مقررات جدید سفر به اروپا پس از کاهش شدت شیوع کرونا

دستورالعملها برای قرنطینه اجباری در هنگام ورود مسافران به کشورهای اروپائی کمتر می شود ولی همراه داشتن گواهی واکسیناسیون و نتیجه منفی تست کرونا بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
به گزارش پناهنده نیوز، در بیشتر کشورهای اروپائی تا پایان ماه ژوئیه (نیمه مرداد) حدود پنجاه درصد جمعیت بزرگسال دو نوبت واکسن ضد کووید ۱۹ خود را دریافت خواهند کرد و به همین علت آمار مبتلایان بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن کاهش قابل توجهی یافته است. هرچند که هنوز راه طولانی تری تا ریشه کن شدن کامل این بیماری در قاره سبز وجود دارد و گسترش سویه های جدید نگرانیهائی به وجود آورده، اما از هم اکنون دولتهای اروپای مرکزی و شمالی به این فکر افتاده اند که تسهیلاتی برای رفت و آمدن مسافران و گردشگران در داخل و از خارج اروپا فراهم نمایند تا صاحبان کسب و کارهای وابسته به توریسم در داخل اروپا این تابستان را نیز مانند تابستان سال گذشته به طور کامل دست خالی نمانند. در همین رابطه کشورهائی مانند آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا مشغول لغو تدریجی مقررات محدود کننده سفر و ارائه مقررات حدیدی هستند که ضمن رعایت احتیاط بتوانند گردشگران بیشتری را در تابستان ۲۰۲۱ بپذیرند. از ابتدای سال گذشته تا کنون فقط شهروندان اروپائی و خارجیان ساکن آن میتوانستند با اتوبوس، قطار یا هواپیما وارد اروپا شوند یا به آنجا بازگردند.
از ابتدای ماه ژوئیه (نیمه تیر) مقررات جدیدی برای مسافران ورودی به آلمان وضع شده است. بنابراین مقررات همه کسانی که قصد سفر به آلمان را دارند باید به برخی نکات توجه کنند؛اول این که اطمینان یابند که کشور مبدا به وسیله آلمان جزو مناطق پرخطر طبقهبندی شده یا نه. اگر شده باشد مسافران باید هنگام وارد شدن به آلمان یک فرم ورود دیجیتال را پر کنند. در مرحله بعد متقاضیان ورود به آلمان با هواپیما باید یک تست کرونای منفی معتبر ارائه کنند مگر این که به طور کامل واکسینه شده یا طی شش ماه گذشته به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده و بهبود یافته باشند. چنین مسافرانی نیاز به قرنطینه شدن ندارند.
از ابتدای ماه ژوئیه برای همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک پاسپورت دیجیتال واکسیناسیون در نظر گرفته شده است. این گذرنامه هم ورود به کشورها را آسانتر میکند هم امکان شرکت در برنامههای مختلف را میدهد.از طریق این پاسپورت سادهتر و سریعتر میتوان به دادهای مربوط به تست، واکسیناسیون یا ابتلا و بهبود شهروندان دسترسی داشت یا در مواقع نیاز آنها را ارائه داد.
هشدار سفر
از ابتدای ماه ژوئیه “هشدار سفر” برای “مناطق پرخطر معمولی” برداشته شد. مناطق پرخطر معمولی مناطقی هستند که شاخص ابتلا در آنها به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت طی هفت روز از ۵۰ فراتر باشد.وزارت خارجه آلمان دیگر نسبت به سفر به هشتاد کشور پرخطر “هشدار صریح” نمیدهد بلکه از شهروندان میخواهد “کاملا محتاط” باشند.بر پایه مقررات جدید هشدار سفر فقط شامل مناطقی میشود که شاخص ابتلا در آنها از ۲۰۰ بالاتر یا یکی از گونههای خطرناک ویروس جهش یافته کرونا در آنها به شدت شیوع یافته باشد. چنین کشورهایی در حال حاضر فقط ۱۶ کشور از میان حدود ۲۰۰ کشور جهان هستند. در اروپا هیچ کشوری به عنوان منطقه با میزان ابتلای بسیار زیاد طبقه بندی نشده و تنها بریتانیا، روسیه و پرتغال کشورهای درگیر گونههای خطرناک ویروس محسوب میشوند.
تدابیر جدید برای کسانی که به تعطیلات میروند پیامدهای کاملا مشخصی دارد؛ پیش از این اعلام “هشدار سفر” به یک کشور به معنای آن بود که مسافران میتوانند بدون پرداخت هزینهای سفر خود به آنها را لغو کنند. این امکان دیگر وجود ندارد. در مورد شرکتهای بیمه مسافرتی قضیه فرق میکند. آنها پیش از این در ارتباط با مناطق مشمول هشدار سفر مجبور به پرداخت غرامت نبودند چون با این هشدار به طور عمومی به شهروندان توصیه میشد از انجام سفرهای تفریحی و غیرضروری خودداری کنند.
اکنون که چنین هشداری وجود ندارد و از مسافران فقط خواسته میشود در سفر به برخی مناطق به طور ویژه محتاط باشند، شرکتهای بیمه مجبورند به بیمهشدگانی که در سفر به کرونا مبتلا میشوند یا به خاطر قرنطینه مجبور به اقامت اجباری هستند خسارت بپردازند.
