوه بر اینکه بیش از پنج هزار ایرانی تحت بازداشت در استرالیا وجود دارد، ۴۷ نفر ایرانی نیز محکوم به اعدام در زندانهای آن کشور به سر می برند. اکثر قریب به اتفاق آنها به خاطر قاچاق و حمل مواد مخدر به اعدام محکوم شده اند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا