تلاش مردم استرالیا برای عذرخواهی از پناهندگان به دلیل رفتار دولت آن کشور

مردم استرالیا وبسایتی درست کردهاند و در آن از پناهجویان بخاطر سیاست دولتشان پوزش میخواهند.
به گزارش پناهنده نیوز، در حالی که سازمانهای مدافع حقوق پناهندگان وضعیت اردوگاههای نگهداری پناهجویان و مهاجران غیر قانونی عازم استرالیا در خارج از خاک آن کشور را بسیار بد و غیر انسانی توصیف کرده اند و رفتار افراد گارد ساحلی استرالیا با مهاجران قایق سوار را شرم آور دانستند، عده ای از شهروندان استرالیائی “نهضت عذرخواهی از پناهجویان” را در اینترنت به راه انداخته اند.
به نقل از صدای آلمان، چون مقامات استرالیایی کسانی را که با وجود همه موانع برقرار شده موفق ورود به استرالیا شدهاند در بازداشتگاههایی در خارج خاک این کشور، در نائورو و پاپوا– گینه نو، نگه میدارند، سازمانهای مدافع حقوق بشر وضعیت مهاجران از جمله صدها کودک خردسال، در این بازداشتگاهها را فاجعهآمیز توصیف و بدین خاطر دولت استرالیا را محکوم میکنند. حدود ۳ هزار و سیصد تن از افرادی که هم اکنون در این بازداشتگاهها به سر میبرند، درخواست پناهندگی دادهاند.
به دلایل فوق فعالان حقوق مدنی از رفتار دولت استرالیا به شدت انتقاد میکنند. آنان میگویند: «تقریبا همه مردگان جان خود را به دلیل رفتار منزجرکننده گارد ساحلی استرالیا از دست دادهاند که برایش متوقف کردن قایقها مهمتر از نجات جان آدمهاست.»
گروهی از شهروندان استرالیایی وبسایتی به نام “ما متاسفیم، پناهجویان!” (Sorry Asylum Seekers) درست کردهاند که در آن از پناهجویان بخاطر سیاست کشورشان پوزش میخواهند. این گروه تاریخ استرالیا را به دولت این کشور یادآوری میکنند. تقریبا همه جمعیت استرالیا متشکل از مهاجران است.
مقامات دولت استرالیا در برابر با اشاره به برنامههای خود در زمینه مهاجرت میگویند که این کشور در سال ۲۰۱۳ در مجموع ۱۱۹ هزار نفر را پذیرفته که ۲۰ هزار تن از آنان پناهجو بودهاند. بدین ترتیب این کشور به نسبت هزار نفر شهروند استرالیایی حدود ۸۷ صدم درصد پناهجو پذیرفته است. برای مقایسه، به عنوان مثال آلمان در سال ۲۰۱۲ به نسبت هزار شهروند آلمانی تنها حدود دو دهم درصد پناهجو پذیرفته بود.
طرفداران سیاست سختگیرانه دولت استرالیا در برابر آوارگانی که با قایق به این کشور میآیند، میگویند میخواهند مانع شوند که مهاجران غیرقانونی تمامی سهمیهای که برای پناهجویان در نظر گرفته شده را به خود اختصاص دهند و امکان پناهندگی را از آوارگانی بگیرند که میخواهند از راههای قانونی به استرالیا بیایند.