مسافران داخل اروپا
در حال حاضر برای مسافران اغلب کشورهای اتحادیه اروپا هیچ محدودیتی برای سفر به آلمان وجود ندارد چون به دلیل ناچیز بودن نسبی موارد ابتلای جدید هیچ یک از آنها جزو کشورهای پر خطر به شمار نمیروند. بر این پایه کسانی که از این کشورها و از راه زمینی وارد آلمان میشوند نه نیازی به تست منفی دارند، نه به واکسینه بودن.
این شامل مسافرانی که با هواپیما به آلمان سفر میکنند نمیشود؛ آنها باید واکسینه شده یا بهبود یافته باشند یا یک تست منفی معتبر کرونا ارائه دهند. این مقررات بدون توجه به میزان شاخص ابتلا در کشور مبدا، شامل تمام مسافرانی است که با هواپیما وارد آلمان میشوند. کسانی که از سفر خارجی به آلمان بازمیگردند نیز مشمول همین مقررات هستند.
البته قرار است ورود مسافران از مناطق درگیر با ویروس گونه دلتا تا حد ممکن محدود شود. دولت آلمان برای این گونه کشورها که پرتغال یکی از آنها است، مقررات خاصی دارد. مسافران از مبدا مناطق درگیر با گونه دلتای کرونا باید پس از ورود به آلمان ۱۴ روز قرنطینه شوند حتی اگر به طور کامل واکسینه شده یا مبتلا و بهبود یافته باشند.دوران قرنطینه این افراد نمیتواند زودتر از ۱۴ روز و با ارائه تست منفی ابتلا به کرونا خاتمه یابد. این مقررات شامل روسیه و بریتانیا که میزان ابتلا به ویروس دلتا در آنها رو به افزایش است نیز میشود.
ورود به فرانسه
گسترش گونه دلتای ویروس کرونا و ادامه موج همهگیری بیماری کووید۱۹ فرانسه را بر آن داشت تا در رفع محدودیتها تجدید نظر کند و ضمن اعمال برخی محدودیتها در داخل، مقرارت بهداشتی ورود به این کشور را نیز دوباره تغییر دهد و کمی سخت تر کند.
دولت فرانسه از تغییراتی در همین راستا از بامداد روز یکشنبه ۱۸ ژوئیه خبر داد و اعلام کرد که مسافران ورودی به این کشور از بریتانیا، اسپانیا، پرتغال، قبرس، یونان و هلند اگر واکسن کامل نشده اند، باید از این پس نتیجه تست منفی انجام شده در کمتر از ۲۴ ساعت قبل از سفر را به همراه داشته باشند. در بیانیه دولت فرانسه تصریح شده است که این اقدام مربوط به مسافران واکسینه نشده است. دولت فرانسه همچنین در این بیانیه نام تونس، موزامبیک، کوبا و اندونزی را به کشورهای قرار گرفته در “فهرست قرمز” مسافرتی از حیث آلودگی به ویروس کرونا اضافه کرده است.
بر اساس محدودیتهای مسافرتی که تا کنون در فرانسه اجرا میشد مسافران ورودی از بریتانیا نیاز به ارائه نتیجه آزمایش منفی ۴۸ ساعته کرونا داشتند و انجام چنین آزمایشی برای مسافران ورودی از اسپانیا، پرتغال، هلند و یونان ۷۲ ساعت پیش از سفر تعیین شده بود.
دولت فرانسه همچنین تاکید کرده که با توجه به موثر بودن واکسیناسیون علیه ویروس کرونا و بویژه نوع جهش یافته دلتا، محدودیتهای قبلی وضع شده برای مسافرانی که به طور کامل با یکی از محصولات دارویی مورد تایید آژانس دارویی اروپا (محصولات شرکتهای فایزر، مدرنا، آسترازنکا یا جانسن اند جانسن) واکسینه شده باشند، از امروز شنبه ۱۷ ژوئیه صرف نظر از کشور مبدا آنها برداشته میشود. دولت فرانسه اعلام کرده که طبق برنامهریزی جدید، واکسیناسیون کامل به معنی سپری شدن هفت روز پس از دریافت دوز دوم واکسن است؛ حال آنکه این بازه زمانی پیش از این چهارده روز تعیین شده بود.برای افرادی که پیشتر مبتلا به بیماری کووید شدهاند نیز سپری شدن هفت روز پس از دریافت دوز نخست به منزله واکسیناسیون کامل است. این بازه زمانی برای واکسنهای تک دوز مانند جانسناندجانسن بیست و هشت روز تعیین شده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هفته گذشته در سخنانی با هدف هشدار نسبت به موج تازه همهگیری، دستورالعملهای جدید دولت تحت ریاست خود را برای کنترل شرایط موجود ارائه کرد که در آن به نوعی الزام به واکسینه شدن برای برخوداری از خدمات تفریحی و رفاهی در طول تعطیلات تابستان گنجانده شده بود. هرچند آلمان، ایتالیا و بریتانیا به این وضوح از واکسیناسیون اجباری برای استفاده از خدمات گردشگری اروپا سخنی نگفته اند، اما مقررات وضع شده از سوی این کشورها نیزدر عمل بهترین راه برای استفاده از خدمات گردشگری را واکسیناسیون کامل توسط مسافران می داند.
فعالان صنعت گردشگری در اروپا معتقدند که مزایای تسهیلات سفر برای کشورهای غیر اروپایی، به خصوص برای هتلهایی که پذیرایی از میهمانان بینالمللی محور اصلی فعالیت آنها است، هنوزچندان ملموس نیست و باید بیشتر منتظر ماند تا تغییرات محسوسی را شاهد باشیم.