پناهجو شدن رهبران جهان در آثار نقاشی یک هنرمند اهل سوریه
عبدالله عمری نقاش اهل سوریه در آثار جدید خود بسیاری از رهبران معاصر جهان را در حالتی که پناهجو باشند به تصویر کشیده است.
به گزارش پناهنده نیوز، در این سالها موضوع پناهندگی و مهاجرت به خاطر شرایط نامساعد در کشورهای جهان از جمله جنگ و درگیری در سوریه و سومالی و سودان و یمن، نا امنی در افغانستان و عراق و لیبی، خشکسالی و بی غذائی در آفریقا و بیکاری و اوضاع بد اقتصادی در کشورهای آمریکای لاتین، ابعادی بسیار گسترده تر از قبل پیدا کرد و تبدیل به یک بحران حاد جهانی شد. بسیاری از مردم و روشنفکران نقش رهبران سیاسی یک دهه اخیر جهان را در ایجاد این مشکل بسیار پر رنگ می بینند و آنها را عاملان بدتر شدن وضع بسیاری از مناطق درگیر جهان به شکل مستقیم یا غیر مستقیم می دانند. در حالیکه عده ای نیز معتقدند دیکتاتوریهای خشن طولانی مدت در مناطق بحرانی جهان مانند صدام حسین، حافظ اسد و معمر قذافی عامل اصلی همه این بد بختی ها می باشد.
به نظر میرسد هردو این نظرات تا حدودی با واقعیت تطابق دارند. اما عبدالله عمری یک نقاش سوری که کشور او اکنون تبدیل به بزرگترین منطقه پناهنده خیز جهان شده، به تازگی در دنیای خیال خودرهبران یک دهه اخیر جهان را با ظاهر و هیبت پناهجوئی به تصویر کشیده است. حالا او این تصاویر را به صورت تابلوهای نقاشی در گالری ایام شهر دبی نمایش میدهد.
این هنرمند سوری که خود پس از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ میلادی مجبور به ترک کشورش شد، اکنون در بلژیک پناهنده است. در این رشته نقاشی ها که “آسیب پذیری” نام گرفته است نشانه ای از قدرت و جذابیت رهبران جهان دیده نمی شود و در مقابل تنها رنج و محنت پناهجویان در چهره و ظاهر آنها نمایان شده است.