نقش مهم پلیس و دادگستری در پیشگیری از قتل”ناموسی”

ضابطان قضایی و مسئولان دادگستری هنگامی که پلیس دختری را با پسری دستگیر می کند، نباید تعصبات قومی و مذهبی اعضای خانواده او را تحریک کنند.
به گزارش پناهنده نیوز به نقل از شهرزاد نیوز، جسد عاطفه نویدی دختر ۱۸ ساله ای که در مقطع دوم دبیرستان به تحصیل مشغول بود، پس از طی مراحل قانونی در پزشکی قانونی کرمانشاه، عصر روز یکشنبه ۴ خرداد ماه خاکسپاری شد. این دختر دبیرستانی اهل کنگاور، به دلیل داشتن دوست پسر توسط پدر خود سربریده شد. پدر وی هم اکنون در اختیار نیروهای انتظامی است.
یک منبع مطلع که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری “هرانا” گفته است: «این پدر تهدید کرده است پس از آزادی از بازداشت دختر دیگر خود را نیز به قتل خواهد رسانید.»
این در حالی است که در هفته گذشته خبر سنگسار شدن یک زن جوان توسط خانواده خودش در پاکستان، آنهم در جلوی ساختمان دادگاه، در جهان پیچید. شوهر این زن جوان گفت: پلیس با آنکه در محل حضور داشت به فریادهای کمک خواهی او توجه نکرد و اجازه داد پدر دختر او را به قتل برساند. پلیس پاکستان می گوید دستور دارد که در قتلهای ناموسی و خانوادگی و قبیله ای دخالت نکند.
در پی قتل دختر ۱۸ ساله کنگاوری توسط پدرش، یک کارشناس حقوقی گفت که ضابطان قضایی و مسئولان دادگستری وظیفه دارند برای حفظ بنیان خانواده و جلوگیری از آسیب های اجتماعی از افشای برخی مسائل خودداری کنند وهنگامی که پلیس دختری را با پسری دستگیر می کند، نباید تعصبات قومی و مذهبی اعضای خانواده او را تحریک کنند. زیرا ممکن است منجر به قتل شود و یا به رابطه فرد با خانواده برای تمامی عمر آسیب وارد کند.
هوشنگ پوربابایی، وکیل پایه یک دادگستری، در گفتگو با ایلنا، با توجه به انتشار خبر چند مورد فرزند کشی در هفته های اخیر به دلیل مسائل” ناموسی”، اظهار داشت که بر اساس قانون هر گونه آسیب رساندن جسمی به کودکان و اطفال ممنوع است. اما در مورد قتل، “بنابر روایتی منقول از پیامبراسلام”، فقها و قانون گذاران در قانون مجازات اسلامی، این برداشت را کرده اند که اگر پدری فرزند خود را به قتل رساند، به جای قصاص، مشمول قوانین تعزیری شود.
این حقوقدان در مورد تبعات قانونی برای پدری که فرزند خود را به قتل رسانده است، گفت که قتل فرزند توسط پدر از۳ تا ۱۰ سال حبس در پی دارد. وی افزود که براساس ماده ۱۹ قانون سابق مجازات اسلامی، علاوه بر این برای تطمیع مجازات، پدر می تواند به۷ تا ۱۰ سال تبعید و یا ممنوعیت هایی از حقوق اجتماعی محکوم شود.
وی همچنین تأکید کرد که در بحث به قتل رسیدن دختر توسط پدر به دلایل ناموسی باید توجه داشته باشیم که در بسیاری از موارد یک حرکت و یا صحبت مقام مسئول می تواند بسیار حساس و تاثیر گذار باشد، بنابراین آموزش صحیح ضابطین قضایی و مسئولان دادگستری بسیار اهمیت دارد.